Home Animale Chestii Tari Clipul Saptamanii Filme Funny M-am Saturat Tipic Romania Despre Blog
Vizualizeaza Dinamic

joi, 20 ianuarie 2011

Ne inrloam in armata (4)

Deci, pana acum, am vorbit despre Call of Duty - Modern Warfare 2, Battlefield: Bad Company 2 si Medal of Honor - Afghanistan. Incheiem azi serialul despre FPS-urile de varf ale anului 2010 cu Black Ops, Call of Duty - Black Ops.


Call of Duty - Black Ops este un FPS produs de Treyarch si publicat de ActiVision - a nu se confunda cu Call of Duty - Modern Warfare 2 care a fost produs de studioul Infinity Ward, dar publicat de acelasi ActiVison. Asadar in batalia studiourilor recrutate de ActiVision, trebuie sa mentionez ca Treyarch cu al lor Black Ops, au castigat detasat. Jucatorul va controla un soldat al trupelor speciale americane din perioada 1962-1968 pe numele sau Alex Mason. Spun soldat al trupelor speciale pentru ca jocul se concentreaza exclusiv pe operatiuni si misiuni undercover (dupa cum sugereaza si numele), in spatele liniilor inamice sub indrumarea CIA si cu vaste implicari politice. La un moment dat, Mason va avea o discutie fata in fata cu insusi John F. Kennedy care trebuie sa mentionez ca seamana izbitor de bine cu cel din realitate. Asadar povestea va fii un rollercoast-er in plin Razboi Rece, cu o scurta escapada in 1945 cand vei controla un soldat rusnac: Viktor Reznov, un tovaras de incredere a lui Mason, cu care si-a innecat amarul cat timp a fost inchis intr-o inchisoare de pe teritoriul URSS. Misiunea din '45 are rolul de a intregi povestea, nu de a o prelungi inutil. In alta ordine de idei Mason & co. va incerca sa-l asasineze pe Fidel Castro, va sabota lansarea rachetei sovietice Soyuz 2 si va avea si o scurta incursiune in Vietnam. Deci, povestea super super reusita si destul de originala, chiar daca in esenta este tot SUA vs Rusia (URSS), modul in care este prezentata si expusa ii ofera un sambure de adevar si o oarecare autenticitate, cel putin in comparatie cu celelalte jocuri. Asadar, doar pentru povestea palpitanta si originala, Black Ops merita jucat. Mentionez insa ca si dpdv estetic jocul se prezinta bine, dar nu se ridica la nivelul jocurilor produse de DICE. Grafica este reusita, dar in nota obisnuita pentru un joc aparut in 2010, nu rupe gura targului, iar sunetul este bine finisat, nimic in plus sau minus. Mediul inconjurator nu este distructibil iar fenomenele fizice n-as putea zice ca sunt impresionante. Cat despre multiplayer, copy-paste de la Modern Warfare 2.

Trailer singleplayer aici:



Note: Poveste: 10++, Gameplay: 9,5, Estetica: 8.5, Multiplayer: 8.5, Medie: 9,12 

Concluzii:

Asadar, nu puteti sa va plangeti ca nu aveti de unde alege daca aveti pofta de ceva actiune, ceva tras cu arma si putina adrenalina militareasca. Acum, care este cel mai bun dintre cele 4 jocuri, depinde de fiecare, depinde ce cautati sau la ce va asteptati de la un joc de genul. Ce pot spune cu siguranta este ca Modern Warfare 2 sigur NU este cel mai bun, nu pentru ca vreau sa fiu gigi-contra, ci pentu ca pur si simplu nu este. Notele pentru fiecare joc reprezinta o parere personala si trebuie tratate ca atare. Cu toate acestea, chiar daca  Battlefield: Bad Company 2 are, de departe, cel mai reusit modul multiplayer, am sa plasez jocurile astfel:

- Locul I: Call of Duty - Black Ops pentru ca mi s-a parut cel mai complet joc iar povestea este mult mai reusita si mai bine dezvoltata decat multe filme de la hollywood sau bollywood. Defapt Black Ops ar fi avut o medie mai mare daca as fi putut da 11 sau 12 pentru poveste, dar notele s-au incadrat in intervalul 7-10 si mai mult decat atat, daca vreau sa reprosez ceva jocului, mi-e cam greu sa gasesc ceva...
Locul II: Battlefield - Bad Company 2 pentru ca, desi din vazute si auzite, multiplayer-ul iti taie respiratia, campania de singleplayer are cam multe neajunsuri si multe momente frustrante, plus cateva bug-uri / glitch-uri care deranjeaza. Chiar daca d.p.d.v. estetic jocul este ireprosabil, improvizatia facuta de cei de la DICE pentru singleplayer a facut ca Bad Company 2 sa se afle pe locul al II-lea.
Locul III: Medal of Honor - Afghanistan - foarte foarte aproape de Bad Company 2, singura diferenta dintre cele doua jocuri fiind facuta de  multiplayer:  mult mai elaborat si mai detaliat si mai reusit cel din Bad Company 2, in rest acelasi producator, aproape acelasi nivel de detalii, etc. De remarcat ca modul singleplayer mi s-a parut mai reusit in Medal of Honor fapt ce explica si media identica a celor doua jocuri.
- Locul IV: Call of Duty - Modern Warfare 2 pentru ca nu mi se pare decat un copy-paste facut dupa primul Modern Warfare; o poveste extrem de simpla dar intortocheata in fel si fel de misiuni doar pentru a masca lipsa de profunzime a acesteia, aceleasi scenarii si faze refacute, nimic nou...sincer, primul joc din serie mi s-a parut mult mai reusit, iar faptul ca producatorii nu au fructificat avantajul de marketing care il aveau mi se pare un fel de "dat cu firma in cap"...dar asta e, din fericire au fost suficienti canditati de unde sa alegem.

3 comentarii: