Home Animale Chestii Tari Clipul Saptamanii Filme Funny M-am Saturat Tipic Romania Despre Blog
Vizualizeaza Dinamic

luni, 27 aprilie 2009

M-am sãturat de şcoli

E clişeu titlul, dar e adevarat. Nu ma refer la sensul propriu al atributului "sãtul", pentru ca sãtul sunt demult, ci mai degraba la sensul figurat, luati-l ca si un sinonim cu sictirit. Avem un sistem pur si simplu cretin, deloc gandit, deloc planificat. Dã-i sa mearga cu scoala, cu programa cat mai incarcata, cu indoctrinarea cat mai accentuata a elevilor / studentilor, si cam atat.

Defapt, acum m-am ofticat pentru faptul ca vacanta asta de pasti a picat cum nu se putea mai rau...si in fiecare an se intampla la fel. Mi-am intrat cat de cat in ritm cu orarul si cu scoala de la ultima vacanta, care a fost acum vreo 2 luni, ca sa ce...ca sa avem parte de inca o saptamana de pauza care mi-a dat orarul peste cap, in care nu am studiat nimic (doar cine sa fie crazy enough incat sa invete in vacanta), si dupa care n-am niciun chef de scoala. Mai mult decat atat, daca prin toamna / inceputul primaverii, vrei nu-vrei tot iti gasesti ceva timp pentru o integrala, o derivata, ceva programele in C++, acum, cu vremea asta misto, cine mai are chef sa stea in casa sa studieze? Colac peste pupaza, mai avem cam o luna de scoala (din care scadeti ultima saptamana :D) pana la sesiunea de examene.

Deci, cam 3 saptamani in care sa repornim motoarele si sa ne gasim cat de cat, chef de studiu. Sa nu mai vorbim ca sesiunea va incepe tocmai in iunie, cand deh, plimbarile si iesirile in oras primeaza in fata studiului. Mi se pare mult prea lungit anul scolar si asta din cauza programei superaglomerate, cursurilor interminabile, si materiilor predate pentru "umplutura".

Defapt asta-i una din problemele principale, preastimabilii din minister vor ca tinerii elevi si studenti romani sa fie "experti" in vreo 4-5 domenii, cel putin...direct pui de einstein o sa iesim toti...NOT!!

Anyway n-am nimic impotriva cu vacanta, a fost chiar binevenita, dar programa mi se pare mai mult decat stupid gandita (rima involuntara :P). Mai bine aveam 3-4 zile libere de pasti si anul sa se fi terminat - cel tarziu - la inceputul lui iunie...cu sesiuni, cu restante si tot tacamul...dar asa le place lor sa lungeasca "vorba" pana in mijlocul verii, ce sistem arhaic 8-|

PS: Oare cand va fi adevarat ce canta nenea Cooper mai jos? ("School's out forever!")

2 comentarii:

  1. e vai mortzi lui invatamantu din romania si se duce din ce in ce mai mult de rapa pt ca in loc sa faca o reforma cum trebuie astfel incat sa restructureze intregu sistem astia fac niste schimbari de tot rahatu in fiecare an care mai ingreuneaza elevii,in loc sa reduca din materia pe care o studiem ei mai adauga inca ceva ca de sa zica ca au schimbat ceva,mi-as pwla in tara asta de rahat

    RăspundețiȘtergere