Home Animale Chestii Tari Clipul Saptamanii Filme Funny M-am Saturat Tipic Romania Despre Blog
Vizualizeaza Dinamic

marți, 11 octombrie 2011

Cum ne-am facut de kkt...din nou


- You ever asked yourself why this part of the world gets fucked up all the time?
- I just work here, Dave!

In primul si in primul rand imi cer scuze ca nu ma tin de cuvant: am promis ca revin azi cu partea a II-a a "tributului" pentru seria de jocuri Assassin's Creed insa din pacate articolul respectiv va trebui amanat pana maine, pentru ca....NU pot sa tac si NU pot sa ignor subiectul tratat azi.

Nu cred ca sunt multi care n-au auzit la tv sau nu au citit pe net, dar ca sa fim cu totii pe aceeiasi pagina va informez / va reamintesc ca in cursul weekndului precedent, intr-un club din Giurgiu a avut loc un incident intre un baschetbalist american (Chauncey Hardy) legitimat la clubul local CSS Giurgiu si Ionut Tanasoaia,  membru al unui clanului interlop "Butoane".
Din cate informatii am cules din presa si de la tv, am inteles ca americanul se afla cu mai multi coechipieri in club, sarbatorind victoria echipei lor impotriva dinamovistilor. La un moment dat baschetbalistul a intrat in vorba cu o "gagica" din local (nu se stie daca se cunosteau sau nu). Acest lucru a enervat la culme mai multi masculi "alfa" plini de frustrari sexuale, iar unul dintre ei, l-a lovit pe american in figura. In urma loviturii Hardy a cazut si a suferit o lovitura puternica la cap. Desi acesta este raportul oficial nu sunt putini cei care cred ca autoritatile locale incearca / au incercat musamalizarea cazului din motive deloc greu de intuit.
Din nefericire, baschetbalistul in varsta de 23 de ani a murit la un spital din bucuresti duminica seara, datorita leziunilor craniene si bineinteles si incompetentei medicilor din Giurgiu, care printre altele, l-au suspectat pe Hardy ca ar fi in coma alcoolica si, cum numai la noi se poate, nu au avut la dispozitie un tomograf pentru investigatii amanuntite.

Ce pot sa mai zic? Ce puii mei mai e de zis? Defapt, nu pot sa tac si as zice multe dar n-are rost. Nu pot sa tac pentru ca eu unul m-am saturat ca tara asta sa fie facuta de kkt in lume. Nu ma laud eu ca sunt marele patriot dar din cauza unor boi, nu putini la numar ce-i drept, orice roman are "sansa" de a fi stigmatizat cand ajunge in strainatate si cand i se cunoaste nationalitatea. Deja avem renumele de "cersetorii europei", mai trebuie sa fim numiti si "criminalii" sau "infractorii" si o sa ne putem baga picioarele in aderarea la UE.

E grav ca un tanar sportiv a murit in asemenea circumstante e si mai grav ca autoritatile locale au incercat (sau mai incearca) sa musamalizeze cazul, doar nu era sa-i dea in gat pe membrii clanului mafiot. Dar ce este cel mai grav este ca romania s-a facut iar de rahat in lume.
Am vazut aseara emisiunea lui Mihai Gâdea de pe antena 3, am vazut cum directorul spitalului si primarul orasului o dadeau pe ocolite cu explicatiile si se fâstâceau mai ceva ca niste mironosite la biserica. Singura care a avut curajul sa spuna lucrurilor pe nume a fost sotia primarului, care ocupa functia de manager al clubului de baschet unde evolua Hardy. Asa am aflat si noi muritorii de rand cateva detalii excluse din raportul oficial, detalii "nesemnificative" printre care:
- alcoolemia baschetbalistului a fost de 0 la ‰ (fapt sustinut si de coechipierii acestuia care au declarat ca trimitea banii castigati acasa la familie, nu ii cheltuia);
- americanul nu a fost agresat doar de un membru al clanului mafiot ci de mai multi (perfect logic pentru ca acei viermi intestinali actioneaza tot timpul in turma);
- unul din bodyguarzii clublui au spus medicilor de pe ambulanta ca sportivul a consumat bauturi alcoolice in exces (ma intreb oare de ce ar fi facut asemenea afirmatii daca alcolemia a iesit zero).

Pana una alta cazul de la Giurgiu mi-a stranit interesul pentru ca evidentiaza o problema acuta a romaniei anului 2011: in multe orase ale tarii (in principiu cele din sud - no offence to anyone) legea e facuta si dictata de fel de fel de mafioti / gangsteri / interlopi. Spuneti-le cum vreti, credeti ce vreti, eu raman la parerea ca autoritatile sunt responsabile cu eradicarea acestor jeguri ambulante insa si acestea la randul lor nu pot face prea multe deoarece "cei mai de sus" nu sunt cu nimic mai buni fata de rahatii cu ochi de genul lui Tanasoaia.

De bine de rau, cocalarul acela infect care l-a lovit pe baschetbalist se afla in arest pentru 29 de zile...as vrea o condamnare pe minim 25 de ani dar cunoscand situatia justitiei din rromania, probabil ca va scapa cu pedeapsa minima sau eliberare pe cautiune. Tot de la tv am aflat ca au venit si ceva agenti FBI care vor sa investigheze la randul lor circumstantele. Sper sa nu fie zvonuri...si sper sa se lase cu cateva capete taiate si arestari masive...dar proabil nu se va intampla asa ceva.

PS: N-am vrut sa compar cazul acesta cu cel petrecut in urma cu cativa ani, in care si-a pierdut viata artistul Teo Peter, din doua motive principale: acela a fost un accident iar inculpatul nu a fost un borfas si un cocalar jegos, nespalat si bronzat ci un soldat al armatei. Nu vreau sa-l scot nevinovat pe americanul respectiv, dar e o diferenta de statut care conteaza foarte mult in aceste situatii.

10 comentarii:

  1. Legat de partea cu Teo : corect, dar sincer consider ca daca e sa se faca dreptate, pai sa se faca in orice situatie.Puscasul marin a scapat.Nasol ca s-a ajuns la situatia asta in care a murit sportivul, dar si romanii ar putea acum sa-l acuze pe interlop doar de adulter si sa le zica americanilor : am aplicat aceeasi metoda ca si voi, data viitoare ganditi-va de 2 ori inainte de a ne arata muie.Poate nu e potrivita situatia, dar mi se pare putin ironica toata treaba...un tip de culoare a murit batut in acelasi stil pe care cei de culoare din america (but from the hood) il abordeaza.You know....gang up on one SOB, sucker punch him and shit.Naspa cu justitia si coruptia la noi in tara, dar americanii ar trebui sa-si tina gura de data asta in ideea ca si-au pierdut dreptul asta acum ... 7 ani parca.

    RăspundețiȘtergere
  2. da te inteleg ce zici...pana una alta nu pot sa zic ca mi'a pasat prea mult de american cat despre faptul ca s'a facut iar tara de rahat si ne'am confirmat renumele...ar fi fost misto sa demonstram cumva contrariul. Acum ce sa zic poate s-a intors roata pentru ce a patit teo doar ca n'aveam nevoie de asa ceva si nu suntem la acelasi statut ca sua...

    RăspundețiȘtergere
  3. Oricat de nedreapta ar fi fost "condamnarea" puscasului marin cu siguranta nu avem nevoie de un exemplu de "ochi pentru ochi" in cazul de fata. Si sa scapam un interlop/clan de interlopi de o condamnare cat mai grava posibila in urma unui act criminal.
    @Diavolu - nu cred ca a fost un atac "rasist" asupra jucatorului, la fel patea si un alb (roman sau nu) in aceeasi situatie. La asta trebuie sa ne gadim in situatia asta si sa lasam razbunarile idioate pentru momentul in care o sa ne permitem sa mai scape cate unu. Inca nu e momentul, sunt prea multi!!!
    PS: putin trolling :D.. "un" membru?? :)))) poate erau chiar mai multi de Ionut MAGGOTSHIT(whateva')

    RăspundețiȘtergere
  4. Criticule, ai vazut repede repede ca m-am exprimat gresit :D
    Scrie pe MCR

    RăspundețiȘtergere
  5. @Marshal: crezi ca daca interlopul asta va intra la parnaie se va schimba ceva?Nop.Ca sa le tai puterea astora, trebuie sa scapi de cei care iau bani de la interlopi.Momentan, razbunarile par mai putin idioate decat speranta ca un judecator va tine cont de un dosar instrumentat asa cum trebuie de catre cativa politisti fara spate asigurat si de catre un procuror care spera sa schimbe ceva.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Diavolul: Nu ai cum sa scapi de cei care iau bani de la interlopi. Si da, cred ca e un pas important in oprirea criminalitatii prin trimiterea interlopilor la inchisoare. Cel putin asa nu va putea imprumuta pe "cei care vor sa ia bani de la interlopi". Plus ca activitatea principala a interlopilor e trafic de (droguri, persoane, si alte chestii) deci da, pt mine are sens sa il bag la parnaie si sa nu mai aiba posibilitatea sa opereze activitatile astea. Si chiar daca nu se va curata lumea de interlopi prin arestarea viermelui astuia, macar ar fi unu mai putin pentru o perioada de timp, ceea ce nu poate sa fie decat bine.

    RăspundețiȘtergere
  7. Marshal, provin dintr-o familie care are legatura cu foarte multe incercari esuate de a baga dupa gratii nemernici de genul asta.Greu intra omul responsabil la parnaie, pentru ca atata timp cat da banul, judecatorul va hotara in favoarea lui.Daca se intampla, dupa enorm de multe dosare intocmite, va fi eliberat rapid.Stii care e riscul cel mai mare, odata ce l-ai bagat pe unul din asta in parnaie?Sa intre in coleg de-al lui in parnaie.Pentru ca asa se planifica treburile.In orice caz, "pestele mare" culege banii, lucratorii sunt aia mai mici .Activitatea lui nu e oprita, ci de multe ori chiar stimulata de noile informatii culese din puscarie.Fara sa scapi de cei care iau bani, te lupti cu morile de vant si ajungi ca rude de-ale mele sa cedezi psihic dupa ce munca pe care ai depus-o (uneori pe parcusul catorva ani) e scuipata de un om cu buzunare largi.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Diavolul: Poate asa e, dar daca nu faci nimic nu il deranjezi cu nimic :). In lumea de azi nu sunt alte solutii pentru altfel de oameni din pacate. Sistemul e prost si e corupt, dar pentru mine orice semn, oricat de mic in directia normala a lucrurilor e o victorie.

    RăspundețiȘtergere
  9. Sincer nu ma mir sa vad ca astia din Romania au facut asa ceva,cu toate ca ma uimeste prostia din tara asta.Si de vina cred ca ar fi societatea nu tara.

    RăspundețiȘtergere
  10. Pai societatea defineste tara intr-o anumita masura nu? Tara (cu sensul de stat) fara societate nu cred ca exista.

    In alta ordine de idei, desi cum am mai spus, sunt "fan" al razbunarilor, in situatia de fata nu cred ca o "razbunare" in fata americanilor ar aduce vreun castig cuiva (prin razbunare a se intelege o condamnare minima a inculpatului sau eventual eliberarea lui din lipsa de probe).
    Daca s-ar intampla asta ne-am manji pe fata cu rahat din nou, pentru ca ne-am confirma statutul de stat corupt (pentru a câta oara?) si am lasa in libertate un bataus / criminal din clanu nush cui, care s-ar umfla in pene ca este deasupra legii.
    Si asta pt ce?

    RăspundețiȘtergere