Home Animale Chestii Tari Clipul Saptamanii Filme Funny M-am Saturat Tipic Romania Despre Blog
Vizualizeaza Dinamic

miercuri, 28 iulie 2010

Amintiri medievale


Trebuie sa ma laud ca weekend-ul trecut am dat si eu cu inca 5 crai de Sibiu o fuga pana la festivalul medieval din Sighisoara. Data fiind experienta din 2006 cand ma asteptam la prea multe chestii medievale, de data aceasta nu mi-am facut iluzii ca o sa am parte de un spectacol fara cusur. Si bine am facut, pentru ca, cu cat te astepti la mai putin cu atat o sa fii mai multumit cand o sa vezi despre ce e vorba. In retrospectiva, in 2006 a fost cam labus toata treaba desi finalul a fost "de colectie". Sablonul s-a respectat si anul acesta, doar ca experienta acumulata in 2006 a facut ca distractia sa fie mult mult mai copioasa.
In primul rand, drumul cu trenul spre Sighisoara: ma dispera sageata albastra a lu irod in care stai ca in autobuz chinuit si inghesuit...plus aerul conditionat care, intr-adevar racorea incaperea dar imi batea direct in spate (genial). Faptul ca nu exista compartimente a facut ca locul sa semene cu o Piata Cibin, dar pe drum s-a mai "aerisit" locul.
In Sighisoara: primele cateva ore au fost destul de plictistioare, dupa ce am turnat o bere de incalzire, am dat o tura pe langa cetate si ne-am retras ulterior la o cinzeaca de "Miorita" ca sa ne mentinem forma. Pe seara am strans randurile si am urcat in cetate, moment in care am realizat ca intr-adevar imi era dor de locul acela. Ador Sibiul si stradutele vechi de aici, dar recunosc cu umilinta ca d.p.d.v. al atmosferei, cel putin in perioada festivalului medieval, Sighisoara bate Sibiul. Anyway ploaia a cam stricat dupamasa si chiar si seara, dar refugiati intr-un tunel langa scena principala, am trait momentul asa cum numa roacherii stiu sa-l traiasca. In plus, organizatorii ne-au delectat cu ceva muzica medievala care a fost cireasa de pe tort, cel putin pentru mine. Mai pe noapte ne-am retras langa turnul cu ceas, pe iarba si am continuat sa ne simtitm bine savurand atmosfera dark-goth din imprejur si facand planuri pentru o revenire in cetate candva spre octombrie...ce mai lipsea era o ceata deasa ca sa ma simt ca intr-un film cu Dracula. Am promis ca la toamna ma intorc cand cetatea va fi mai pustie si chiar am de gand sa ma tin de cuvant. Partea buna a fost ca, spre deosebire de anii trecuti, cand, din auzite, a fost o tiganie si o manelizare totala a festivalului, anul acesta elementele negative au lipsit cu desavarsire din decor.


Din pacate, pentru ca nici macar un cort nu ne-am deranjat sa luam cu noi si pentru ca ploaia tomnatica nu oferea semne de oprire am decis sa luam primul tren spre Sibiu, pe la 6:30 dimineata. Pe drumul de intoarcere am motzait pentru ca altceva nu prea aveam ce face. De remarcat "amabilitatea" si politetea angajatiilor CFR, care, la intrare in gara mare din Sibiu, au anuntat in difuzoare cu o voce plictisita si scarbita, citez: "Cei care vor sa mearga pana in Vasile Aaron pot sa ramana"...nu tu "stimati calatori", nu tu "va multumim ca ati ales CFR", nu nimic...retarzi!
Astfel, o excursie organizata aproape ad-hoc (pentru ca nu eram sigur ca merg decat cu vreo 12-14 ore inainte de plecarea efectiva) care a iesit bine. Ca de obicei, lucrurile care le faci spontan si nu le planifici cu 5 ani lumina inainte ies bine...concluzie: excursia la Sighi merita pusa la colectie, la album, impreuna cu Fân-Fest-ul din 2007, "organizat" in mod asemanator. Anul viitor musai trebuie mers cu cortul pentru a savura Evul Mediu ceva mai multe zile.


PS: Ridic pocalul sfânt!!! \m/

joi, 22 iulie 2010

"Viata intr-o zi"

Din intamplare am dat si eu peste o stire care am considerat ca merita publicata. Si din fericire nu este nici despre Madalina Manole nici despre alta vedeta nationala sau internationala care a murit, s-a imbatat, a fost violata etc.
Se pare ca regizorul Kevin McDonald in colaborare cu Ridley Scott (regizor si producator) si YouTube vor sa realizeze un proiect cinematografic cumva mai iesit din comun. Ideea este simpla si originala: utilizatorii YouTube sunt rugati in data de 24 iulie 2010 sa filmeze cateva scene din ziua lor (de exemplu drumul spre serviciu, plimbarea prin parc, statia de autobuz / metrou, etc etc etc) urmand ca filmarile sa fie postate pe YouTube. Acestea vor intra intr-o baza de date iar ulterior producatorii documentarului vor alege clipurile cele mai reusite si le vor introduce in documentarul lor. Nu stiu de unde a venit aceasta idee, dar mie personal mi se pare originala si reusita. Practic, va fi primul documentar din istorie filmat de catre (tele?)spectatori. Documentarul va aparea candva in 2011 si va  putea fi vizualizat inclusiv pe YouTube.
Asadar, asta e sansa voastra sa filmati cateva scene dintr-un documentar care cu siguranta va "prinde" la public si care va fi realizat in premiera absoluta.
Mai multe detalii aici.

sâmbătă, 17 iulie 2010

Bã, luati o pauza!!!

Daca mai aud inca un subiect de discutie pe marginea sinuciderii Madalinei Manole o sa fug pe camp, in padure sau in munti...pentru ca pur si simplu mi s-a acrit. Nu pricep de ce mama dracului de fiecare data cand se intampla ceva tragic cu vreun artist, toti incep sa discute despre asta, ipoteze, investigatii, motive, bla bla bla. Ce plm va freaca grija pe voi de ce si-a luat x jugulara sau y a servit la pranz cianura? Isteria generala este bineinteles alimentata de catre minunata mass-media care evident doreste sa expuna cele intamplate intr-un mod cat mai senzational, dramatic si socant, dupa modelul 3D (adica Dan-Diaconescu-Direct).
Asa a fost si cand a murit "Ai lav iu Maicãl!" Jackson, la o scara planetara. Same shit si de data aceasta, insa doar la o scara nationala. Pana acum 2 luni va durea in 14-15 de Madalina Manole, acuma va excitati toti si toate ca s-a sinucis, si va puneti minunatul creieras la contributie cu intrebari de genul "oare de ce?"...ce te freaca pe tine grija? Pana acuma te-a interesat cumva "cum merge treaba" pentru ea? Te-a interesat cand avea probleme sau cand era linistita? O lae!
Cat, din punctul meu de vedere, incercand sa impusc 2 iepuri dintr-un foc, headshot de preferinta (aww cute little bunnies), adica sa nu fiu ipocrit (sau prefacut), dar in acelasi timp, sincer (smug face) trebuie sa mentionez ca mi-e cam totuna ce artisti se sinucid si care o duc bine (asta pana ajungem la trupele preferate, care oricum nu prea sunt de pe meleagurile noastre, deci pas).
Sa zicem ca regret intr-o oarecare masura faptul ca o cantareata consacrata care intr-adevar avea ceva in comun cu muzica (nu ca fufele cu sani umflati si fofoloanca la vedere din care au "rontait" mai multi "castori" decat toata populatia de rozatoare a Americii de Nord) si-a incheiat definitiv "activitatea" in timp ce manelarii cu jeg sub unghii si urda printre dinti, care duhnesc de la 2 kilometrii a transpiratie (yack!) si cu dinti de aur pusi la vedere ca sa evidentieze tenul "hidratat cu autobronzant" nu au nici cea mai mica intentie de suicid...asta chiar e trist...
Aaa, si sa nu uit...scoala suge!!!

