Home Animale Chestii Tari Clipul Saptamanii Filme Funny M-am Saturat Tipic Romania Despre Blog
Vizualizeaza Dinamic

luni, 29 martie 2010

Poate la anu'

Pentru ca am fost "rugat" sa scriu despre cum a fost la meci intr-o maniera neoficiala (adica nu clasica cronica de meci unde e musai sa ramai obiectiv) am decis sa scriu si aici cateva randuri despre meciul de ieri dintre CSU Sibiu si CSU Ploiesti (scor final 73 - 77...ah shieeet!).
Prima idee care imi vine in minte si pe care am folosit-o ca si titlu e "poate la anu"...in sensul ca, poate sezonul viitor CSU Sibiu o sa reuseaca victoria in fata "supercampionilor" din ploiesti ca sa razbune eliminarea aranjata de anul trecut. Putin probabil insa, la ce conducere tehnica avem. Ce-ar mai fi de zis, in linii mari: jucatorii sibieni erau cu capul prin nori inca de la inceputul partidei si odata ce pornesti cu stangul in asa meci, iti faci singur viata grea. Cursa de urmarire a sibienilor a inceput dupa primul minut de joc (singurul minut in care Sibiul s-a aflat in avantaj gratie aruncarilor lui Jason Smith) si a continuat pe tot parcursul meciului. Culmea, jucatorii care ar  trebui sa fie cei mai agili si mai indemanati cu mingea (adica fundasii "Kevin" Calota si Earl Brown) au facut greseli copilaresti gen pase gresite, aruncari total imprecise si tot repertoriul. Dupa cateva faze irosite de Calota, antrenorul sibienilor il introduce pe Brandon Johnson. Speram sa fie o schimbare de bun augur dar acesta la randul sau paseaza gresit in repetate randuri. Intre timp pe contraatac, ploiestenii acumuleaza punct dupa punct. Singurii care cat de cat misca ceva sunt extremele Miskovic si Smith (in special Smith) si pivotul Herndon care a tinut piept cu brio si uneori a si ridiculizat matahala de Rashard Griffth, un ditamai dulapu de 2.10 m si vreo 150 kile care in ciuda gabaritului are de multe ori probleme in inscrierea cosurilor de langa inel. De mentionat ca fitzosul de Burlacu (unu care tot timpu se simte supervedeta si care tot timpu are ceva de comentat la aribitrii daca decizia este impotriva echipei sale) a reusit doar 1 punct si 2 recuperari in 20 de minute jucate...good job tine-o tot asa!
Altfel nici ploiestiul nu a avut o zi stralucita, insa au avut-o mai stralucita decat sibienii. Apararea gazdelor "la semicerc" (de obicei responsabilitatea fundasilor) a lasat de dorit, iar "ploiesteanul" Darius Hargrove s-a gandit ca ar fi interesant sa incerce niste aruncari de 3 puncte...si cum nimeni nu era in fata lui sa ridice o mana pentru a incerca un blocaj sau macar sa-l incomodeze, la nenea Hargrove i-au intrat 6 aruncari de 3 pct...doua dintre acestea chiar pe final de meci cand sibienii se aflau pe la 3-4 puncte in spate. Cand mai ai de recuperat doar atatea puncte, nu iti lasi adversarul liber la semicerc, cel putin nu unul care arunca bine de acolo. Oricum, trio-ul "fantastic" al Sibiului (Calota-Brown-Johnson) a continuat cu aruncarile imprecise si lipsa de idei, iar Smith si Herndon luptau in zadar sa aduca puncte pentru echipa...antrenorul Clavon in time-out-uri dadea indicatii pretioase si extrem de revelatoare: "we need to score!", "it ain't over yet!", "we are not playing defence!", "be smart now! get smart!"...superb, da totusi ce zici coach de o schema de joc ceva, de o indicatie tactica, ceva acolo, gen: "aparati-l bah pe Hargrove ca ne ciuruieste cu aruncari de 3 pct." sau "nu-l bagati in seama pe Griffith ca oricum rateaza". Nimic, pauza, canci, time-out, game over!
Asadar, niste concluzii: tactica si eventual indicatii tactice: poate la anu', lucru in echipa: pauza, comunicare intre jucatori: pas, efort colectiv pentru revenire in joc si eventual obtinerea victoriei: canci, aparare pusa la punct: alta data, aruncari reusite sau executii ofensive clare: poate la anu'. Deznodamantul l-ati aflat din primele randuri ale acestui post kilometric. Revansa pentru mizeria orchestrata de CSU Ploiesti anul trecut este deocamdata amanata...sezonul acesta oricum e compromis!

Cronica meciului o puteti citi aici .
Statistica oficiala a meciului poate fi vazut aici .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu