Home Animale Chestii Tari Clipul Saptamanii Filme Funny M-am Saturat Tipic Romania Despre Blog
Vizualizeaza Dinamic

duminică, 11 septembrie 2011

Zece ani de musamalizari politice

De o saptamana incoace, nu mai pot intra pe yahoo mail fara sa vad cate 2-3 articole dedicate atentatelor din 11 septembrie si ceremoniei care va avea loc astazi, la 10 ani de la acele evenimente.

Imi amintesc cum ma uitam cu mult interes atunci la acele intamplari, si copil cum eram, am crezut pe cuvant politicienii americani care au spus ca atentatele sunt "mana" baietilor rai care se ascund prin munti in Afghanistan, Irak si restul tarilor din acel minunat colt al lumii.
In fine, 11 septembrie a devenit o zi oarecare pentru mine de atunci si cred ca pentru majoritatea lumii. Dar acum cand a trecut o decada de atunci, acum ca se anunta o festivitate de comemorare, acum ca am blog (smug face) si acum ca sunt cu 10 ani mai batran decat atunci, am zis sa indraznesc sa-mi dau cu parerea despre evenimentul 11 septembrie, sperand totodata ca nu o sa ma aresteze subit vreo agentie de spionaj americana pentru ca am scris despre asta.


Probabil ca multi stiti, adeptii teoriei conspiratiei (nu constipatiei for fuck sake) sustin sus si tare, cu niste argumente care mie mi se par destul de solide, faptul ca tot ce s-a intamplat in 11 septembrie a fost pus la cale chiar de catre conducerea SUA, sau altfel spus, totul a fost o inscenare. Evident, fiecare crede ce vrea si de obicei suntem tentati sa credem mai repede chestiile care ni se par favorabile / plauzibile / simplu de inteles.
Ei bine, cu timpul, am trecut si eu de partea adeptilor teoriei conspirationiste, nu pentru ca e la moda, ci pentru ca isi sustin punctul de vedere mult mai bine decat "oficialii" care nu prea exceleaza in a lamuri populatia.
Oricum repet, nu m-a interesat foarte mult fenomenul 9/11 dar daca e sa ma intrebati pe mine, tot ce a insemnat 11 septembrie 2001: deturnarea a 4 avioane (sau cate erau) fara ca nimeni sa reactioneze, fara ca nimeni sa-si dea seama decat atunci cand a fost prea tarziu, incapacitatea autoritatilor de:


- a reactiona;
- a lamuri populatia asupra a ceea ce s-a intamplat;
- a oferi o dovada clara, o veriga de legatura intre atentate si organizatii teroriste;


bate la ochi destul de tare, cel putin persoanelor care prefera sa vada o perspectiva mai larga a lucrurilor, persoanelor care vor sa ia in considerare si alte posibilitati nu doar ce vinde mass-media sub forma de rahat impachetat.
Asa ca, sunt aproape ferm convins ca atentatele de acum 10 ani au fost orchestrate de catre "mecanismele politice" ale SUA, avand ca scop principal (probabil) obtinerea de fonduri si de aprobari pentru a invada Afghanistanul si alte tari din Orientul Mijlociu...normal, pentru a elibera locuitorii acelor tari de conducatori batuti in cap, pentru a le apara drepturile si pentru a instaura democratia...righhhhhhhhhhhhht!
Deci un nene cu barba si multi bani, ultranationalist si fanatic religios, din tara X isi angajeaza niste oameni care vor "parca" avioanele in doi zgarie-nori emblematici de-ai tai, iar tu incepi sa-ti faci griji pentru locuitorii din tara X si pentru conditiile in care traiesc acestia, in speranta ca asa poate ajungi la nenea barbos sa-i tragi niste gloante in cap...perfect logic, nu?


Argumentele conspirationistilor sunt destul de multe si, asa cum am spus, mi s-au parut soldie si plauzibile...ca sa nu fiu un prefacut, nu am sa dau copy-paste de pe google la toate motivele care ne-ar face sa credem ca 9/11 a fost un eveniment "regizat", ci am sa enumar doar cateva  intrebari care au ramas fara raspuns, chiar si acum, dupa zece ani:

- cum au reusit avioanele sa dãrâme turnurile gemene? da, aveau tone de combustibil la bord si au intrat cu viteza in turnuri...da, avioanele au si explodat la un moment dat; insa cele doua cladiri erau pur si simplu gigantice, daca imi amintesc bine aveau peste 300 de metrii inaltime, daca va uitati pe filmari avioanele par mici in comparatie cu dimensiunea turnurilor. In raportul oficial, colapsul turnurilor este pus pe seama incendiilor aparute in urma impactului: singura problema este ca otelul se topeste la 1500 grade Celsius, iar combustibilul de avion nu poate sa genereze astfel de temperaturi, cel putin in cantitatile prezente in rezervoarele avioanelor;


- de ce s-a prabusit cladirea 7? Complexul WTC era format din 7 cladiri, printre care si turnurile gemene. Cladirea 7, inalta de 50 de etaje, s-a prabusit la cateva ore dupa turnuri, in raportul oficial, acest lucru nici macar nu este mentionat...a da, si cladirea 7 nu a fost afectata de catre impactul avioanelor, cu exceptia unor incendii minore;


- unde este avionul care a intrat in Pentagon? Imaginile de la Pentagon imediat dupa "atentat" arata doar cladirea partial distrusa si cateva incendii, avionul care se presupune ca a intrat in Pentagon fiind imposibil de observat...greu de crezut ca a fost vaporizat datorita impactului, sau, topit datorita incendiilor, totusi era vorba de o aeronava Boeing 757;


- unde este avionul prabusit in Pennsylvania?  Conform anchetei oficiale, zborul "United 93" s-a prabusit in apropierea localitatii Shanksville, din statul Pennsylvania. Filmarile facute insa de la distanta, de la fata locului nu au aratat decat un val de pamant si cateva coloane de fum, oficialii declarand ca avionul a "sapat" in pamant in momentul prabusirii iar ramasitele sale se afla in craterul format dupa impact...aproape credibil, daca avionul ar fi avut proprietatile unui asteroid;


- de ce nu au fost disponibile avioane militare pentru a escorta / investiga avioanele suspecte de deturnare? In acea zi, Fortele Aeriene SUA (USAF) aveau programate mai multe exercitii coordonate de catre NORAD (North American Aerospace Defense Command)...coincidenta sau nu, printre aceste exercitii se numara si unul pentru interceptarea avioanelor deturnate; astfel coordonatorii exercitilor pur si simplu "s-au pierdut in cunostiinte" si nu au mai putut sa distinga scenariile pentru exercitiu de evenimentele care se intamplau in realitate;


- cum au stiut "piratii aerului" sa piloteze avioane cu reactie? Potrivit raportului oficial, cei care au pilotat avioanele au fost inscrisi la o scoala de aviatie chiar pe teritoriul SUA, insa exista diferente majore intre a pilota un avion de agrement Cessna si un Boeing 707 / 757;


- stiati ca multi dintre presupusii "pirati ai aerului" inca traiesc? O parte dintre cetatenii de origine musulmana care se presupune ca au participat la atentate s-au prezentat autoritatilor si presei pentru a declara ca ei nu au de a face nimic cu atentatele; datele personale ale presupusilor teroristi furnizate in raportul oficial erau identice cu cele are cetatenilor care s-au prezentat autoritatilor, deci nu a fost vorba doar de o coincidenta de nume...oare "Comisia 9/11" a intocmit un raport fals in care au aruncat aproape aleator numele unor cetateni de origine araba care au avut ghionul de a se stabili pe teritoriul SUA?

Ideile, detaliile si informatiile prezentate mai sus nu imi apartin. Acestea au fost preluate din diferite surse de pe internet sau documentare si reformulate / adaptate. Nu detin niciun drept de autor asupra lor.

:-P :-P :-P


O mai spun odata, fiecare este liber sa creada ce doreste el, insa din cate am vazut si am auzit, autoritatile o cam dau pe ocolite cu explicatiile iar teoriile conspiratiei, desi sunt criticate de majoritate, au o fundatie solida si merita tinut cont si de ele, chiar daca uneori par clisee...pana una alta atata timp cat autoritatile nu vin cu explicatii clare sau contraargumente, aceste teorii isi merita sustinerea si existenta.

Indiferent care este adevarul, oameni nevinovati au murit in acea zi.

 


Cititi aici "Zece motive care ne indreptatesc sa punem sub semnul intrebarii incidentul 9-11" (via Hotnews.ro);
Cum a decurs ziua de 11 septembrie 2001, montaj video, aici. (via news.yahoo.com).
Cele mai dramatice 25 de poze din 11 septembrie 2001, aici. (via news.yahoo.com).


Sursa foto: news.yahoo.com


PS: Remember Pearl Harbor!

5 comentarii:

  1. Vlad, ti-aduci aminte de intamplarea destul de recenta cu Osama?We killed his ass...well, yeah , dar povestea a fost atat de ametita incat se incurcau si ei in declaratii.Ba ala era singur in casa lui, ba era cu o servitoare, ba cu fiica lui , ba cu nu stiu cine, ba erau 2 femei in casa.Apoi treaba legata de "the disposal": a fost ingropat, a fost aruncat in apa sau cine stie ce dracu i-au mai facut.Asadar, poporul a primit ce a vrut;cate un caz pt fiecare.Colac peste pupaza, nu stiu daca ai observat , dar americanii au o boala cu eroii.Nu conteaza ca sunt eroi de razboi, sau eroi la infulecatul burgerilor de la Mc D's.Frate suntem americani, ne trebuie niste eroi.Eh si li s-a dat si asta.Cainele ala care a fost cica "erou" cand au intrat americanii in casa lui Osama.Asta s-a cunoscut destul de urat ca a fost gandita pentru americani.Ceva de genu: " Ba esti un simplu american , cu niste convingeri tampite si nu ai nici o idee despre lumea care se afla in afara tarii tale.Pentru tine, Europa e o tara mai libertina, curvele chiar arata a femei si majoritatea oamenilor nu ocupa 2-3 scaune deodata. O sa iti bagam povesti din care tu sa intelegi ca tara ta e atat de misto incat o sa ai in sfarsit o erectie care sa iti permita sa-ti observi scula de burta "

    RăspundețiȘtergere
  2. Am observat de faza cu dorinta americanilor de a avea idoli, eroi sau cum vrei sa le spui...despre faza cu cainele si osama nu stiu chiar nimic :D
    Am vazut intr-un documentar, un socilog (cred) spunea o chestie f interesanta: societatea (americana) avea nevoie de imaginea unui inamic comun, un "dujman de moarte", pentru a-i oferi motive de unitate si colaborare, caci altfel situatia ar fi scapat de sub control, intru-n mod sau altul; si privind prin prisma crizei economice si ratei de somaj tot mai ridicate in SUA, tind sa cred ca sociologul acela avea dreptate :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu prea imi bat capul, dar imi place sa vad mai multe versiuni ale unei intamplari...cel putin atata timp cat mi se par plauzibile...si oricum mi se pare versiune care ar fi ok sa o cunoasca cat mai multa lume ca sa vada cum stau treburile prin lume, nu doar la noi e rau :D

    RăspundețiȘtergere