Home Animale Chestii Tari Clipul Saptamanii Filme Funny M-am Saturat Tipic Romania Despre Blog
Vizualizeaza Dinamic

sâmbătă, 24 aprilie 2010

In vacanta din aprilie

As fi preferat sa nu postez despre un asemenea subiect dupa "concediul" luat dar cum nu putem face tot timpul doar ceea ce ne dorim...defapt nu subiectul e problema, ci deznodamantul.
In ultimele 2 saptamani CSU Sibiu si Elba Timisoara se duelau pentru un loc in semifinalele Campionatului National de Baschet. Desi niciodata Timisoara nu m-a impresionat ca si baschetbalisti, pe final de sezon se pare ca banatenii s-au mobilizat exemplar sub bagheta "generalului" Dragan Petricevic, un antrenor cum rar se gaseste pe melagurile noastre.
Au fost nevoie de 5 meciuri (din tot atatea posibile) pentru a stabili cine va merge "mai departe" in semifinale...si din pacate pentru Sibiu si sibieni, castigatoarea seriei a fost Elba Timisoara. N-as zice ca baschetbalistii timisoreni sunt mai buni decat cei de la Sibiu, insa diferenta este ca in Timisoara evolueaza o ECHIPA, in Sibiu sunt 12 jucatori imbracati in acelasi culori care ataca acelasi inel, atata tot. In plus de asta sarbii din banat par mult mai disciplinati si muncitori in teren fata de americanii Sibiului care se simt supervedete rock-star sex-simbol cand vad pitipoancele salivand dupa ei in cluburile din oras.
Istoria rezultatelor pe scurt, a fost cam asa: meci 1: CSU Sibiu - Elba Timisioara 74 - 87 (deci 1-0 ptr Timisoara la general), meci 2: Sibiu - Timisoara 78 - 77, (1 egal la general), meci 3: Tm - Sb 100 - 97, meci 4: Tm - Sb 74   - 78. Astfel dupa 4 meciuri nebune scorul devenea 2-2 la general iar banatenii se intorceau in Sala Transilvania pentru meciul decisiv, al 5-lea. Cine pierdea, lua vacanta. Chiar daca la sala au fost prezenti peste 2500 de oameni care incurajau echipa Sibului, Timisoara a pornit in meci ca din pusca, cu atacuri bine executate si aparare ermetica; rezultatul? Dupa 8 minute de joc CSU Sibiu avea 1 punct marcat din lovitura libera, Timisoara avea 22. Acestia au castigat sfertul cu scorul de 8 - 27. Meciul era ca si rezolvat in proportie de 75%. Normal sibienii au inceput cursa de urmarire, dar dupa ce primesti 22 de puncte si tu marchezi 1 nu prea ai cum sa te mai astepti la victorii (in conditiile in care nu ai rezerve ca sa-ti odihnesti titularii). Asadar benzina a tinut pana la finele sfertului IV, CSU Sibiu apropiindu-se la un moment dat la 2 puncte. Recunosc ca atunci am avut o oarecare speranta ca poate, cumva cumva Sibiul va castiga, dar.......Dzambic marcheaza 2 aruncari de 3 puncte si bate cateva cuie in sicriul gazdelor. Acestia din urma nu mai au forta sa revina, si meciul se incheie 75 - 78.
S-a vazut clar ca oaspetii de azi au avut un singur gand in minte..."hai sa castigam dracului meciu asta". Asa au si facut. Pentru CSU Sibiu este insa, un alt sezon ratat, macar de data asta nu le-a tras-o arbitrii ca anul trecut (chiar daca si in meciul de astazi au fost cateva decizii idioate care au sabotat intr-o anumita masura jocul sibienilor).

Draga Mos Craciun,
Pentru sezonul viitor vreau la CSU Sibiu pe Jason Smith, Terrance Roberson (discutabil, oricum isi va gasi un contract mai bun), Justin Herndon (discutabil), macar un jucator roman capabil sa fie titular si Peter Schomers antrenor...si bineinteles vreo 2 rezerve care cat de cat sa faca fata responsabilitatilor.

Reply de la Mos:
Unu la mana ar trebui sa fii constient ca eu nu exist, doi la mana referitor la scrisoarea ta: viseaza in continuare!

Foto: turnulsfatului.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu