Home Animale Chestii Tari Clipul Saptamanii Filme Funny M-am Saturat Tipic Romania Despre Blog
Vizualizeaza Dinamic

marți, 25 octombrie 2011

Cinci motive sa va bateti copii in aceasta toamna

Imi mai permit inca un post legat de jocurile video, ma gandesc ca poate poate e cineva interesat si de subiectul asta. Plus ca am tot plasat strategic printre ultimele postari teaser-e referitoare la batutul copiilor; evident ca glumeam, dar imi place cum suna (ideea este sa-i bateti ca sa va lase in pace sa va delectati cu jocurile). Evident regula se poate aplica si pentru alte persoane care nu va lasa sa va bucurati de o productie de calitate, nu este valabila doar pentru copii.

Motivul care m-a determinat sa scriu acest articol este abundenta de jocuri video de prim rang ce vor fi lansate in aceasta toamna. Nu stiu cum de s-au nimerit astfel, dar parca toti producatorii si-au pus in plan sa umple piata cu noi titluri, indelung asteptate: unele de cativa ani, altele de cateva luni.
Ce pot sa remarc ca si punct comun pentru toate titlurile care le voi discuta este faptul ca titlurile fac parte din francize deja existente, deci in principiu nu o sa avem nimic revolutionar sau vreo diferenta radicala fata de ce stim. Sau potate ca da...

Astazi, 25 octombrie se vor lansa simultan doua jocuri, care din punctul meu de vedere sunt "de colectie".

Primul este Battlefield 3, un modern FPS extrem de anticipat, care a avut parte de o campanie de marketing ultra-activa, cu filmulete pe youtube aparute inca din martie. Noul engine Frostbite 2.0 a lasat cu gura cascata pe majoritatea specialistilor, dovada ca DICE au dat din nou lovitura cu un joc reusit, dupa succesul lui Bad Company 2, care desi a avut multe probleme cu multiplayerul tot ramane in topul FPS-urilor online. Desi povestea din singleplayer nu pare sa "rupa gura targului", elementele de gameplay specifice seriei vor face ca experienta sa merite timpul "pierdut" Cat despre multiplayer, tot ce pot sa zic este: pana la 32 vs. 32 jucatori, arme de tot soiul, vehicule usoare, vehicule blindate (tancuri, amfibii), elicoptere, avioane de vanatoare - it's boys, noise and toys and no womans are allowed - buhahahahha! Si nu uitati, mediul din joc va fi 100% destructibil, ceea ce inseamna ca puteti sa spuneti "la revedere" fazelor in care va ascundeati dupa un zid de obuzele unui tanc.




Desi este un titlu mai "mic" decat Battlefield 3 si apartine altui gen, lansarea lui Stronghold 3 care are loc tot astazi, 25 octombrie, nu ar trebui sa fie eclipsata de catre FPS-ul mentionat anterior.
Stronghold 3 este un RTS ( = real-time-strategy, girls) plasat in Evul Mediu. Acesta continua povestea din legedendarul Stronghold 1, plasându-ne din nou in Anglia secolului XI.
Chiar daca scenariul acesta a devenit cam "uzat", pentru ca in fiecare titlu al seriei Stronghold (mai putin Crusader) am avut parte de acelasi obiectiv suprem, lansarea jocului ma bucura pentru ca ofera atentia cuvenita si genului real-time strategy, lasat intr-un con de umbra in ultima perioada (exceptand Starcraft II, desigur).
Stronghold 3 este un must-have pentru orice fan al RTS-urilor sau al jocurilor cu tematica medievala.



Bun, cinci motive deci cinci jocuri da?

Urmatorul, in ordine cronologica este Call of Duty - Modern Warfare 3, care va fi lansat pe 8 noiembrie. Dupa cum va puteti da seama cu usurinta, productia celor de la InfinityWard, sub egida Activision, continua firul narativ din Modern Warfare 2, joc care nu prea m-a impresionat. Parerea mea este ca jocul lansat de InfinityWard in acest an merita o sansa, insa dati-mi voie sa raman sceptic si sa-mi torn cenusa in cap pe urma dupa ce o sa vad cum este (daca o sa am ocazia aceasta vreodata). Trailer aici.

Pentru data de 11 noiembrie ne pregatim sa lasam deoparte sfera jocurilor care redau lumea intr-un mod "real" si sa pasim in sfera jocurilor fantasy. Desi este o denumire destul de generica, banuiesc ca se intelege la ce ma refer cand zic joc "fantasy. Deci, pe data de 11 noiembrie, anul curent, Bethseda Software lanseaza Elder Scrolls V - Skyrim.
Desi nu am fost niciodata die-hard fan al jocurilor fanteziste sau RPG (role-playing-games), recunosc ca Skyrim arata foarte bine si pare destul de tentant...pe langa zeci de ore de gameplay si libertate de miscare incredibila, vom avea parte si de o poveste pe masura: nu sunt die-hard fan dar recunosc ca multe RPG-uri sunt foarte bine puse la punct, din toate punctele de vedere, deci productii de calitate. Trailer aici.

Ultimul, dar nu cel din urma. Defapt primult in topul preferintelor mele. In cazul in care nu castig la lotto, voi lasa pusculita intreaga pentru acest joc, care va fi lansat in 15 noiembrie. Restul titlurilor mentionate anterior pot sa astepte (riiiight!)...sau daca vreti puteti sa mi le faceti cadou de craciun :).
Nu mai am prea multe de spus despre jocul care va fi lansat in 15 noiembrie, de catre Ubisoft, pentru ca am spus cam tot ce se putea spune despre franciza din care face parte in doua articole "tribut". Acum e timpul sa-mi primesc rasplata...eu si alte cateva milioane de fani din intreaga lume. Assassin's Creed: Revelations este pentru mine cel mai anticipat joc al acestui sfarsit de an si nu am niciun dubiu referitor la calitatea acestuia (sunt sigur ca se va ridica la nivelul asteptarilor). Am pus un trailer al jocului la sectiunea "video of the week" si va mai pun unul si aici, aveti de unde alege.




Asdar, avem de unde alege cu ce sa ne delectam in fata PC-ului in aceasta toamna. Tot ce mai ramane este sa avem timp si bani sa procuram jocurile.
Facultate? Proiecte? Licenta? They all come and go, dar productiile care fac istorie si care ofera puncte de reper pentru generatia urmatoare vor ramane in memoria colectiva.

Si nu, nu-s un gaymer fara viata care a uitat de viata reala, doar ca imi plac produsele de calitate (in acest caz jocurile video) si imi place sa le fac reclama, daca merita. Bun, acuma pregatiti copii pentru knock-out!


6 comentarii:

  1. Man serios, ma faci sa-mi para extrem de rau ca nu mai am timp sa joc:)).In liceu, daca imi placea ceva anume la un joc, trebuia sa il termin.FPS, RTS,RPG, TBS you name it, doar MMO-urile le evitam.In general nu au story serios, iar daca au asa ceva, e contrazis de gameplay.Cu referire la WOW..cat de "epica" poate fi o sabie sa zicem, daca o mai au cativa pe server?Sau, o creatura care e ..god-like in lumea respectiva, o bat 4-5 amarati intr-o instanta.Story fucker I say.

    RăspundețiȘtergere
  2. Me sorry ca te fac sa ai chef de jocuri :)).
    Dar si eu devoram joacele care imi placeau si tot ce pot sa zic ca-i tare legat de MMO-uri ii ca te distrezi cu prietenii, dar pana una alta ii destul de bullcrap tocmai pentru ca n-au poveste.
    Oricum daca e sa joc un joc si sa-mi placa, imi place in mare parte pentru povestea care o are si evident sa fie bug-free (fara gângãnii).

    RăspundețiȘtergere
  3. PS: Nu-ti fa griji ca nu ai timp sa te joci acum, pentru aia s-au inventat concediile >:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Deci avem cu ce sa ne delectam in fata PC-ului toamna asta:P eu o am deja ocupata.Is faine video alea cu trailer.Cred ca jocurile si dezvolta imaginatia.
    La iarna cu ce ne delectam?

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiu inca, nu cred ca mai apar jocuri de rang "inalt" la iarna. Oricum Battlefield 3 multiplayer dureaza la nesfarsit si Skyrin poate dura multe zeci de ore de jucat :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Defapt raspunsul corect ar fi fost ca la iarna ne delectam cu vin fiert...OOO DAAA!! (ce reactie intarziata am avut) :D

    RăspundețiȘtergere