Home Animale Chestii Tari Clipul Saptamanii Filme Funny M-am Saturat Tipic Romania Despre Blog
Vizualizeaza Dinamic

luni, 22 februarie 2010

Ceva funny - "American Dad!"


Pentru ca, in ultima vreme am avut doar postari recalcitrante in care imi exprimam nemultumirea fata de x si y si pentru ca mi s-a spus ca nu scriu decat despre chestii negative si lucruri care nu-mi fac placere, m-am gandit sa postez ceva, care mie personal precum si la inca vreo 5-10 cunoscuti / prieteni / colegi ni se pare amuzant. Este vorba despre un serial de desene animate produs de catre "Fuzzy Door Productions" in asociere cu "20th Century Fox Television", sub "regia" lui Seth MacFarlane (producatorul unui alt serial de genul, poate ceva mai cunoscut: "Family Guy").
Desi urmaresc de vreo 8 luni serialul, am tot amanat momentul in care o sa fac reclama asta gratuita, pentru ca am vrut sa "apara" un episod ce ar prinde la cat mai multa lume care nu a mai urmarit serialul pana acum. Si din fericire, episodul difuzat ieri chiar este unul reusit: puteti viziona episodul in subsolul postarii sau puteti vizita site-ul fanilor pentru altele (americandadhq.com).
Si bineinteles, ca in cazul tuturor celor care prezinta cate un serial pe blog, in continuare am de gand sa fac o prezentare scurta a personajelor:

Stan Smith - personajul principal al serialului, adica the "American Dad": un agent CIA obsedat de patriotism si cu gandire cam ingusta si simplista. In multe episoade, tocmai datorita gandirii sale, domnul Stan face fel de fel de prostii care in final sunt rezolvate iar agentul CIA isi recunoaste gresala.

Francine Smith - nevasta domnului Smith, "the tipical housewife" adica stereotipul sotiei casnice: blonduta si din cate se pare atragatoare NU doar pentru Stan, Francine s-a dovedit a fi de multe ori mult mai cerebrala decat sugerau aparentele

Steve Smith - mezinul familei Smith, un adolescent de 14-15 ani, cam geeky si obsedat dupa liceene (bineinteles ca inca nu a reusit sa "devina barbat")

Hayley Smith - fiica sotilor Smith, o tanara de vreo 18 - 19 ani, adepta a curentului "hippie", pacifista, ecologista, cu gandire ultra-liberara, feminista convinsa si intr-o disputa aproape permanenta cu tatal sau care se afla exact la polul opus din toate punctele de vedere

Roger Smith - unul din personajele care fac deliciul serialului, Roger este defapt extraterestrul prabusit la Roswell in 1947, care a evadat din Zona 51 cu un oarecare ajutor din partea lui Stan. Lasand la o parte originile sale, Roger si-a pus amprenta prin istoria moderna a Americii, fiind de fata la mai multe evenimente mai mult sau mai putin celebre din trecut. Un fan inrait al filmelor, Roger apare aproape in fiecare episod deghizat intr-un personaj imaginar creeat de mintea sa bolnava. Pe langa acesta, extraterestul este un alcoolist convins, apeland in unele episoade si la substantele stupefiante...asa da chirias, drogat, alcoolist si prabusit din spatiu.

Klaus Heissler - un personaj secundar, care "locuieste" tot in casa familei Smith. Defapt Klaus a fost un schior olimpic a carui creier a fost mutat intr-un corp de peste in timpul Olimpiadei de iarna din '86 (cred). Cei de la CIA au "mutat" creierul germanului in corpul unui pestisor auriu, iar creierul pestisorului auriu in corpul schiorului...astfel "schiorul" a pierdut concursul de sarituri de la Olimpiada (pentru ca pestii nu stiu sa schieze) iar SUA a castigat atunci acea competitie (acesta fiind si motivul pentru care CIA-ul a facut "schimbul" de organe - maniacii). De atunci creierul lui Klaus a ramas in corpul pestelui, rezultand asadar un animal de casa vorbitor, care isi petrece viata plictisit intr-un acvariu si care isi aduce aminte uneori de vremurile cand era un neamt mandru si aratos. Pe langa asta, in primele episoade, Klaus parea destul de obsedat de Francine Smith, insa bineinteles fara a avea sorti de izbanda...adica, cine ar putea fi atrasa de un peste (chiar si auriu)??! (la propriu peste).

Pe langa acestea, mai sunt o multitudine de personaje episodice sau secundare, printre care colegii de lucru a lui Stan (mai mult sau mai putin ciudati), seful CIA (un freak care se simte atras de femeile asiatice grasune, nevasta sa fiind tinuta ostatic intr-o tara araba de vreo 4 ani), vecinii sotilor Smith (printre care prezentatorii locali de stiri, un cuplu de gay - yack!), colegii lui Steve (la fel de geeks si de obsedati de "bewbs"), prietenul lui Hayley (un hippiot cam prostut si uneori retard care locuieste in microbuzul sau), Reggie (un personaj similar cu Klaus doar ca este vorba de creierul unui negru mutat in corpul unui urs Koala), Bill (dublura lui Stan Smith, arata identic cu acesta doar ca are alta voce) si asa mai departe. Probabil este mai interesant sa descoperiti personajele urmarind episoadele, decat citind despre ele. Cu toate acestea, lista completa a personajelor din "American Dad!" si o scurta descriere a lor, o puteti gasi aici .

Parerea mea este ca merita sa va pierdeti o ora sau doua sa urmariti cateva episode (le puteti gasi pentru streaming sau download pe site-ul oficial al fanilor asa cum am mentionat mai sus) umorul serialului este destul de reusit, iar la "prima vizionare" sunt sanse mari sa aveti parte de o portie copioasa de ras...poate sunt subiectiv dar eu ma amuz si dupa 2-3 vizionari in cazul unor episoade. Sooo..."good morning USA!!" si enjoy daca v-am starnit curiozitatea.




Foto: http://trueslant.com/

Un comentariu:

  1. bah daca n-ar fi nimeni atrasa de un peste ar da faliment traficu de carne vie :)))

    RăspundețiȘtergere