Home Animale Chestii Tari Clipul Saptamanii Filme Funny M-am Saturat Tipic Romania Despre Blog
Vizualizeaza Dinamic

marți, 20 septembrie 2011

Ideile unui student restant :))

Sesiunea asta de restante a inceput parca asa subit incat nici n-am avut timp sa zic "bagami-as toate organele genitale in ea facultate si in sistemul de rahat care il avem"...dar acum, cum toata porcaria asta este aproape de final, pot sa-mi trag si eu sufletul si sa zic ce am de zis, deci: bagami-as toate organele genitale in ea facultate si in sistemul de rahat care il avem!!!

Chiar ma miram cum de nu am inceput sa urlu pe aici in gura mare cat de mult urasc sistemul de invatamant din romania...dar am facut asta de atatea ori incat nu-i mai vad rostul. Stiti in principiu cum sta treaba, iar daca nu stiti, eticheta "school shits" o sa va explice totul.
In principiu, nu am nimic nou ce sa zic, acelasi rahat, doar inghitit cu alta lingurita...sau poate chiar polonic...pentru ca am realizat ca degeaba fac revolutie de unul singur, daca  lucrurile nu se schimba "de sus"...si nu se vor schimba. Si oricum, ma revoltam "pe pielea mea", in sensul ca, intr-adevar incercam sa nu inghit toate porcariile care mi le arunca facultatea, dar daca nu inghiteam, tot eu eram cel care trebuia sa plateasca anul de studiu...deci nu prea avem de ales.
Asadar, stimate cadre didactice, fiti sigure ca nu o sa va iert niciodata faptul ca m-ati indopat cu rahat in toti acesti minunati 3 ani (si nu rahat din acela dulce care se pune in cozonac). Va anunt ca sunt pregatit sa mai inghit inca un an, dar va asigur ca nu va doriti ca dupa aceea sa mai aveti vreo tangenta cu mine...mark my words!!!

Revenind la ideea de a face revolutie singur, chiar mi-ar placea sa existe o organizatie studenteasca care sa incerce sa stabileasca o legatura intre minister si studenti, o organizatie care sa se ocupe cu transmiterea parerilor, ideilor si opiniilor studentilor catre mai marii ministerului educatiei.
Cred ca incep sa vorbesc despre  utopii acum.
Bineinteles, astfel de organizatie nu va putea exista niciodata intr-o tara de batuta de soarta cum e romania. In primul rand pentru ca nimeni din minister nu ar baga in seama si nici nu ar tine cont de feedback-ul primit, desi ar trebui.
In al 2-lea rand, luand in considerare cat de indiferenta este majoritatea studentzimii vis-a-vis de timpul, banii si nervii consumati in anii de facultate, cand totul ar putea fi mult mai bine structurat si planificat, m-ar mira daca o astfel de organizatie ar avea parte de vreun sprijin sau suport, chiar si din partea persoanelor pentru care a fost infiintata.

In schimb, ne bucuram de bursele Erasmus (sau cum se numeau), prin care putem studia un semestru sau un an "dincolo" sa vedem ce gust are si rahatul de la altii...si dupa aceea normal ca ne intoarcem in troaca noastra de porci si observam ca rahatul de la ei nu prea e rahat, ci mai degraba domenii actualizate de studiu si programa structurata "scurt si la obiect".
Da, e o experienta sa studiezi o perioada in afara, dar daca studentii ar manifesta atat interes si pentru incercarea de a schimba ceva la noi in ograda, poate ca o organizatie de genul celei mentionate mai sus ar fi macar cu o fractiune mai departe de stadiul de "utopie" si mai aproape de stadiul de "posibil".

Keep dreaming idiot, si mars la rahat acuma ca mai ai o restanta! zise sistemul :).

17 comentarii:

  1. Măi, sincer legătura între studenți și minister nu poate exista din cauza unor studenți ca tine, că dacă ar fi după tine... nu știu ce ar ajunge sistemul. Probabil s-ar închide de tot.

    Și mai întreabă de de-ăia cu Erasmus, să afli că de fapt nu e chiar așa cum zici tu; deseori în străinătate studenții sunt de nivel mult mai slab de pregăture decât te-ai aștepta.

    P.S. La catedra de calculatoare avem mulți profesori chiar buni, dar dacă nu ești în stare să iei examenele ăstea banale, nu văd de ce ai avea dreptul să comentezi :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu s-ar inchide sistemul dar ar fi diferit fata de cum e acuma...doar nu vrei sa zici ca programa e moderna si actualizata si orientata spre progresul studentului, si nu spre succesul financiar al profilor;

    Nu stiu cum sunt pregatiti studentii in strainatate, stiu doar ca nu au programa incarcata ca la noi si ca se preda esentialul si strictul necesar fara alte umpluturi;

    Avem profi buni in sensul ca isi cunosc materia dar, din punctul de vedere al pedagogiei cu cateva exceptii, restul sunt somnifere;

    Nu am luat examenele pentru ca fie nu m-am prezentat fie n-am vrut sa "invat" ca fraieru materii cu care n-o sa am niciodata tangenta dupa ce termin cu facultatea :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Părerea mea este că ți-ai greșit domeniul. Rău. Asta înseamnă calculatoare. Nu poți merge la medicină să te aștepți să te faci translator. :)

    Ce se predă e chiar ok. Evident că nu toate materiile sunt utile, dar nicăieri n-ai să găsești asta. Părerea mea este că din păcate se predă prea PUȚIN la noi, nicidecum prea mult. Este o FACULTATE, after all, u know that?

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, adevarul e ca se preda putin din ce ar trebui sa se predea, dar asta e compensat de o roaba de materii inutile si cand le pui cap la cap iesi cu multe chestii care trebuie stiute dar inutile si putine chestii care chiar sunt utile.

    Si tocmai de aia am comentat de "sistem" si nu de facultatea de inginerie, pentru ca nicaieri in tara nu am sa gasesc facultate unde se preda strictul necesar...io ce tot ma chinui sa zic aici?
    Nici nu stiu de ce aperi chiar asa facultatea doar nu am "comentat" explicit la adresa acesteia ci la adresa intregului sistem universitar.

    Si ce inseamna calculatoare? Sa am materii din toata aria calculatoarelor ca sa aiba toti profii cursuri sa-si poata lua banutii? Ar fi trebuit facute cel putin 3 specializari de calculatoare si asta incepand cu anul 2, nu in anul 4 (unde, diferenta dintre "specializari" e facuta de doua cursuri :)) ).

    Mno deci oricum nu cred ca trebuie sa fiu integralist ca sa am dreptul sa comentez ce ma deranjeaza...nu tine de rezultatele de la scoala asta

    RăspundețiȘtergere
  5. Partea cu specializarea, da, este o porcărie, de asta sunt conștienți și domnii profesori. Dar ideea de INGINERIA CALCULATOARELOR înseamnă să ți se predea si hardware-ul - până la urmă asta e diferența între calculatoare și informatică.

    În fine, nu are nici un rost să mai argumentez că observ că tu vrei o facultate foarte simplă unde te interesează doar să ai o diplomă.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pai io n-am treaba ca mi se preda hardware-ul...defapt prefer oricand hard vs. soft...eu am treaba cu "algoritmul de umbrire in 3 pasi", "polinomul lui Cebâshev" (sau cum draq il chema), am treaba cu masurari si achizitii de date, etc etc etc...daca intelegi ce vreau sa zic.

    Si daca e sa vb de ce facultate vreau, as vrea o facultate unde sa pot face o specializare cu adevarat, nu o facultate care ma initiaza in toate ramurile care tin de domeniul calculatoarelor si nu avanseaza pe nici una..."cate putin din fiecare" nu-mi convine si nu-mi convine nici ideea de a studia singur, pentru ca atunci nu vad de ce sa mai vin la facultate...doar ca sa pot sa-mi dau examenele si sa-mi elibereze o diploma? (stiu ca asta e solutia pentru a rezolva lacunele de cunostiinte lasate de facultate).
    Daca as fi vrut doar o diploma sau o facultate simpla, puteam sa aleg universitatea ROGER sau vreo facultate abstracta din cadrul ULBS, nu m-a obligat nimeni sa aleg ingineria.

    Oricum nu inteleg de ce aperi cu atata inversunare facultatea, e departe de a fi cireasa de pe tort. Din fericire sunt si profi care stiu ca-i praf sistemul la noi si au avut bunul simt de a ne spune asta la cursuri, deci banuiesc ca nu-s singurul care nu e multumit.

    RăspundețiȘtergere
  7. Damn dude , nu e pt mine blogul ala :)) doar fac un template pt cineva si din cand in cand mai adaug vrajeli ca sa vad cum se comporta si daca ii place.Ce ai facut la restanta?

    RăspundețiȘtergere
  8. Mersi,imaginea care sta pe post de titlu va fi schimbata oricum, ca na, daca nu-mi bag coada si acolo nu e bine.Plus ca trebuie sa bag linkuri la butoane and stuff.Sincer..I fuckin hate web shit :)).Well...succes maine!

    RăspundețiȘtergere
  9. Gata am sters postul ala sa nu te mai deranjeze atata la ochi, ca ai avut ce-ai avut cu el :))
    Of ...vine ziua ta, trebe sa dai de baut :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Mai, ce articol ai pus.Mai ai un an(dupa cum spuneai)si gata.Parca era frumos la faculta!:P

    RăspundețiȘtergere
  11. Vlad, ca tot ziceai tu ca iti place webu' , ia arunca si tu un ochi la blogul ala si spune-mi daca arata mai bine acum.

    RăspundețiȘtergere
  12. Era frumos, mai frumos decat la liceu :)) N-am zis ca nu-i frumos, am zis doar ca-i sistemul si programa varza si iesim cu creierele spalate dupa 4 ani in care maram trebuie sa ne "specilizam" in domeniul care l-am ales...ne-am specializat in tocit si / sau incarcat capul cu chestii absolut inutile, chiar daca domnu Chr nu e de acord :)
    Deci cand am zis ca e fain la faculta ma refeream la atmosfera, la lume si la colegi, in principiu, nu la actul de a studia in sine ;)

    RăspundețiȘtergere
  13. Try now dude, it's open.Legat de parerea lui Chr, nu il pot contrazice direct, pentru ca nu stiu cum e la voi, dar din ce vad pe la facultatea mea si din ce am mai auzit, well facultatea nu merita decat pentru diploma.Pentru ca sa fim seriosi , nu inveti mare vrajeala.Tu singur inveti, acasa, din carti serioase si nu din cursuri scrise acum multi ani de catre niste oameni care nu au mai avut legatura cu practica de zeci de ani.Iar cand spun practica, ma refer la probleme reale nu cele pe care le servesc studentilor si care nu au o aplicabilitate directa.Profesorii nu mai evolueaza in cunostinte dupa cativa ani, nu mai sunt in contact cu programarea ci doar cu aplicarea unor mici algoritmi, rezolvarea unor probleme default sau ( let me give them some credit) sunt foarte buni la teorie dar daca ii pui sa scrie cod, poti sa vezi ca sunt mai jalnici decat unii studenti.Bottom line: programarea nu o inveti in facultate.Cel putin, nu la noi.Daca la asta te astepti , sau asta crezi, you're kind of doomed to fail.

    RăspundețiȘtergere
  14. Aia incercam sa sugerez si eu dar nah...si oricum nu-i doar in domeniul C & IT problema asta dar nah...it's rrumania :)

    RăspundețiȘtergere
  15. http://www.youtube.com/watch?v=PZ3DgcOrYCM

    RăspundețiȘtergere
  16. OMG OMG spam de la camper :)
    Ms de comment nenea

    RăspundețiȘtergere