Home Animale Chestii Tari Clipul Saptamanii Filme Funny M-am Saturat Tipic Romania Despre Blog
Vizualizeaza Dinamic

sâmbătă, 19 martie 2011

Inglorious Basterds - cel mai bun film despre un Razboi Mondial?

Este tarziu (sau devreme, depinde care parte a paharului o vedeti) si am sa fiu foarte succint. Am terminat de cateva minute vizinarea peliculei regizate de Quentin Tarantino, Inglorious Basterds ("Ticalosii fara glorie"). Desi filmul a aparut pe la finele lui august, 2009 exista o mare sansa ca majoritatea sa-l fi vazut deja dar am sa ma incumet la un scurt rezumat.



Un pluton format din 8 soldati americani, evrei la origine, sunt trimisi in Franta ocupata de nazisti, in timpul celui de Al 2-lea Razboi Mondial, cu simpla misiune de a asasina cat mai multi ofiteri ai armatei, de preferinta de rang cat mai inalt. Acestia vor colabora cu o actrita germana, care era angajata de Aliati pe post de spion, pentru a incerca o asasinare in masa a inaltilor comandanti ai armatei germane.
Suspans, actiune, faze comice, rasturnari de situatie, un mix de genuri cinematografice desfasurate in cele 5 parti ale filmului. Si ca sa nu dezvalui tot din prima, o analiza mai in profunzime a filmului, plus raspunsul la celebra intrebare "ii fain?" o puteti gasi pe Masa Cavalerilor Rotunzi, stiu ca vreti sa aflati mai multe inainte de a-l viziona (e doar la un click departare, nu ma injurati, si asa erati cu mana pe maus!).

Poster from: boncafe.ro

PS: V-am spus eu inainte ca o sa monopolizez postarile cu review-uri despre filme.

2 comentarii: