Home Animale Chestii Tari Clipul Saptamanii Filme Funny M-am Saturat Tipic Romania Despre Blog
Vizualizeaza Dinamic

marți, 30 martie 2010

"Recunoaste ca esti nebun"

Asa cum obisnuiesc, dupa ce vizionez un film care mi s-a parut cat de cat reusit si original intru repede sa scriu cateva cuvinte despre acesta pana mai e "cald". De data aceasta este vorba despre "Shutter Island" un film in regia lui Martin Scorsese avandu-l pe Leonardo DiCaprio in rolul principal. In primul rand am fost surprins de faptul ca Leo A-Caprei a jucat intr-un film cu adevarat reusit, nu siropeli diabetice gen Titanic...ok nu o sa mint, in afara de Titanic habar n-am in ce film a mai jucat nea' Leo, dar din punctul meu de vedere sunt sigur ca Shutter Island este de doua ori mai reusit decat oricare dintre precedentele filme. Ca si un rezumat scurt, actiunea se petrece in SUA, anii 50'. Leo DiCaprio joaca rolul unui "US Marshall" trimis impreuna cu noul sau partener pe o insula undeva in apropiere de Boston. Pe insula respectiva se afla un ospiciu pentru cei mai dusi cu pluta dintre cei dusi cu pluta. Scopul vizitei celor doi agenti federali este investigarea disparitiei unei paciente. Bineinteles ca in jurul ospiciului planeaza o aura de mister iar nenea doctori sef par niste persoane dubioase in ochii lui Teddy  Daniels (Leonardo DiCaprio). In fine dupa mai multe investigatii and stuff ale celor doi, filmul ia o intorsatura cu cel putin 120 de grade (i'm just sayin') iar scenariul clasic de "film politist" dispare odata cu niste evenimente care aduc cateva zeci de kilotone de semne de intrebare atat in mintea personajului principal cat si in mintea cinefiliilor (daca am scris gresit corectati-ma). Iar sfarsitul este total surprinzator.
Gata cu detaliile pentru ca nu vreau sa diminuez din calitatile filmului. Ideea este ca daca va plac filmele "misterioase" si psihologice (nu neaparat la propriu "psihologice", mai degraba in sensul ca "it fu*s your mind") "Shutter Island" trebuie vazut. Nu pot decat sa felicit regizorul pentru intriga creeata si pentru faptul ca dupa un anumit moment din film n-aveam nici cea mai vaga indee despre cum s-ar putea termina actiunea.

Si ca sa par mai convingator, trailer-ul filmului:

4 comentarii:

  1. Cred ca aici era un comentariu la care am dat din gresala "delete" pentru ca imi era prea somn cand l-am vazut...so please re-comment me :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Ah come on man:)).Am spus ca Leo se intelege bine cu stilul lui Scorsese.Mai au un film bun impreuna - The Departed.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da stiam ca e de la tine, nu stiu dc nu a aparaut cred ca a fost o eroare de la blogger mai ales ca acolo la bara din dreapta la gadgetul "comentarii recente" aparea ce ai zis...anyway, nu am vazut filmul de care zici dar poate imi fac timp sa ma uit, nu stiam ca Leo are si filme bune :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Am impresia ca ai schimbat titlul si apoi ai dat accept la comentariu.Cred ca Blogger ca are un anumit format care tine si de titlu,iar schema ta l-a dat peste cap.You can try it again:D.Nici eu nu stiam ca Leo are filme bune ..asta pana cand am vazut The Departed si Shutter Island.Impresia lasata de ..cele maxim 20 de minute, de Titanic ,s-a pastrat cativa ani buni:D

    RăspundețiȘtergere