Home Animale Chestii Tari Clipul Saptamanii Filme Funny M-am Saturat Tipic Romania Despre Blog
Vizualizeaza Dinamic

duminică, 1 aprilie 2012

Legenda zilei de 1 Aprilie

By Vlad

Inca din copilarie am aflat despre 1 Aprilie si "faima" sa internationala ca fiind ziua perfecta in care sa pui la cale niste farse prietenilor. Chiar daca nu practic "sportul" acesta, m-am gandit totusi sa dau un search mic pe gugal sa aflu de unde vine aceasta legenda cu ziua de 1 aprilie.
Sincer, n-am gasit prea multe informatii, sau oricum nu cate m-as fi asteptat. Singura explicatie cat de cat concreta vine de pe site-ul studentie.ro si suna cam asa:

"Originea Zilei Pacalelilor are legatura cu inlocuirea calendarului Iulian cu cel Gregorian in anul 1582. Introducerea noului calendar a fost facuta pe data de 1 ianuarie.  
In vechiul calendar, Anul Nou era sarbatorit pe data de 1 aprilie. Astfel, inlocuirea calendarului a iscat confuzii si initial, unii oamenii nu s-au putut adapta schimbarii. Ei inca mai sarbatoreau Anul Nou pe data de 1 aprilie in loc de 1 ianuarie. Acestia au fost numiti "April Fools".  
In Franta, o traditie de Ziua Pacalelilor include "poisson d’avril" (pestele lui aprilie). Aceasta consta in atasarea unui peste din hartie pe spatele unei persoane fara ca acesta sa stie. O mica glumita, astazi sotiile fiind cat mai diverse."

Nici nu pot sa ma decid daca este o explicatie plauzibila sau nu, dar macar este o explicatie. Am mai gasit si alte variante, pe care le puteti vedea in linkurile de mai jos. In cazul in care mai stiti si voi alte explicatii ale "legendei", sariti cu detaliile. Oricum, se pare ca astazi e o zi perfecta pentru farse, deci keep on trolling :)).

Surse de informatii: aici si aici.

PS: Ca sa va satisfaceti setea de cunoastere, puteti gasi aici si aici inca doua articole referitoare la ziua de 1 Aprilie.

2 comentarii: