Home Animale Chestii Tari Clipul Saptamanii Filme Funny M-am Saturat Tipic Romania Despre Blog
Vizualizeaza Dinamic

miercuri, 28 iulie 2010

Amintiri medievale


Trebuie sa ma laud ca weekend-ul trecut am dat si eu cu inca 5 crai de Sibiu o fuga pana la festivalul medieval din Sighisoara. Data fiind experienta din 2006 cand ma asteptam la prea multe chestii medievale, de data aceasta nu mi-am facut iluzii ca o sa am parte de un spectacol fara cusur. Si bine am facut, pentru ca, cu cat te astepti la mai putin cu atat o sa fii mai multumit cand o sa vezi despre ce e vorba. In retrospectiva, in 2006 a fost cam labus toata treaba desi finalul a fost "de colectie". Sablonul s-a respectat si anul acesta, doar ca experienta acumulata in 2006 a facut ca distractia sa fie mult mult mai copioasa.
In primul rand, drumul cu trenul spre Sighisoara: ma dispera sageata albastra a lu irod in care stai ca in autobuz chinuit si inghesuit...plus aerul conditionat care, intr-adevar racorea incaperea dar imi batea direct in spate (genial). Faptul ca nu exista compartimente a facut ca locul sa semene cu o Piata Cibin, dar pe drum s-a mai "aerisit" locul.
In Sighisoara: primele cateva ore au fost destul de plictistioare, dupa ce am turnat o bere de incalzire, am dat o tura pe langa cetate si ne-am retras ulterior la o cinzeaca de "Miorita" ca sa ne mentinem forma. Pe seara am strans randurile si am urcat in cetate, moment in care am realizat ca intr-adevar imi era dor de locul acela. Ador Sibiul si stradutele vechi de aici, dar recunosc cu umilinta ca d.p.d.v. al atmosferei, cel putin in perioada festivalului medieval, Sighisoara bate Sibiul. Anyway ploaia a cam stricat dupamasa si chiar si seara, dar refugiati intr-un tunel langa scena principala, am trait momentul asa cum numa roacherii stiu sa-l traiasca. In plus, organizatorii ne-au delectat cu ceva muzica medievala care a fost cireasa de pe tort, cel putin pentru mine. Mai pe noapte ne-am retras langa turnul cu ceas, pe iarba si am continuat sa ne simtitm bine savurand atmosfera dark-goth din imprejur si facand planuri pentru o revenire in cetate candva spre octombrie...ce mai lipsea era o ceata deasa ca sa ma simt ca intr-un film cu Dracula. Am promis ca la toamna ma intorc cand cetatea va fi mai pustie si chiar am de gand sa ma tin de cuvant. Partea buna a fost ca, spre deosebire de anii trecuti, cand, din auzite, a fost o tiganie si o manelizare totala a festivalului, anul acesta elementele negative au lipsit cu desavarsire din decor.


Din pacate, pentru ca nici macar un cort nu ne-am deranjat sa luam cu noi si pentru ca ploaia tomnatica nu oferea semne de oprire am decis sa luam primul tren spre Sibiu, pe la 6:30 dimineata. Pe drumul de intoarcere am motzait pentru ca altceva nu prea aveam ce face. De remarcat "amabilitatea" si politetea angajatiilor CFR, care, la intrare in gara mare din Sibiu, au anuntat in difuzoare cu o voce plictisita si scarbita, citez: "Cei care vor sa mearga pana in Vasile Aaron pot sa ramana"...nu tu "stimati calatori", nu tu "va multumim ca ati ales CFR", nu nimic...retarzi!
Astfel, o excursie organizata aproape ad-hoc (pentru ca nu eram sigur ca merg decat cu vreo 12-14 ore inainte de plecarea efectiva) care a iesit bine. Ca de obicei, lucrurile care le faci spontan si nu le planifici cu 5 ani lumina inainte ies bine...concluzie: excursia la Sighi merita pusa la colectie, la album, impreuna cu Fân-Fest-ul din 2007, "organizat" in mod asemanator. Anul viitor musai trebuie mers cu cortul pentru a savura Evul Mediu ceva mai multe zile.


PS: Ridic pocalul sfânt!!! \m/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu