Home Animale Chestii Tari Clipul Saptamanii Filme Funny M-am Saturat Tipic Romania Despre Blog
Vizualizeaza Dinamic

joi, 13 octombrie 2011

Metode de tortura in Epoca medievala

By Cristina


-Aceste metode se se pot gasi si pe google dar am vrut sa le scot la vedere,schimband cuvintele la nivel de vocabular dar pastrand esenta.-

Fecioara de fier- Victima este inchisa intr-o cusca de fier in forma de femeie. Usile de la cusca sunt similare unui dulap iar interiorul custii are ace care strapung corpul victimei cand usa este inchisa. Aceasta metoda era folosita pentru a-l face pe condamnat sa sufere iar acele erau pozitionate in zona picioarelor,ochiilor si pipt.(pentru o moarte lenta).


Arderea pe rug- Aceasta este clar o metoda de executie la moarte.Cu totii stim ca era aplicata celor acuzati de vrajitorie in Evul Mediu. Se ajungea la practicarea acestei metode din cauza faptului ca desi magia si vrajitoria erau interzise ele erau foarte raspandite.


Blood Eagle- Metoda de tortura mentionata cel mai des in literatura nordica(Saga). Efectuarea metodei consta in despicarea coastelor de pe sirea spinarii,ruperea si pozitionarea lor externa in forma aripilor de vultur,iar plamanii erau scosi afara. Pe raniile provocate era pusa sare,sporea suferinta celui in cauza.In nici o alta parte din Europa medievala nu se gaseste atata delectare in haos precum in paganismul nordicilor si agresivitatea luptatorilor vikingi. Traditia Blood Eagle este o metoda a vikingilor de a-si sacrifica dusmanul,trupul insangerat al victimei era inchinat lui Odin.


Fierberea in ulei- Tortura provenita din Japonia antica. Condamnatul era introdus intr-un cazan plin cu ulei incins sau apa fierbinte. Mai exista si varianta in care uleiul este foarte rece,pus la foc mic. In cateva ore uleiul se incinge treptat si provoaca dureri interminabile respectivului.


Jupuirea- Victima este legata si intinsa pe o masa,complet dezbracata.In jurul ei oamenii jupuiau pielea ca si cum ar dori sa dezbrace victima de piele,cu ajutorul unui mic briceag. Procesul de jupuire se incepe de la picioare inspre fata,dar victima nu are sanse de suprevietuire pana tot trupul este finisat.


Trasul in teapa- Metoda de tortura foarte cunoscuta,practicata de Vlad Tepes. Talharii,turcii erau trasi in teapa iar aceasta metoda avea ca scop moartea lenta,teapa nu era introdusa in inima deci corpul putea inca sa traiasca in dureri cumplite chiar si doua zile, fiind in teapa.


Alte metode de tortura: Deshidratarea, folosirea zgomotului asurzitor,tortura de a asista la torturile altora,arderea corpului cu obiecte incinse.


Metodele de tortura in epoca medievala sunt numeroase dar nu am mai insirat pe fiecare din cauza faptului ca sunt destul de cunoscute(ex.scaunul electric,trasul pe roata).
Photo : Google. 'Strigatul' de Edvard Munch. (tipatul care devine un semn al disperarii universale-aluzie temei abordate-Tortura.)

18 comentarii:

  1. Dragut articolul nu ma asteptam :))

    Stiam de unele dintre ele, dar am aflat si noutati, de exemplu blood eagle...
    Faza cu fierberea in ulei nu m-as fi asteptat sa se intample in "lumea" asta, ma asteptam sa vad asa ceva in iad (Diavolul ne poate confirma asta) - glumesc.

    PS: cred ca ti-a scapat o gresala acolo la sfarsit, cand ziceai de alte metode cunoscute: scaunul electric? in evul mediu? :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Edit: am vrut sa zic ca nu ma asteptam sa scrii, nu ca nu ma asteptam sa fie dragut (ca sa nu se inteleaga gresit :)) )

    RăspundețiȘtergere
  3. Aici folosim costume sintetice, si apoi foc moderat.Astfel se imbina materialul topit cu pielea si devine mult mai fun sa il scoti din carne vie.Repetam procesul pana la aparitia plictiselii.Sugerez stalpul infamiei ( ofera multe posibilitati fun, mai ales daca esti baiat si torturezi o fata:D ).

