Home Animale Chestii Tari Clipul Saptamanii Filme Funny M-am Saturat Tipic Romania Despre Blog
Vizualizeaza Dinamic

miercuri, 18 iulie 2012

BAC 2012 - drama tinerelor talente continua

By Vlad

Se spune ca cele mai de seama calitati ale omului sunt capacitatea de adaptare si de invatare. Privind la rezultatele examenului de bacalaureat din 2012, aceste calitati ale omului sunt puse sub semnul intrebarii de catre generatia absolventilor de liceu.
Mai stiti rezultatele bacului din 2011? Supranumit atunci "cel mai slab bacalaureat din istorie", examenul "de maturitate" de atunci avea sa intre in istorie datorita turmei de neghiobi analfabeti care nu au fost in stare sa promoveze cateva materii elementare pentru cultura generala, poate si din cauza "interesului" acordat de catre cadrele didactice la ore. Probabil multi au crezut ca nu se poate mai rau de atat...

...si totusi se poate mai rau de atat. Rezultatele examenului de bacalaureat din 2012 sunt mai slabe decat cele de anul trecut. Nu am de gand sa refac teoria chibritului, incercand sa gasesc explicatii / motive pentru care s-a ajuns in acest stadiu jalnic, pentru ca am facut acest lucru in articolul de anul trecut :)).
Anul acesta insa, s-au petrecut niste evenimente demne de Dosarele X: un elev care initial obtinuse nota 2,8 la biologie, dupa contestatie a fost punctat cu 9,9 (din 10), un altul a obtinut dupa contestatie 7,3 la matematica, nota initiala fiind 3,7 - asta in conditiile in care nota dupa contestatii nu poate fi modificata decat cu maxim 1,5 puncte fata de nota finala. Dar, dupa cum bine stim, la noi in tara e posibil orice.

Personal nu-mi pare rau pentru elevii picati la bac, pana una alta ducem lipsa de meseriasi, instalatori, tamplari, etc., dar pentru asta avem sute de mii de studenti care inunda piata locurilor de munca si nu isi gasesc un loc in domeniul studiat. Poate cu astfel de rezultate la bac, in cativa ani nu ne va mai fi asa de greu sa gasim un instalator, un lacatus, etc...stiti cat de greu sunt de gasit? I'm sirius.

Detalii despre toata mascarada asta de prost gust, in clipul de mai jos:



Din fericire (pentru mine), tinerele persoane care imi erau cunoscute si au sustinut examenul de bacalaureat in 2012 au promovat fara probleme examenul, fapt ce-mi confirma ideea ca stiu sa-mi aleg prietenii / cunostiintele :)). Pe aceasta cale, tin sa va felicit juniorilor pentru rezultatul obtinut!
Pentru cei care nu au reusit sa promoveze, vacanta placuta si "puneti osul" mai mult data viitoare ;).

8 comentarii:

  1. Challenge accepted :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Fox Mulder? Dosarele X?

    RăspundețiȘtergere
  3. Aha :)) Ma si intrebam ce-i cu numele ala ales...comentator misterios ce esti :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Am zis sa-mi bag coada iar :-" , if you catch my drift.

    RăspundețiȘtergere
  5. E tot mai dezamagitor ce se intampla la bac. Cateodata nu-mi vine sa cred cat de greu ii duce capul pe unii. Sau este lipsa de interes,desi cand dai bacul ai o varsta care presupune tratarea acestuia cu seriozitate,sau macar dorinta de a ajunge mai sus. Cred si faptul ca firul intamplarilor s-a schimbat din cauza lipsei celor 100 de variante(se poate trai si fara ele) sau a prezentei camerelor de filmat(nu se mai poate in primele 15 min. sa rezolve primul subiect cel mai destept din elevi iar apoi sa imparta la ceilati rezultatul final)...adevarul e ca trebuie adaptatea la orice situatie si sa fii pregatit, nu sa te bazezi pe, sa zicem,smecherii.

    RăspundețiȘtergere
  6. Te-ai uitat peste perlele de la bac? it's funny.

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Fox Mulder: Cred ca ti-am prins "driftul" :))
    @ Crisstina: Nu am cautat perlele, nu cred ca merita efortul...stiu cat de cretini sunt :D

    RăspundețiȘtergere