Home Animale Chestii Tari Clipul Saptamanii Filme Funny M-am Saturat Tipic Romania Despre Blog
Vizualizeaza Dinamic

luni, 29 august 2011

Festivalul medieval 2011 Sibiu

By Cristina

Prima zi a avut loc vineri,am intrat in Piata Mare dorind sa vad ce se intampla anul asta la festival. Plin de tarabe cu acadele,masti,bijuterii si tot felul de brizbrizuri. Lume de tot felul-de la batrani pana la profa mea de chimie:)). Dupa parerea mea anul acesta a fost cam sarac festivalul din punct de vedere al evenimientelor. Nu am mai vazut lupte si toata actiunea s-a petrecut in Piata Mare plus o parada care avea traseu de la Podul Mincinosilor pana prin Parcul Cetatii. Pe scena s-au tinut concerte medievale,iar in prima zi s-au prezentat echipele din diferite orase.Ce am observat la prezentatorul de pe scena : avea un tic verbal,la fiecare trupa/domnita/cavaler care intra pe scena spunea ''Sa patrunda,sa patrunda catre scena''. A fost ok de vreo 3 ori dar la un moment dat a devenit enervant mai ales ca asa a continuat si in a treia zi. Ca sa nu ma plictisesc am dat o tura in Piata Huet sperand ca voi gasi ceva actiune pe acolo. Am fost surprinsa cand am vazut ca acolo nu se intampla nimic. Am ras de mimii care erau pe acolo. Nu imi dau seama cum pot sa reziste vazand ca atata lumea se holbeaza la ei. Ca piesa de decor medieval a fost o spanzuratoare de lemn exact ca in filmele horror. Mii de cocalari si copii si-au pus franghia in jurul gatului si mimau ca se omoara sau faceau poze in ipostaze idioate. Sigur faceau astia bani multi daca puneau taxa sa te pozezi cu spanzuratoarea.
Am fost fericita ca un copil mic cand am vazut ca se vindea vata pe bat. M-am apropiat sa imi cumpar ca sa aflu ca vata costa 5 lei. Sincer mie mi s-a parut cam scump asa ca nu mi-am mai luat. Undeva pe langa o terasa era un morman de stuf si clar ca toata lumea a venit ca tiganul si lua paie dinalea. Mi-am luat si eu un pai de stuf dar nu bratele pline ca ceilalti. Romanul asta...
Era amuzant daca priveai de departe pentru ca vedeai in aer stuf,toata lumea tinea cate unul ca si cum ar fi fost balon.
Dat fiind faptului ca prima zi mi s-a parut monoton am decis sa nu mai merg in a doua zi. In schimb am mers in ultima zi la concertul celor de la Corvus Corax. Nu pot spune mare lucru despre acest concert dar mi-a placut foarte mult. A fost prima data cand i-am ascultat. Membrii formatiei au reusit sa faca o atmosfera frumoasa in Piata Mare,cel mai mult mi-a placut ca au spus ''acest cantec este pentru baut'' fix cand eu am deschis dopul de la sticla de bere. Aproape ca uitasem sa spun, in ultima zi a festivalului vata pe bat a fost 3 lei. Dar nu mi-a mai pasat pentru ca mi-am luat bere.
Ca o concluzie festivalul medieval 2011 nu a fost ce ma asteptam dar m-am distrat.

13 comentarii:

  1. Dupa cum am spus, eu am ratat foarte multe editii ale festivalului medieval de la sibiu, asa ca nu stiu sa ma pronunt in comparatie cu anii trecuti...tot ce pot zice e ca anul trecut parca s-au montat 2 porti de lemn, in stil palisadã la intrarile din Piata Mare. Anul acesta in afara de spanzuratoare si o caruta nu prea am vazut decoruri medievale.
    Corvus Corax mi s-au parut ok, au facut atmosfera, insa eu ii stiam de ceva vreme si aveam impresia ca -virgula- canta ceva mai variat, credeam ca au si 1, 2 fete la voce dar poate m-am inselat, sau au venit in varianta redusa low-cost :)Dupa vreo jumatate de ora m-am cam plictisit de 4 cimpoaie si 2 tobe, chiar mi-ar fi placut mai multa variatie. Dar oamenii au facut atmosfera si da, faza cu "acest cantec este pentru........baut!" a fost chiar simpatica :)

    RăspundețiȘtergere
  2. E ciudat ca "ti-a sarit in ochi " faza cu "sa patrunda" ?.Anyway, o sa imi cumpar o vrajeala din aia de facut vata de zahar, nu am mai mancat de cand aveam 5 ani, must have some.
    PS: Vlad, cred ca fetele nu au venit pentru ca au fost retinute la bucatarie:D.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ahahahahaha, invatau sa gateasca huh? :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Sau poate se aflau acolo pentru ca acolo isi au locul? :D.Cristina?Any combacks on my remark?:D

    RăspundețiȘtergere
  5. Poate fetele nu erau acolo pt. ca aveau ceva mai important de facut:P sau erau suparate.Si locul in bucatarie nu ar trebui sa fie doar al femeii.

    RăspundețiȘtergere
  6. By the way,Diavolule,sa imi trimiti si mie o vata de zahar :P

    RăspundețiȘtergere
  7. True to that Cristina, there is always the bed... .Cat despre vata de zahar, hell no, get your own.Vlad, explica-i tu cum sta treaba cu being evil and stuff, it's just not right to share.

    RăspundețiȘtergere
  8. Yes boss, am sa-i explic ca noi barbatii suntem egoisti si nu prea ne pasa de nimic in afara de propriul bine...si nu impartim vata de zahar...EVER! hahahaha :D

    RăspundețiȘtergere
  9. As mai fi zis eu un loc pt femeie acum dar ma abtin ca e prea urat:P M-am prins ca barbatii sunt egoisti si mai mult de atat.Cred ca prefer berea din nou..in loc de vata de zahar..ahhh..sunteti rai:))

    RăspundețiȘtergere
  10. Eh, glumeam si noi...dar oricum cateodata o meritati si voi, generally speaking [persoanele de fata SE EXclud :)) ]

    RăspundețiȘtergere
  11. Cu siguranta ne putem gandi si noi la mai multe locuri pt femeie, dar suntem niste domni , iar domnii nu specifica detalii din astea in scris, ci doar fata in fata:)).Cat despre faza cu excluderea persoanelor de fata, dunno Vlad tu o cunosti mai bine, iar Merlot-ul din fata mea nu ajuta prea mult cauza:))

    RăspundețiȘtergere
  12. Ahaa, deci cade responsabilitatea pe seama mea? Of of :D

    RăspundețiȘtergere