    RăspundețiȘtergere
  4. MMmm sounds nice...eu ti-am zis ca vreau sa ma pui sef la cazane cand vine vremea, ne-am inteles, da?

    RăspundețiȘtergere
  5. PS: Referitor la Blood Eagle, acum mi-am dat seama de un detaliu: spuneai ca e mentionat in literatura nordica, deci e pe bune sau fictiune. Caci daca e pe bune nu cred ca mai conta daca puneau sau nu sare pe rani pentru ca in stadiul acela, condamnatul fie era inconstient (lesinat) din cauza durerii, fie era deja mort, fie in stare de soc si oricum nu mai simtea nimic...oricum brutal, fuck they were sick

    RăspundețiȘtergere
  6. probabil sarea era folosita progresiv, pe parcursul creari ranilor, in "pauze". Nu la sfarsitul torturii unde se vedea rezultatul rearanjamentului. Imi imaginez ca o astfel de tortura era facuta intr-un timp indelungat pentru a afla informatii si de aceea foloseau sarea pentru a maximiza timpul in care cel torturat era tinut in chinuri.

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Diavolul: thanx, i'll repay my debt in wine
    @ Marshal: da, probabil, ptr ca la sfarsit chiar nu mai avea farmec sa puna sare...decat eventual daca vroiau sa-l pune la pastrat pentru later use :D

    RăspundețiȘtergere
  8. @Vlad-Blood Eagle este motivul care m-a determinat sa fac asa un articol.Tind sa cred ca metoda e pe bune,nu doar in literatura/mitologie,se stie cata brutalitate aveau ei pentru a-si atinge scopurile.Asta nu este singurul lucru care dovedeste asta,in 839 ei incendiau manastirile din M.Britanie iar in 840 erau un pericol pt. Irlanda din pct de vedere al crestinismului.Pictii au fost stersi de pe pamant datorita vikingilor iar insulele lor au fost reduse la paganism.
    Deci,nu cred ca istoria lor este doar un mit.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Marshal- Ai dreptate la 'teoria' despre sarea pe rani si era folosita in mai multe metode de tortura cu scopul de a afla informatii.:D
    @Diavolul-You're evil...as usual

    RăspundețiȘtergere
  10. Think this is evil?Ce-ar fi sa-i pui in mancare sau in bautura diamant pilit ( dar nu la dimensiuni prea mici, cat sa faca damage).Se prind pe intestine si din cauza miscarii naturale a corpului, se ingroapa cat mai adanc in carne.Stii cum taie sticla nu?Well ceva de genu asta , doar ca omul simte ca si cum cineva ar folosi un smirghel pe interiorul lui.Sau poate il putem pune sa respire dintr-o punga in care avem si asa ceva, iti dai seama ce plamani gauriti i-am face.Daca nu e tratat ( desi sincer nu stiu daca se pot elimina toate bucatile de diamant), moare.In cateva luni, timp in care sufera bine(fragezeste carnea:D ).Sau putem sa legam omul si sa il lasam intr-o colonie de tauni.Gaurile alea mari pe care le poti observa pe pielea unor vite sunt facute de larvele depuse, care cresc sub piele si apoi incearca sa iasa.Gandeste-te ce inseamna o colonie pe un om:D.Fun times.So, evil you say?I can do better.

    RăspundețiȘtergere
  11. De fapt nu stiu daca taunul e chiar denumirea potrivita, seamana si fac parte din acelasi ordin, dar cautand acum mi-am dat seama ca au gresit cei de la discovery romania cand au tradus.So, denumirea e Dermatobia hominis, or the human botfly.

    RăspundețiȘtergere
  12. cred ca i-ai speriat pe toti si de aia nu o mai comentat / raspuns nimeni :))

    RăspundețiȘtergere
  13. Neah, nu cred.Oricum, people want evil?On my honor I shall deliver!

    RăspundețiȘtergere
  14. Poate a speriat cititorii dar e in comformitate cu articolul pana la urma.Evil rulz,after all!
    Hmm...:D

    RăspundețiȘtergere