Home Animale Chestii Tari Clipul Saptamanii Filme Funny M-am Saturat Tipic Romania Despre Blog
Vizualizeaza Dinamic

joi, 29 noiembrie 2012

De neiertat II

By Cristina

       Aceasta este a doua editie "De neiertat", deoarece nu am vrut sa lungesc primul articol prea mult. Bineinteles dar si din cauza faptului ca lumea e plina de greseli de neiertat. Ca sa nu mai stagnam, hai sa vedem ce am pregatit de data asta.
Arderea vrajitoarelor pe rug; cu toate ca parerile sunt impartite eu incadrez acest eveniment la rubrica din titlu.
Ca tot se apropie sarbatorile, cei care taie padurile pentru a vinde brazi in piata sunt alta categorie care intra la greselile de neiertat. Ca sa le mearga banul, ei pun preturi mari pe brazi iar apoi raman cu bradul nevandut in ziua de Ajun....
-Unde ajung brazii aia?
-Aruncati la marginea drumului.

Dupa atatea inventii marete precum natura, lumina etc., in loc sa se multumeasca cu atat, Dumnezeu s-a straduit sa continue cu un lant de slabiciuni si sa creeze barbatul,Adam. Dupa asta, dupa ce ca era deja prea mult a mai creat-o si pe Eva. Aveam motivele mele pentru care m-am luat de ideea asta, nu mai stiu exact ce m-a determinat dar din momentul ce mi-am propus, mi-am respectat dorinta.

Iata inca un lucru de neiertat : Legea lui Stefan I al Ungariei, aprobata mai apoi de sfantul Ladislau spune ca Vrajitoria este crima civila iar Magia este satanism si previziune. Pe cand aceasta afirma atrocitatea magiei, Th. Paracelsus are un punct de vedere mai bun asupra magiei vazand-o ca si arta, "magia este intelepciunea cea mai tainica, iar a argumenta impotriva ei nu este decat nesabuinta extrema". Deci, asa a facut Stefan I si cei care i-au aprobat legea...o nesabuinta totala.

Ultima gresala de pe lista, dar, din pacate nu ultima de pe lume, este intalnita des in literatura. Mai exact, necunoscatorii intregii actiuni a povestii Frankenstein tind sa faca o gresala la adresa personajelor. Nu voi specifica gresala cu pricina ci doar cer mai multa cultura sau sa nu se mai vorbeasca fara a cunoaste sau fara a te asigura ca e corect ceea ce urmeaza sa scoti de pe gura. Pentru a afla raspunsul, cititi! E cel mai bun mod in care se poate explica si probabil cea mai folositoare parte din articol. Si cu propozitia asta se incheie articolul.

2 comentarii:

 1. Asa, asa fi rea! >:)

  Din cate stiu, brazii de craciun sunt special crescuti pentru a fi "brazi de craciun", adica nu sunt taiati brazi "salbatici", ci unii plantati in prealabil pentru a servi acestui scop. Oricum, un bullcrap total, mai bine s-ar concentra sa planteze brazi (sau alti arbori) pe termen lung, nu pentru a alimenta o legenda si o traditie care nu-si mai are deloc locul in ziua de azi.

  PS: Pot sa fiu rau si sa divulg care este gresala referitoare la povestirea "Frankenstein" ? :D

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu cred ca sunt ei chiar asa de atenti cu brazii, poate doar cei care se ocupa cu autorizatia dar oricum se trezesc si altii sa taie.(banul,eh?)
  Inca nu poti divulga gresala,poate doar in cazul in care dispera lumea fara a sti. Lasa ca e frumos sa mai citim cate o carte,cum am si scris,e partea cea mai folositoare din text care am scris-o, sa-i spunem sfat.

  RăspundețiȘtergere