Home Animale Chestii Tari Clipul Saptamanii Filme Funny M-am Saturat Tipic Romania Despre Blog
Vizualizeaza Dinamic

marți, 8 noiembrie 2016

Cu si despre pitzipoancele rok

By Vlad

In primul rand nu sunt aici ca sa judec, da? Insa, dat fiind faptul ca nu am avut cu ce sa-mi omor monotonia unei seri de luni, iata-ma incercand sa dau in cap (sau poate din cap), cat se poate de discret, unei categorii aparte de persoane, si anume pitipoancele din lumea "colorata" (not!) a roacherilor.
Doresc se precizez din start ca raspunsul la intrebari de genul "ce ai cu ele?", "ce ti-au facut?", "ce vrei sa demonstrezi?" sau "ce ai cu viata mea?" este simplu, sec, banal si valabil pentru toate interogatiile mentionate: nimic. Doar ca imi place sa dau (d)in cap cui merita si avand in vedere ca te-ai obosit sa dai click pe link si sa citesti pana aici, inseamna ca, cel putin, te roade curiozitatea :-) Ma astept sa-mi aud injuraturi si blesteme pentru ce urmeaza sa scriu in continuare, dar sa fiu sincer, you cannot divide with the amount of fucks I give.


Banuiesc ca fiecare a avut motivele sale pentru care au aderat la cultura, numita generic "rock", insa problema este ca atat de multe persoane au intrat in comunitate doar de dragul de a fi diferite (a iesi in evidenta), de a fi rebele (fara cauza) sau din cauza ca "se poarta" (asa au auzit la radio), incat comunitatea a devenit intoxicata de niste imitatii ieftine a unei miscari, care "pe vremuri" chiar aduna oameni cu materie cenusie pusa la munca si cu idei solide in spate. Oamenii respectivi probabil au trecut de varsta rebeliunii si a tinutei specifice, au familii si probabil cariere, insa generatia noastra sufera de un vid de inteligenta care nu poate fi acoperit de catre adeptii genului. Astazi am treaba cu "domnitele", dar nici gibonii monosilabici nu vor scapa usor...despre ei intr-un articol urmator.

Chestia este ca, din cauza ca ma invart intr-o societate de genul de mai bine de 10 ani, am ajuns sa-mi dau seama de la o posta de aceste "intruse", infiltrate intr-o lume in care nonconformismul, rebeliunea, spiritul liber, personalitatea puternica si atitudinea (toate venite pe baza unor argumente si crezuri solide), predomina - cel putin teoretic. Ca sa revin la ce spuneam inainte, daca e sa stai la discutii cu roacherii ceva mai "seniori" si ii vei intreba "de ce ai ales stilul acesta", sunt sanse destul de mari ca ei (sau ele) sa-ti ofere niste raspunsuri pertinente, niste argumente valide si niste informatii specifice, pe care voi, pseudo-imitatiile de rockerite ce sunteti, nici in ziua de azi nu le aveti, cu toata wikipedia, gugalul si encyclopedia metallum la dispozitie. Ei si ele, au "facut rost" de aceste informatii, fara forumuri, fara youtube si fara viteze de download de 2000 de kile pe secunda. "Ei" au fost (si poate mai sunt) nonconformisti, rebeli si liberi, dar au stiut de ce sunt asa si au avut un motiv pentru asta.

Voi stiti de ce sunteti? Sau, stiti macar ca sunteti?  Stiti ce sunteti? A, ce, sa fii roachera nu inseamna sa fii cerebrala, cu personalitate, libera si nonconformista? Atunci ce inseamna?

Pai va zic eu ce inseamna pentru voi: pe langa  haine negre, la voi "rockul" mai inseamna o tona de glet pe fata, contur negru la ochi, par vopsit in diferite nuante, ultimul model de bocanci new rock (total nepractici la cata greutate au), niste pierce-uri prin diferite locuri, niste lanturi (antiderapante) agatate peste tot, o etalare la orice râgâialã de concert dintr-o crashma abstracta (chiar daca sinergia dintre voi si trupele care presteaza este nula), o colectie de tatuaje care nu au niciun simbolism pentru voi, dar pe care totusi ati dat o roaba de bani sa le faceti...si daca se poate, sa fiti partenera unuia cu vreo 20 de ani mai mare decat voi - si el mare fan "rok", ascultator de trupe consacrate precum manellica si iron maidan - de preferinta cu un cont sanatos in banca, casa pusa la punct, salar impresionant (sau macar cu sponsorizari solide din partea parintilor), care sa va plimbe iarna intr-un BMW si vara pe un Harley Davidson.  Este de la sine inteles ca pe langa aceste criterii, tipul trebuie sa arate bine, sa fie aranjat, cu haine de firma (nu neaparat specifice culturii rock) si sa se apropie cat mai mult la look de idolii aia homosexuali pe care voi in aveti, deghizati sub forma unor muzicieni afoni.

Iar daca povestea cu masculul roacher-manelist nu va este accesibila, cu siguranta râvniti la un specimen de genul, va bãlesc gurile cand vedeti pe careva pe strada care se apropie cat-de-cat de fanteziile voastre, va udati ca padurea tropicala in sezonul musonic cand vedeti pe unul cu un vehicul mai rasarit, chiar daca, sansele sunt ca in viata personala sa o duceti mai mult decat bine. Intelectul tipului oricum nu prea conteaza, atata timp cat nici intelectul vostru nu este chiar de laudat. Si va intrebati oare de ce o asemenea viata nu poate fi a voastra: fara grija zilei de maine, fara a fi nevoie sa mergeti la lucru zilnic, cu excursii "all-inclusive" la toate festivalurile de anvergura din Europa, cu un bon jovi in surdina ascultat intr-un SUV de fabricatie germana...ah!

Libere? Nonconformiste? Cerebrale? Unde? Cine? Tot ce faceti si tot ce exprimati prin comportamentul vostru contrazice exact cultura din care CREDETI ca faceti parte.
Care e diferenta dintre voi si o pisi cu gene puse si unghii false? Haideti ca va spun si asta: diferenta este ca, pitipoanca roz, blonda si cu sclipici pe haine nu se ascunde de ceea ce este. De la o persoana de genul nu te astepti sa fie inteligenta, cu tact si cu un anumit bagaj de cunostiinte...dupa 2 secunde iti dai seama ce-i poate capul si care sunt principiile ei de viata ("ce-i aia principiu?"). In schimb, daca e sa vezi o "roachera", s-ar putea sa ai falsa impresie ca stai fata in fata cu o persoana cerebrala, asta pana deschide gura si isi da in petec. Nu uitati, comunitatea de roacheri a fost predominata de oameni culti, cititi si educati, NU doar in domeniul lor de studiu. Voi nu sunteti "cultivate" nici macar in domeniul vostru de studiu (asta daca aveti asa ceva), ce sa mai vorbim de dezvoltare personala, cercetare si auto-educatie.

Cat despre trupele homo pe care le venerati, ce sa mai discutam? Datorita unor disperate lipsite de esenta si de profunzime, in ziua de azi sunt zilioane de formatii de doi lei, predominate de muzicieni afoni, care si-au lasat parul lung, nu s-au barberit cateva luni, canta intr-o vesta de piele veche si vomita silabe intr-un microfon doar pentru ca persoane ca voi, lipsite de personalitate, le dau apa la moara. Nu poti spune ca astfel de trupe au versuri, e mult prea mult pentru ele. La faza asta, masculii au un punct in plus, pentru ca daca si ei ar fi "pasionati" de trupe doar pentru felul in care arata "artistii", am avea parte de maxim 20-30 de "cârnatzi" la concerte si aia probabil gay.

In orice caz, nu am vrut sa bag toate persoanele in aceiasi oala. Am cunostiinte care respecta cu sfintenie tinuta "rock" feminina (sfintenie - funny!) si din fericire nu se manifesta in modul descris...dar acestea sunt mici exceptii de la regula, all in all, pitzy rock sunt pretutindeni, in vesnica lor cautare a cel putin unui "instrument" ferm care sa le aduca "tarie" si stabilitate in viata lor "zbuciumata" - I hope you know where I went with this.
A fi roacher/a nu inseamna sa asculti trupa x, y, z, nu inseamna sa te imbraci in stilul a, b, c, nu inseamana ca trebuie sa arati asa sau asa ci inseamna sa ai o minte deschisa, sanatoasa si cultivata, inseamna sa ai atitudine si personalitate...inca o data vreau sa va reamintesc ca voi NU aveti nimic din acestea. Aruncati o privire in oglinda si intrebati-va ce sunteti, down to the core. Multe va veti vopsi blonde si veti merge la solar maine.

"Next on baywatch, "Cocalarii-metalisti" -  stay tuned and keep on the hate!"        

2 comentarii: