Home Animale Chestii Tari Clipul Saptamanii Filme Funny M-am Saturat Tipic Romania Despre Blog
Vizualizeaza Dinamic

duminică, 16 septembrie 2012

Romanii si mersul cu autobuzul (part II)

By Vlad

Part II of II

Spre surprinderea mea (si nu numai, sunt sigur :D) se pare ca m-am tinut de cuvant si am revenit astazi cu parte a II-a din "reportajul" inceput ieri. Daca nu stiti despre ce este vorba, cititi mai intai articolul de aici, ca sa fim cu totii pe aceiasi pagina ;).
Daca sambata vorbeam despre faptul cã cãlatorii (fara virgula) prefera sa stea in aerul aproape toxic din autobuz, decat sa deschida un gemulet si am mentionat si pe o "tanti" care numai ca nu ma luase de gât ca sa-i eliberez locul pe scaun, astazi va mai dezvalui inca trei scenarii care le-am observat folosind mijlocul de transport in comun. Daca va roade curiozitatatea sau va plictisiti si nu aveti altceva mai bun de facut, va invit sa continuati citirea acestui articol.

Intr-una din zile, dintr-o oarecare statie se urca o tanti cu caruciorul, in care evident isi transporta progenitura. Probabil "doamna" nu stia ca teoretic, nu este voie in autobuz cu carucioare, cu animale sau cu oricare alt fel de "anexe" voluminoase - pentru a nu ocupa spatiu cat 5 persoane. Evident stimabila mamica nu avea taine iar pe langa faptul ca ocupa mult prea mult loc cu "containerul de bebelusi", decide sa se aseaze pe un scaun si trage caruciorul langa ea. Deci, tanti ocupa 2 locuri de sezut + inca vreo 2 locuri "in picioare", blocase accesul pe culoarul dintre scaune, iar ca sa avem pachetul complet, la un moment dat, progenitura incepe sa urle si sa planga, dracu' stie din ce motiv. Dupa cum bine stiti, eu "ador" copii si mai ales parintii lor "civilizati" (dovada aici), asa ca m-am simtit excelent cand am auzit cum urla chestia aia mica din carucior ;).
Ce-i drept, autobuzul nu era aglomerat, insa daca jumate din pasageri ar intra fiecare cu cate un obiect la fel de voluminos, probabil toate autobuzele ar trebui sa fie prevazute cu cate o remorca, pentru calatori cretini care au impresia ca pot ocupa jumatate din vehicul cu "bagajele" lor. Mai trebuie mentionat faptul ca vremea de afara era excelenta pentru o plimbare, fiind vorba despre o dupa-amiaza insorita de septembrie...dar stiu ca cer prea mult, cum sa-i treaca prin cap unei astfel de vite ca e mult mai ok sa-ti plimbi copilu' la aer, nu in praful si in respiratia tuturor din autobuz.
Cazul cu "caruciorul in autobuz" nu e singular, scenariul fiind intalnit inca odata intr-un wekeend, in timp ce mergeam la gradina zoologica - de data aceasta erau ambii parinti prezenti, insa circumstantele erau identice: "am iesit la plimbare cu copilul ca sa-l ducem cu autobuzul pana la destinatie" - logic lvl: idiocracy.

Ca tot vorbeam de copii, intr-o alta minunata zi de septembrie, am avut "placerea" de a calatori langa un grup de copilasi (o femela si 2 putzoi), de vreo 13-14 ani si pentru ca nu aveam muzica cu mine, involuntar am auzit despre ce vorbeau...subiectul zilei era sexul oral...in termeni populari, bineinteles. Si nu ca erau discutii generale, era vorba despre propuneri si sugestii, facute asa pe fata, aproape in gura mare: ce conta ca erau alti calatori in jurul lor, inclusiv pensionari...copilandrilor le misunau hormonii in sange si femelei ii placea ideea...habar n-am care a fost deznodamantul discutiei pentru ca urma sa cobor imediat, dar oricum am ramas putin socat...cateodata uit ca traim in secolul XXI...internet fucks them up!

Cu o alta ocazie, chiar saptamana aceasta mi-a fost dat sa calatoresc alaturi de un catel si de stapanul lui (altauri de inca vreo 60 de pasageri). Ce-i drept, catelul era destul de mic si stapanul il tinea in brate, insa avand in vedere ca atuobuzul era super-aglomerat, nu cred ca ideea stapanului a fost una buna - cainele era vizibil agitat si oricum e impotriva regulamentului. Nu mi-a placut cand am simtit respiratia cainelui pe mana si nici ideea unei muscaturi nu imi surdea, indiferent de talia cainelui. Dar degeaba, suntem doctori in nerespectarea unor norme si reguli civice, pentru ca asa am fost invatati si asa ne-am obisnuit.

Cam asta am observat in cele cateva saptamani de cand frecventez autobuzele...sunt curios ce voi mai vedea mai departe daca intr-un timp asa de scurt am vazut atatea :)). De departe, cea mai deranjanta chestie pentru mine este aerisirea necorespunzatoare / neexistenta a vehiculelor. Celelalte intamplari sunt mici cretinisme izolate venite din partea unor oameni de la care, proabil nu ai ce cere mai mult decat atat...dar totusi, nu simte nimeni aerul inchis si mirositor din autobuze in afara de mine? :-/
Oricum, nu am ce face...nici eu, nici altcineva care e deranjat de micile idotenii are calatorilor...nu s-ar mai numi transport in comun daca autobuzele ar fi locul de intrunire al oamenilor civilizati, igienici si cu simt civic, nu? Voi ce intamplari aveti de povestit de pe autobuz? :D

4 comentarii:

  1. Daca te vei sterge pe maini cu un servetel umed dupa ce cobori din autobuz crezi ca va mai fi alb? Trebuie sa suportam daca nu avem alte mijloace de transport sau daca avem de parcurs distante lungi.Nu e chiar cel mai mare gunoi dar nici bine nu e.Ce sa mai zic de pustii din ziua de azi(apar si in articolul tau)...Pe tren stii ce faceau unii cu 1/2 ani mai mari decat cei din articolul tau? Intindeau piciorul pe usa sa atinga crengiile copacilor in timp ce trenul mergea...si asta doar o parte,era sa se dea jos cu o statie mai devreme dar am zis sa le atrag atentia si sa nu fiu nesimtita ca poate mai incolo am si eu nevoie de ajutor.
    Cateodata ma bucur ca lumea si-a revenit ca sa fiu dezamagita mai tarziu ca 4 din 5 oameni sunt prosti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuia sa-i lasi sa se dea jos mai repede, daca is cretini :D Era epic trolling.
    Normal ca trebe sa suportam, de aia ii spune "transport in comun" :D

    RăspundețiȘtergere
  3. bah nush ce reguli is in sibiu/romania in autobuz, dar aici e perfect normal sa mergi cu caruciorul cu copil in autobuz, se intampla tot timpul si uneori sunt mai mult de un carucior in autobuz. In rest te inteleg :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Din cate stiu, nu-i voie cu carucioare in autobuz...intr-o vreme erau puse si niste stick-ere pe usi in care era un carucior barat, un caine barat si un "lemn" (skate) barat...deci plm :D

    RăspundețiȘtergere