vineri, 9 iulie 2010

Subiecte uitate

Acum vreo cateva zeci de minute mi-am dat seama ca am uitat pe deplin sa abordez un anumit subiect aci pe bloaga...un subiect asupra caruia nu prea mi-am mai manifestat interesul in mare parte datorita altor "probleme", mai apasatoare. Deci pentru fanii sportului, vesti bune, azi vorbim despre basket...si nu orice fel de basket, ci basketul american, NBA pe scurt.
Oricum, fanii inraiti ai "sportului cu mingea la cos" (cliseu, I know) cu siguranta stiu deja despre ce este vorba. Insa cine nu este la curent cu noutatile din NBA, o sa rezum totul in cateva fraze: vara aceasta, mai multi jucatori de top au devenit "free agents" adica mai pe romaneste, si-au incheiat contractele semnate cu ani in urma cu echipele lor. Printre jucatorii de top, se numara LeBron James (presupus cel mai bun jucator din lume -?-), Dwyane Wade, Chris Bosh, Amare Stoudemire, Carlos Boozer, etc. Primii trei mentionati reprezinta deasemenea varful de lance al superstar-urilor din NBA. Dupa vreo doua saptamani extenuante pentru multe francize din NBA, toate incercand sa puna mana macar pe unul din star-uri, aseara, Miami Heat a cules laurii victoriei, dupa declaratia lui James (ex-Cleveland Cavaliers) care a anuntat ca v-a semna cu echipa din Florida. Victoria este deplina pentru Miami, care, cu cateva zile in urma a obtinut si semnatura lui Chris Bosh (ex-Toronto Raptors) si Dwyade Wade (deja veteran in echipa lui Pat Riley). Astfel Miami au reusit sa aduca 3 superstar-uri la echipa in timp ce restul echipelor au ramas cu buza umflata, vazand cum numarul super-jucatorilor disponibili pentru contract scade de la o zi la alta. Cel mai mare pierzator din acesta afacere este patronul celor de la Cleveland Cavaliers, care a facut tot posibilul sa-l tina pe James in Ohio, insa nu a reusit. Totusi dupa 7 ani in care incerci sa castigi un titlu de campion, fara sorti de izbanda, poate consideri ca ar fi cazul sa schimbi putin decorul si lotul. Asa a facut nenea James (SF) care s-a aliat cu Wade (SG) si Bosh (PF / C) pentru a forma o superechipa. Ramane de vazut daca cei trei vor colabora eficient pentru a obtine macar un titlu sau daca orgoliile si mandria vor naste rivalitati interne care vor ingreuna misiunea echipei din Miami.
Acum ca sunteti la curent cu toata febra si frenezia din NBA lasati naibii calculatoarele si miscati-va la un baschet la sala transilvania, si asa in mare, cam toti ati scapat de sesiune (sau bac, dupa caz).
Detalii despre transfer si reactii "la cald" gasiti pe NBA.com (nu am de gand sa pun link-uri aici pentru ca sunt cel putin 7-8 clipuri video legate de aceasta tema).

Foto: NBA.com

miercuri, 7 iulie 2010

Ce draku sa mai si zic

Doar asa ca sa nu mor si io prost, azi, dupa examenul sustinut la electronica digitala am tinut musai sa vorbesc cu profu' care mi-a sfidat logica si mi-a ars un 4 cat mine de mare la examenul de saptamana trecuta, cel la care eram 99% sigur ca l-am promovat. Ideea este ca proful de PSL preda si electronica deci era culmea sa nu profit de ocazie sa vad care a fost problema. Asa ca dupa examen l-am rugat sa-mi arate lucrarea: diferenta intre nota 4 si nota 5 sau eventual 6 a stat in exact 3 linii care nu le-am desenat pe o schema si o cifra care nu am pus-o. Explicatia lui a fost aceea ca daca nu "leg" bistabilii la semnalul de ceas (lucru simbolizat prin cele 3 linii care nu le-am pus pe schema), circuitul nu functioneaza (ma rog, termeni tehnici, stiu ca neinteresant, ideea de baza este ca nici dracu nu se uita la cum ai gandit problema atata timp cat nu ai repetat ca papagalu ce scria in caiet).
Asadar, ca idee, in acest mod se pica examenele pe la noi, pe motiv ca "nu functioneaza schema". P**da ma-sii cum sa functioneze schema pe o foaie de hartie. Pune-ma sa fac circuitul direct si o sa-mi dau seama ca am uitat sa "leg" ceva.
Colac peste pupaza, acum vreo 2 saptamani, la un alt examen, problema a fost aceiasi. Trebuia sa desenez 11 casute in care sa scriu: Start, 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, X, Stop. Proful respectiv, cam aceiasi explicatie: daca imi desenai bitii si imi aratai cum vin dispusi, iti mai dadeam un punct (adica exact povestea de mai sus cu Start, bla bla, Stop).
Ca si concluzie, ca sa iei nota de trecere, sau in cel mai fericit caz, nota mare si implicit o medie de invidiat pe diploma, nu trebuie sa gandesti logic si nici sa iti pui mintea la contributie, trebuie sa repeti ca papagalu, cuvant cu  cuvant aburelile dictate la curs. E genital, nu mai am ce comenta. Long live romania!

sâmbătă, 3 iulie 2010

Am nevoie de explicatii

Ramanem in sfera sistemului educational si astazi pentru ca am de gand sa tratez o tema care mi-a bantuit mintea inca de pe acum un an. Situatia ar fi cam aceasta: anul I, sesiunea din semestrul II, examen la PSL, 3 tipi cu lucrari identice (da, am copiat unul de la altul): fiecare cu alta nota, primul 6, al 2-lea 5, eu 4. Cum a reusit profu sa vada asa de diferit 3 chestii scrise la fel, nu prea imi imaginez. De remarcat ca problemele care trebuiau tratate erau exercitii "stas" adica se puteau rezolva intr-un singur fel si atat. Nu avea ce sa comenteze ca avem lucrarile la fel din moment ce problemele se rezolvau intr-un singur mod. Ok, fie, am ramas cu 4, deci restanta pe toamna...normal ca nu am fost.
Anul II, mai precis ieri, 2 iulie 2010. Eu cu un alt coleg la restanta PSL sustinuta impreuna cu o grupa din anul I. Povestea asemanatoare: prima parte a exercitiilor, facuta la comun (din nou aceleasi tip de probleme stas care se rezolvau intr-un singur mod), iar a doua parte a exercitiilor (defapt 75% din a doua parte, adica 3 exercitii din 4) primite gata rezolvate de la o colega din anul I in fata careia ne dam jos palaria pentru ca ne-a ajutat (saru'mana pusu!) si fata de care suntem datori vanduti. Rezultatul? Examenul NU a fost promovat de catre "batranii" restantieri din anul II desi atat subiectele facute la comun cat si rezolvarile primite erau corecte 100%.
Nu stiu cum, nu stiu de ce, punctajele au fost din nou diferite desi aveam rezolvat la fel. Ieri am iesit si eu si colegul umflati in pene ca am stiut si am primit si ajutor, imposibil sa nu-l luam. Seara ni s-a reamintit ca nu suntem nici macar un rahat uscat in fata profilor...si fa acuma contestatie vineri seara (cand oricum nu mai era nimeni in facultate)...fa contestatie luni, daca il mai gasesti pe prof pe undeva.
Sunt(em) foarte tentat(ati) sa cred(em) ca stimabilul prof de laborator si-a bagat codita in corectarea lucrarilor (la fel ca anul trecut) pentru ca astfel de rezultate ciufute si incorecte denota o oarecare frustrare sexuala si neimplinire spiritualo-sociala, o neadaptare la stilul de viata contemporan de care a dat dovada pe parcursul anului preamaritul cadru didactic de care vorbeam. Subliniez partea cu frustrarea sexuala...

PS: pentru curiosii care nu sunt in domeniu, PSL vine de la proiectarea structurilor logice, un fel de electronica digitala elementara...

vineri, 2 iulie 2010

Profesori model

Nu aveti ce comenta, mail-ul primit pe grupul studentilor din anul II (inclusiv eu) de la indrumatorul de grupa, referitor la stagiul de practica ce va avea loc pe la finele lunii iulie este clar o dovada a interesului dat de stimabilele cadre didactice in meseria lor preamarita. Identitatea cadrului didactic o voi pastra anonima insa colegii vor stii clar despre cine e vorba dat fiind faptul ca mai jos o sa redau mot-a-mot mail-ul despre care vorbeam:

"In anexa aveti noile liste cu locurile de practica. In varianta in care veti face practica la scoala va voi da ceva de facut. Ceva care ma va ajuta pe mine dar nu stiu inca ce".

In primul rand trebuie remarcat ca in anexa erau niste locuri de practica care n-au nicio legatura cu domeniul nostru de studiu (gen Societatea de Apa-Canal, Compa, bla bla). In al 2-lea rand oricum sistemul romanesc de invatamant la capitolul practica suge rau de tot (la fel ca si la celelalte capitoloe), dovada fiind prezentata mai sus. In al 3-lea rand sa-mi aminteasca cineva pentru ce se facea facultatea? Ca sa inveti tu ceva ce o sa-ti foloseasca in viata sau ca sa ajuti profii in fanteziile lor?

Imi cer scuze stimabilului cadru didactic daca cumva ajunge sa citeasca acest post si se simte jignit (am evitat sa scriu "profesorului" sau "profesoarei" tocmai pentru a nu divulga identitatea, apreciati macar atat).

Ador locul asta!