Home Animale Chestii Tari Clipul Saptamanii Filme Funny M-am Saturat Tipic Romania Despre Blog
Vizualizeaza Dinamic

joi, 29 decembrie 2011

Clipul saptamanii: ep 3

By Vlad

Si uite asa a mai trecut o saptamana, aproape fara sa-mi dau seama (evident, e vacanta...daca eram in timpul scolii mi s-ar fi parut o eternitate de joia trecuta pana azi - scumbag time!).
Din fericire, apelul meu din episodul trecut, catre dumneavoastra, stimabili cititori, nu a ramas fara raspuns, cavalerul Garrett (de pe M-C-R) raspunzând instant chemarii "la lupta" (momentan termenul lupta trebuie pus intre ghilimele dar asta se va schimba in curand - mwhahahah!).

duminică, 25 decembrie 2011

Pe cine sarbatorim azi?

By Vlad

Data de 25 decembrie a fost intotdeauna una speciala pentru cretinãtate crestinitate, banuiesc ca nu trebuie sa ma explic de ce. Putini stiu insa, ca in data de 25 decembrie (dupa modelul vechi al calendarului), 1642 savantul englez Isaac Newton venea pe lume.
Dar evident, ce rost ar avea sa sarbatorim nasterea unuia dintre cei mai influenti si geniali savanti din istorie cand putem crede minciunile si miturile vechi de mii de ani, servite populatiei acelor vremuri pentru a-i mentine sub control.

sâmbătă, 24 decembrie 2011

Clipul saptamanii: ep 2

By Vlad

Acum ca s-au linistit apele dupa competitia "Tag the Flag - Winter Edition" a venit vremea sa actualizez si sectiunea "Clipul saptamanii"...gata, nu mai am scuze sa amân.
Din nou, furnizorii mei dedicati (sau fideli, cum vreti voi) si-au indeplinit misiunea si mi-au trimis cateva link-uri care le-am pus la pastrat, iar in timpul scurs de la ultimul episod, l-am convins si pe Camper sa-mi trimita niste videouri. Cu toate aceestea stiu ca sunt si altii care au videuri misto de aratat, dar momentan nu au facut-o...i'm waiting :-w! (Marshal, Garrett, Bitu...u hear me dudes? :D).

vineri, 23 decembrie 2011

Cum a fost la "Tag the Flag" (updates)

...Winter Edition

By Vlad

Tocmai ce m-am intors de la editia de iarna a concursului Tag the Flag. Trag speranta ca stiti despre ce este vorba, daca nu, puteti sa va documentati rapid aici.
Trebuie sa recunosc ca nu regret entuziasmul care l-am avut inainte de concurs, pentru ca fiecare minut petrecut  alergand prin Piata Mare si-a meritat efortul, fiecare proba care am facut-o si-a meritat suspansul alocat. Ca sa indeplinim formalitatile de rigoare, va informez ca echipa noastra, numita "Avântul Prãbusirii" (nu ne trebuia nume, dar noi le-am ales oricum), s-a clasat pe locul 3, but again, nu asta e important. Important este ca ne-am distrat, ne-am duelat in "aptitudini" cu alti bloggeri si ne-am catarat in varful la Turnul Sfatului, pentru a pune mana pe un steagul de "fast forward".

joi, 22 decembrie 2011

Infuzie de adrenalina (updates)

By Vlad

Stiu ca astazi este joi si ar trebui sa actualizez "Clipul saptamanii" mai ales ca am din nou de unde sa aleg, "proviziile" crescand de la saptamana la saptamana (pentru asta trebuie sa multumesc din nou, donatorilor, in ordinea in care mi-au trimis videoclipurile: Camper, Diavolul si Andrushka...keep it coming, mai devreme sau mai tarziu tot o sa recunosc ca sunt dator!).

Totusi, va trebui sa amân macar cu o zi actualizarea video-urilor datorita unei invitatii primite "pe neasteptate", invitatie care nu puteam sa nu o onorez. Asta presupune ca voi participa la un fel de eveniment - concurs care va avea loc vineri 23 decembrie in Piata Mare a orasului, in cadrul Targului de Craciun. Evenimentul isi propune promovarea locurilor "cu istorie" din oras si stabilirea de relatii intre bloggeri si se numeste Tag the Flag.

vineri, 16 decembrie 2011

Clipul saptamanii: ep 1

By Vlad

Nu va puteti imagina ce fatza am tras cand mi-am dat seama ca astazi este joi si trebuie sa actualizez "Clipul saptamanii", realizand in paralel ca ceasul era 11:50 (p.m.). De altfel nici eu nu imi pot imagina ce fatza am tras , pentru ca eram pe strada cand am constientizat cele mentionate.

Mi-am propus ca obiectiv, sa actualizez sectiunea aferenta si sa postez acest articol pana la ora 12:00 a.m. (ca vezi doamne, sa nu depasesc termenul stabilit), dar ma tem ca pana termin de scris si pana ma hotarasc ce video sa pun, probabil ca vom trece de miezul noptii...dar nu cu mult (later edit: bullcrap, 29 minute intarziere...inadmisibil!!!).

marți, 13 decembrie 2011

O treaba rezolvata romaneste

By Vlad

ACEST ARTICOL CONTINE EXPRESII OBSCENE SI INJURIOASE SI TREBUIE TRATAT CA ATARE.

Presupun ca marea majoritate ati auzit despre femela tigru evadata in acesta dimineata de la Gradina Zoologica din Sibiu.
Presupun ca stiti cum a fost incheiata "actiunea" de capturare a felinei. Nu stiti? Pai evident a fost incununata de succes. Tigrul a fost impuscat in cap, dupa ce, "tranchilizantul nu a avut efectul scontat", declara autoritatile pwlii.

Spun autoritatile pwlii pentru ca asta si sunt. Ce sa ne mai ascundem dupa deget? In una din publicatiile sibiene, "autoritatile" declarau ca au folosit arme letale pentru ca animalul nu era intr-o zona populata. What the fuck does that even mean?!
In alta publicatie, aceleasi autoritati ale pulii declara ca tigrul a fost impuscat dupa ce tranchilizantul nu si-a facut efectul iar animalul a devenit agresiv...câta mai roaba de cãcat ne-ati servit, va multumim! Nom nom nom! Va hotarati si voi in pwla mea pana la urma ce declarati? Creiere mucegaite ce sunteti!

UPDATES (merita citite): In urma tigrului... , Tigrul, victima a idioteniei oamenilor

sâmbătă, 10 decembrie 2011

Suntem supravegheati?

By Vlad

Imaginile unei "emisii de masa coronara" care au invaluit planeta Mercur, au fost surprinse de catre nava spatiala STEREO, proprietatea NASA, in intervalul 30 noiembrie - 1 decembrie, anul curent.
Desi "emisiile de masa coronara" sunt un fenomen obisnuit in activitatea solara, de data acesta, valul de materie expulzat de catre soare in spatiu a dezvaluit un obiect ciudat, de dimesniuni ceva mai reduse decat planeta Mercur, aflat in imediata vecinatate a acesteia.

NASA a explicat ca "obiectul" ciudat este defapt un efect secundar al procesarii imaginilor obtinute, in timp ce entuziastii OZN sustin ca este vorba despre o nava extraterestra imensa, "parcata" langa Mercur. 
Eu am ramas indecis ce sa cred, insa am scris pe Masa Cavalerilor un articol ceva mai detaliat despre acest eveniment. Tot acolo puteti viziona si filmarea cu obiectul in cauza (sau puteti sa-l vedeti pe youtube direct).

Pentru cine este curios si citeste mai departe articolul de pe "Masa" le ofer de pe acum multumirile mele pentru vizita ;). 
Cine nu este curios sa citeasca mai departe va spun ca nu stiti ce pierdeti! (just kidding).

joi, 8 decembrie 2011

Clipul saptamanii: prolog

By Vlad

Am asteptat timp indelungat momentul oportun pentru a posta despre acest subiect. Ideea mi-a venit cu mai mult timp in urma (dupa cum probabil v-ati dat seama), insa am "amanat" intentionat anuntul, pentru ca erau alte teme in vogã pe blog.
Acum ca ne aflam intr-o perioada de usoara letargie in "padure", banuiesc ca e timpul sa fac anuntul oficial:

Incepand cu acesta saptamana, in fiecare joi voi "promova" pe blog cate un clip video de pe net, atat printr-o postare aferenta cat si in "bara" din dreapta paginii, in campul intitulat sugestiv "Clipul saptamanii" (Captain Obvious).

sâmbătă, 3 decembrie 2011

Criza de idei in comediile americane

By Vlad

Criza sau crizã, suit yourself!

Miercuri seara, profitand de faptul ca ziua urmatoare urma sa fie libera, am acceptat invitatia unor colegi sa mergem la cinema Arta sa vizionam pelicula "Tower Heist", (sau "Jaf la turnul mare" cum au tradus-o romanasii nostrii), in regia lui Brett Ratner
Desi filmele care "ies din tipar" imi plac destul de mult sau cel putin imi starnesc curiozitatea, nu am fost niciodata un fan al cinematografului, cel putin nu al celor din Sibiu. 
In fine, in cazul filmului "Tower Heist" nu era vorba de nimic "iesit din tipar" dar parea o comedie care merita riscul si vroiam sa-l vad de mai demult, deci nu am putut sa refuz. 
Din pacate, dupa final, am ramas cu impresia ca cele mai bune momente din cinematograf au fost promo-urile filmelor care urmeaza a fi lansate; astfel am aflat ca urmeaza un "American Pie: Reunion" (cu actorii din primele 3 filme ale seriei) si deasemenea un nou film din seria "Mission Impossible".

miercuri, 30 noiembrie 2011

Installed Virus

By Cristina 

Ce zile urate. Cu soare si frig. Pomii albi par ciuperci infectate. Parca e o alta planeta. Nu mai vad in iarna nici o poveste fermecata,nici casele nu mai par prajituri cu frisca si nici Mos Craciun nu mai vreau sa existe.
Ma intreb ce ma mai multumeste,pentru ca de uimit ma uimesc multe lucruri..
-"Trezirea! e plin de zapada."- dar acum cred ca e randul tau sa te trezesti.Si pe mine sa ma lasi in pace!
Pisica are noua vieti,omul de ce nu are? Eu cred ca are mai multe vieti deoarece moare de mai multe ori,chiar daca nu este vorba de o moarte fizica.
De cateva zile incoace,precum si azi am ceva cu toata lumea. Si am si cu tine,tu care citesti acuma. Si azi,si acum esti aceiasi senzatie de indiferenta,asa cum si maine vei fi.
Mi-au fugit ochii pe mai multe foi unde un rand spune asta: "Sclavul numeste ca fiind rau ceea ce este bun pentru stapan". Oare chiar asa sa fie? Tind sa nu fiu de acord cu asta si zambesc acum incheind articolul cu afirmatia asta.

sâmbătă, 19 noiembrie 2011

"Lacomia stricã omenia"

By Vlad

De cate ori nu v-au batut la cap bunicii sau alte persoane in varsta cu teoriile lor si proverbele lor vechi "de cand lumea" ? Chit ca multe dintre acestea si-au pierdut credibilitatea in zilele noastre, iata un proverb old school care se potriveste de minune in era moderna(cel putin in cazul de fata). Cum care? Ala din titlu...

Post-ul de astazi  va avea ca subiect principal "greva" jucatorilor din NBA (mmm...stiu...trist...am redus numarul persoanelor interesate de articol cu peste 90%).
Defapt, este impropriu spus "greva", termenul folosit de catre specialisti fiind lockout, care sincer sa fiu habar n-am cum s-ar traduce in romana: google translate imi spune ca inseamna deconectare, inchidere a fabricii sau intrerupere...whatever!
Ideea este ca sezonul din NBA in mod normal debuteaza pe la inceputul lunii octombrie, insa iata-ne trecuti de mijlocul lui noiembrie iar sezonul 2011 - 2012 este departe de rasarit. Ce s-a intamplat anul acesta defapt?

Nu am sa intru in detalii, pentru ca asta ar face ca afirmatia de la inceput sa fie falsa si deasemenea, nu am suficiente cunostiinte despre toate politicile si regulile politico-economice din "culisele" NBA-ului pentru a intra in detalii. O sa incerc rezum: Liga Profesionista Nord-Americana (NBA) a "pierdut" foarte multi bani in ultima perioada (probabil din cauza omniprezentei crize economice) iar dupa incheierea sezonului precedent (2010 - 2011), proprietarii echipelor, conducerea ligii si sindicatul jucatorilor au intrat in negocieri pentru "rectificari bugetare".

duminică, 13 noiembrie 2011

Ce faci cand te urasti?

By Cristina

Ce sentiment te strabate in momentul in care vezi ca ai cladit un castel iar acesta se darama?
Ploaia,mediul inconjurator ii distruge ruinele si strica ceva ce pentru tine a insemnat mai mult. De ce tu vezi un lucru ca fiind cel mai bun de pe pamant iar altii il vad ca pe un lucru de doi bani si il distrug?
In momentul in care as pleca din tara as parasi tot ce inseamna casa,acasa. Daca m-as intoarce as crede cu siguranta ca in acel "acasa" s-au schimbat atatea. Dar cum e cand ma intorc si vad ca nimic nu s-a schimbat? Ca totul e la fel si parca pentru o secunda nici nu pare ca am plecat. In locul meu tu nu ai ajunge sa te urasti? Si aici,sa te urasti pe tine din cauza ca nu ai putut fi altfel,sau sa nu fi fost deloc. Sa te urasti pe tine din cauza ca in jurul tau nu vezi nici o schimbare. Ura care nu ar trebui sa ti-o porti tie ajungi totusi sa o tii asupra ta. Pentru ca ura aia pentru altii nu face nimic,totusi nu te ajuta incat sa rasari mai sus si asa ajungi sa ai un strop de ura pentru tine,sau pentru cum ai fost si ce ai facut.
Asa umpic,dor sentimentele care ne incarca si defapt pe ele le uram. Dar vedem ca nu se intampla nimic,ca nu dauneaza nicicum decat propriei fiinte. Parca simtim cum ne intepam cu acele antipatiei.
E vina noastra si totusi nu a noastra.
Eu as simti ca e vina mea doar pentru un mic segment care pana la urma nu are de ce sa aduca sentimentul de vinovatie,restul e vina celorlalti.

luni, 7 noiembrie 2011

Domnisoarelor, va rog...

By Vlad

...va rog eu lasati-va impresiile alea din cap odata, pentru ca sunteti pur si simplu penale cand le aveti. Cer scuze pentru termenu folosit, dar acesta e adevarul.

Am incercat din rasputeri sa evit acest articol dar totusi rabdarea mea are o limita si chiar daca risc sa par "un frustrat care are curaj doar pe  net", un misogin vulgar si bãdãran, unele lucruri pur si simplu trebuie spuse direct, fara ascunzisuri si ocolisuri, verde in fata...ah eternul "razboi al sexelor"...cliseu, really boring!



DISCLAIMER: Ca sa nu-mi pun toata suflarea femelelor in cap, reprezentantele sexului frumos sunt rugate sa NU considere acest articol o generalizare. In scurta si nesemnificativa mea existenta de pana acum am intalnit suficiente fete cu capul pe umeri, (respectul meu pentru ele!) incat sa stau linistit ca "nu toate sunt la fel".

Ca sa fie totul clar, majoritea femelelor pe care le stiu (le stiu, nu le cunosc)* sunt ok (strict parerea mea) si au trecut demult peste complexele de superioritate tipice pubertatii - cum spunea foarte elegant colegul de breasla, Marshal. Insa nu exista padure fara uscaturi, iar faptul ca unele, putine de altfel, inca se mai comporta ca in primele zile ale primei "saptamani magice" denota ca atitudinea flegmatica si impresiile de superioritate feminina nu sunt o caracteristica a intregii populatii ci a catorva specimene. 

personal vad o diferenta majora intre a "cunoaste" pe cineva si "a sti" pe cineva: este mult mai usor sa "stii" o persoana pentru ca asta nu implica prea multe cunostiinte despre acesta, insa e mult mai dificil sa "cunosti" o persoana deoarece, cand spui ca te cunosti cu cineva asta inseamna ca efectiv stii detalii (indiferent de natura lor), despre persoana respectiva si deasemenea, "cunoasterea"  unei persoane presupune o comunicare constanta cu aceasta.

duminică, 6 noiembrie 2011

Scuze

By Cristina

  • Scuze pentru faptul ca nu am mai scris in ultima vreme

    In al doilea rand, Salutari pentru colegul meu de blog. ;;)

Ce repede se intuneca toamna afara. Nici toamna de azi nu mai e frumoasa. E un afis prost lucrat care anunta venirea iernii. Vantul care bate imi consuma tigarea prea repede si ma face sa ma adapostesc oriunde,numai in aer liber nu.
In Piata Mare inca se mai tine terasa deschisa,trag aia de trei clienti si de trei ore de soare ca sa faca un ban,iar dimineata mesele alea de sticla sunt acoperite de bruma.
Observ ca sunt usor revoltata pe schimbarea anotimpurilor desi cred ca este doar o problema de timp,si anume pana vor trece anotimpurile geroase. Exista frumusete si in perioada asta,nu ar trebui sa ma plang dar stim cu totii ca nu privesc prea des partea buna a lucrurilor.
M-am plictisit de tot ceea ce inseamna tehnologie.La televizor nu mai e nimic,m-am uitat la Scooby-Doo si nu m-au impresionat cu nimic.Este aceiasi poveste in seriale diferite.Internetul nu m-a mai ajutat in ultima vreme,mai ales ca orice as fi apasat mi-ar fi dat eroare. In plus,pot spune ca este o sursa buna de tocat nervi,indiferent de site.
Telefonul mobil al meu e aproape horror. Il urasc dimineata cand suna alarma,iar apoi,ma trezesc ca am doar doua liniute la baterie cand mi-e lumea mai draga.Se intampla sa mi se stinga atunci cand cineva ma apeleaza.(daca careva are idee de ce,va rog sa spuneti).

Pana una alta...
Stiai ca...?! 
-La nastere,crevetele este mascul,apoi,pe masura ce creste devine femela
-Un gandac de bucatarie poate trai cateva saptamani decapitat
-Inima unui crevete este in cap

Inapoi in timp

Astazi m-am simtit din nou ca in "tinerete"...mai exact ca pe vremurile cand eram liceean (mai mult sau mai putin teribilist). Va intrebati de ce? 
Well, regret sa va dezamagesc inca din introducere dar oricat de "profund" vi s-a parut titlul, oricat de "profund" va asteptati sa fie subiectul, din pacate (sau din fericire) nu va fi chiar asa.

Acest flashback subit mi-a fost declansat deeee.........puncte de suspenise pentru atmosferaaa........pregatiti-va pentru dezamagire...........vizionarea unui meci de baschet la televizor. Aaaaaaandd the crowd goes wild!
Serios vorbesc, azi a fost la televizor meciul dintre CSU Atlassib Sibiu si Gaz - Metan Medias. Sibienii au luat-o "in freza", cum era de asteptat, cu scorul de 86 - 95. Spun "cum era de asteptat" pentru ca  Mediasul este singura echipa neinvinsa in actuala editie de campionat si au un lot foarte puternic. Meciul a fost destul de echilibrat si spectaculos, iar sibienii, desi au fost invinsi, nu au jucat deloc rau.
In fine, detalii...n-am mai scris de cateva luni despre baschet (mai exact despre CSU Sibiu) si nu am de gand sa va plictisesc acum cu rezumatul meciului.

Ideea era ca mi-am amintit de vremurile cand nu lipseam de la meciurile disputate in Sala Transilvania, mi-am amintit cand faceam pe reporterul si abia asteptam sa ajung acasa sa transpun in articol ce am vazut. Era destul de reconfortant sa faci ceva ce-ti place si in acelasi timp constructiv.
Implicit mi-am amintit de atmosfera care era la meciuri, de prietenii cu care mergeam la sala (nu eram multi, dar eram buni :-> ), de tensiunea care o simteam cand meciul era strans, de comentariile care le faceam despre meci si despre arbitraj, etc etc etc...ce vremuri dom'le, ce vremuri!

Din pacate, in prezent lucrurile stau cu totul diferit, in primul rand nu mai fac pe reporterul de ceva vreme, deoarece site-ul pentru care scriam si care am ajuns sa-l indragesc s-a desfiintat. In al doilea rand, prietenii alaturi de care mergeam la meciuri fie s-au mutat de pe melagurile natale (traitors! :D) fie au uitat de colegi, fie pur si simplu nu mai dau nici un semn de viata. Pe cei care fac parte din ultimele doua categorii, sincer nu-i inteleg, shame on you guys! :)
Finally, in al 3-lea rand nici echipa nu mai e ce era pe vremuri. As putea umple 5 pagini explicand care e treaba cu echipa de baschet CSU Sibiu, dar din fericire pentru toata lumea, pot sa rezum totul cu o singura expresie: lipsa de profesionalism.
Asa ca o paranteza, de bine de rau sezonul acesta echipa seamana cat de cat cu ceea ce era Sibiul inainte (tocmai de aceea mi-am amintit de "tinerete"), insa mai e (foarte) mult pana cand echipa isi va redobandi statutul.

Chiar daca se va ajunge in situatia in care CSU Sibiu se va apropia de performantele de odinoara, feeling-ul nu va mai fi ca inainte. Avem deja altele pe cap si vom avea si atunci, astfel ca nu cred ca o sa mai avem timp si nervi sa ne mai agitam pentru echipa orasului...evident ca ne vom bucura de victorii si infrangerile ne vor "pica greu", dar sunt sigur ca nu o sa ne mai "consumam" ca pe vremuri.

Asta asa, ca o alta dovada a faptului ca odata cu trecerea timpului multe lucruri care ti se pareau inainte captivante si interesante isi pierd din farmec, devin anoste si neinteresante pe masura ce "imbatranesti". Din fericire, inca mai avem cu ce sa le inlocuim...vedem mai incolo daca mai gasim "rezerve".


duminică, 30 octombrie 2011

Tastatura cu caractere hinduse

Ma seaca grav de tot site-urile unde trebuie sa introduci un cod sau cuvinte generate dinamic pentru a-ti valida comentariile. Da, stiu ca sunt o metoda buna impotriva robotilor care dau commentarii spam sau care pur si simplu vor sa iti transforme viata intr-un cosmar, dar totusi, sa ti se genereze un cod de genul cu caractere hinuse?



Din fericire administratori paranoici care sa instaleze astfel de script-uri sunt destul de putini, majoritatea se multumesc cu un cod mult mai simplu generat si cu fraze destul de inteligibile. Dar nu, cand e sa dau comentarii pe site-ul a carui "captcha code" il vedeti mai sus, tot timpul trebuie sa stau cu dictionarul de scrieri cuneiforme langa mine...fockin paranoids!

LATER EDIT: Cer scuze, defapt titlul corect ar fi fost "caractere sanscrite", caracterele hinduse nu exista deoarece hinduismul este o religie, asadar nu are caractere proprii, ci caractere sanscrite.


marți, 25 octombrie 2011

Cinci motive sa va bateti copii in aceasta toamna

Imi mai permit inca un post legat de jocurile video, ma gandesc ca poate poate e cineva interesat si de subiectul asta. Plus ca am tot plasat strategic printre ultimele postari teaser-e referitoare la batutul copiilor; evident ca glumeam, dar imi place cum suna (ideea este sa-i bateti ca sa va lase in pace sa va delectati cu jocurile). Evident regula se poate aplica si pentru alte persoane care nu va lasa sa va bucurati de o productie de calitate, nu este valabila doar pentru copii.

Motivul care m-a determinat sa scriu acest articol este abundenta de jocuri video de prim rang ce vor fi lansate in aceasta toamna. Nu stiu cum de s-au nimerit astfel, dar parca toti producatorii si-au pus in plan sa umple piata cu noi titluri, indelung asteptate: unele de cativa ani, altele de cateva luni.
Ce pot sa remarc ca si punct comun pentru toate titlurile care le voi discuta este faptul ca titlurile fac parte din francize deja existente, deci in principiu nu o sa avem nimic revolutionar sau vreo diferenta radicala fata de ce stim. Sau potate ca da...

Astazi, 25 octombrie se vor lansa simultan doua jocuri, care din punctul meu de vedere sunt "de colectie".

Primul este Battlefield 3, un modern FPS extrem de anticipat, care a avut parte de o campanie de marketing ultra-activa, cu filmulete pe youtube aparute inca din martie. Noul engine Frostbite 2.0 a lasat cu gura cascata pe majoritatea specialistilor, dovada ca DICE au dat din nou lovitura cu un joc reusit, dupa succesul lui Bad Company 2, care desi a avut multe probleme cu multiplayerul tot ramane in topul FPS-urilor online. Desi povestea din singleplayer nu pare sa "rupa gura targului", elementele de gameplay specifice seriei vor face ca experienta sa merite timpul "pierdut" Cat despre multiplayer, tot ce pot sa zic este: pana la 32 vs. 32 jucatori, arme de tot soiul, vehicule usoare, vehicule blindate (tancuri, amfibii), elicoptere, avioane de vanatoare - it's boys, noise and toys and no womans are allowed - buhahahahha! Si nu uitati, mediul din joc va fi 100% destructibil, ceea ce inseamna ca puteti sa spuneti "la revedere" fazelor in care va ascundeati dupa un zid de obuzele unui tanc.




Desi este un titlu mai "mic" decat Battlefield 3 si apartine altui gen, lansarea lui Stronghold 3 care are loc tot astazi, 25 octombrie, nu ar trebui sa fie eclipsata de catre FPS-ul mentionat anterior.
Stronghold 3 este un RTS ( = real-time-strategy, girls) plasat in Evul Mediu. Acesta continua povestea din legedendarul Stronghold 1, plasându-ne din nou in Anglia secolului XI.
Chiar daca scenariul acesta a devenit cam "uzat", pentru ca in fiecare titlu al seriei Stronghold (mai putin Crusader) am avut parte de acelasi obiectiv suprem, lansarea jocului ma bucura pentru ca ofera atentia cuvenita si genului real-time strategy, lasat intr-un con de umbra in ultima perioada (exceptand Starcraft II, desigur).
Stronghold 3 este un must-have pentru orice fan al RTS-urilor sau al jocurilor cu tematica medievala.



Bun, cinci motive deci cinci jocuri da?

Urmatorul, in ordine cronologica este Call of Duty - Modern Warfare 3, care va fi lansat pe 8 noiembrie. Dupa cum va puteti da seama cu usurinta, productia celor de la InfinityWard, sub egida Activision, continua firul narativ din Modern Warfare 2, joc care nu prea m-a impresionat. Parerea mea este ca jocul lansat de InfinityWard in acest an merita o sansa, insa dati-mi voie sa raman sceptic si sa-mi torn cenusa in cap pe urma dupa ce o sa vad cum este (daca o sa am ocazia aceasta vreodata). Trailer aici.

Pentru data de 11 noiembrie ne pregatim sa lasam deoparte sfera jocurilor care redau lumea intr-un mod "real" si sa pasim in sfera jocurilor fantasy. Desi este o denumire destul de generica, banuiesc ca se intelege la ce ma refer cand zic joc "fantasy. Deci, pe data de 11 noiembrie, anul curent, Bethseda Software lanseaza Elder Scrolls V - Skyrim.
Desi nu am fost niciodata die-hard fan al jocurilor fanteziste sau RPG (role-playing-games), recunosc ca Skyrim arata foarte bine si pare destul de tentant...pe langa zeci de ore de gameplay si libertate de miscare incredibila, vom avea parte si de o poveste pe masura: nu sunt die-hard fan dar recunosc ca multe RPG-uri sunt foarte bine puse la punct, din toate punctele de vedere, deci productii de calitate. Trailer aici.

Ultimul, dar nu cel din urma. Defapt primult in topul preferintelor mele. In cazul in care nu castig la lotto, voi lasa pusculita intreaga pentru acest joc, care va fi lansat in 15 noiembrie. Restul titlurilor mentionate anterior pot sa astepte (riiiight!)...sau daca vreti puteti sa mi le faceti cadou de craciun :).
Nu mai am prea multe de spus despre jocul care va fi lansat in 15 noiembrie, de catre Ubisoft, pentru ca am spus cam tot ce se putea spune despre franciza din care face parte in doua articole "tribut". Acum e timpul sa-mi primesc rasplata...eu si alte cateva milioane de fani din intreaga lume. Assassin's Creed: Revelations este pentru mine cel mai anticipat joc al acestui sfarsit de an si nu am niciun dubiu referitor la calitatea acestuia (sunt sigur ca se va ridica la nivelul asteptarilor). Am pus un trailer al jocului la sectiunea "video of the week" si va mai pun unul si aici, aveti de unde alege.




Asdar, avem de unde alege cu ce sa ne delectam in fata PC-ului in aceasta toamna. Tot ce mai ramane este sa avem timp si bani sa procuram jocurile.
Facultate? Proiecte? Licenta? They all come and go, dar productiile care fac istorie si care ofera puncte de reper pentru generatia urmatoare vor ramane in memoria colectiva.

Si nu, nu-s un gaymer fara viata care a uitat de viata reala, doar ca imi plac produsele de calitate (in acest caz jocurile video) si imi place sa le fac reclama, daca merita. Bun, acuma pregatiti copii pentru knock-out!


sâmbătă, 22 octombrie 2011

Cum ne-am descurcat la "inspectie"

Mai stiti cand spuneam ca am supus blogul unei analize din partea administratorilor forumului blogoree.ro?

In sfarsit analiza a sosit (defapt a sosit cu mult timp in urma, cred ca acum o saptamana) dar cum weekendul trecut nu am avut net gratie "minunatului" nostru ISP rds si cand am rezolvat problemele cu netul m-am luat cu altele, materialul referitor la rezultatul analizei nu si-a gasit loc decat astazi. Asdar, am sa copiez mai jos analiza facuta de unul dintre administratorii forumului pentru bloagã. Explicatiile mele pentru fiecare punct (sau subpunct) al analizei le voi da in paranteze si le voi scrie cu caractere italice. Deasemenea puteti vedea intregul thread aici (ca sa nu ziceti ca mint si ca mi-am bagat singur "plusuri" sau am eliminat din "minusuri" :D).

___________________________________________________
Design

Plusuri
- Combinatie reusita de culori + ilustratie originala - font alb pe fundal negru - linistitor pentru ochi (nu ma asteptam ca asta sa fie un plus mai ales ca am primit cateva plangeri referitoare la culoarea textului si vizibilitatea / lizibilitatea acestuia).
- Originalitate - usor de tinut minte din cauza elementelor unice (background + nume) (epic smug face :->).

Minusuri
- Poza din header ocupa peste 50% din homescreen (nu mai am demult pe calculator poza respectiva, dar posibil sa incerc o improvizatie sa ii reduc dimensiunea...vom vedea).
- Combinatia de culori din sectiunea categoriilor nu este destul de vizibila.
- Titlul + Tagline-ul nu sunt destul de vizibile din cauza culorilor (eu personal am strans din ochi ca sa pot citi acel citat de Einstein) (destul de greu sa gasesc o culoare care sa se potriveasca si care sa se vada bine data fiind variatia culorilor din acea zona a pozei de header)
- Culoarea din titluri ar trebui sa fie acceasi cu cea din categorii, taguri si sidebar. Acel rosu nu este justificat.

Structura

Plusuri
- Plug-in-ul cu articole asemanatoare cu ilustrare este interesant
- Reclame putine si statice - nu este un layout intruziv

Minusuri
- paragrafe un pic prea lungi - trebuie plecat de la premiza ca cititorul prospecteaza si nu are timp sa citeasca texte prea detaliate (n-am ce comenta, sunt un vorbaret si recunosc...si nu-mi place sa scriu "pe scurt" ca la jurnalul de stiri).

- font prea mic - pe o rezolutie de 1920 textul ocupa 1/4 din ecran (daca ne referim la ce cred eu, portiunea din ecran ocupat de text nu este data de dimensiunea fontului ci de dimensiunea data in pixeli a "main wrapper-ului". Daca modific dimensiunea respectiva textul va aparea peste lup si ar arata ca naiba deci not going to happen).
- in prima parcela a sidebar-ului ar trebui sa fie widget-uri care sa ajute blogul (exact ca cel de abonare) adica: articole recente, cele mai citite articole, cele mai comentate articole. Poza care-l omagiaza pe artistul de la Slipknot poate fi afisata la fel de bine si ceva mai jos in pagina.
- lipsa paragrafului cu informatii despre autor in pagina despre mine - nume, prenume, ocupatie, etc. (niciodata n-am avut de gand sa dau prea multe informatii despre mine pe net...cine ma cunoaste, ma cunoaste personal nu "dã pã veb").

- niciun buton social - daca nu iti promovezi blogul nu are niciun rost. daca vrei doar sa tii un jurnal personal online atunci nu ai nevoie de ajutorul si analiza noastra. fa-ti o pagina de facebook, un cont pe twitter, fa in asa fel incat lumea sa afle de blogul tau. (datorita template-ului am avut probleme cu butoanele sociale puse la dispozitie de catre platforma blogger, dar am facut un mic research pe google si am rezolvat aceasta problema).

- fotografii modeste cu watermark improvizat (ete fâs, va trebui sa-mi cumpar acuma aparat de fotografiat profesionist ca sa am poze decente pe blog :P)
- inconstanta in publicarea articolelor - variaza perioadele constante cu gauri mai mari de 7 zile intre articole (lenea e cucuoana mare...:D n-am de ce sa ma ascund in spatele degetului, am avut multe perioade in care pur si simplu nu am avut chef de bloggerit si poate nici suficient timp).

Comunitate

 - blogul tau are o vechime de peste doi ani, mai mult decat suficient pentru a-ti crea o comunitate foarte mare (folosind mijloacele potrivite) - in schimb, numarul de abonati si comentatori este mic si fidel, comunitate pe facebook sau twitter nu exista (nu stiu daca voi rezolva aceasta problema candva, stiti cu totii cat de mult "ador" retzelele sociale...poate candva cand ma plictisex rau de tot trag o pagina de facebuc ptr blog, dar slabe sanse).
- daca vrei sa-ti transformi blogul in mai mult decat un loc unde sa tii legatura cu prietenii tai, atunci noi iti recomandam sa investesti atat timp cat si resurse materiale in: un domeniu .ro si odata cu el un brand personal, cu logo unic (si watermark unic) (nu cred ca-i musai sa fiu pe .ro si oricum nu am de gand sa fac din bloaga o afacere).
- conturile in social media sunt o rampa de lansare, foloseste-le. (cum am zis mai sus, poate, dar slabe sanse, incerc sa evit scenarii de genul "dati like pe facebuc sau ma castrez si arunc cu oul dupa voi!).
___________________________________________________

Cam asta a fost feedback-ul primit de catre un blogger profesionist (i guess), administrator al forumului mentionat anterior, plus raspunsurile mele date numai aici (doar nu era sa incep sa gasesc scuza la fiecare punct pe forum nu?). Evident sunt plusuri si minusuri, nu ma asteptam sa fie totul perfect si probabil m-as fi revoltat daca nu aveam nici un punct forte.
Acuma daca mai aveti chef va invit sa va dati cu parerea, atat referitor la analiza de mai sus cat si la blog, daca tot suntem la partea "sondajelor de opinie" (cu alte cuvinte va invit sa faceti si voi o analiza a blogului, evident daca aveti chef si timp si evident nu trebuie sa urmati sablonul de mai sus).

marți, 18 octombrie 2011

Tributul meu pentru Asasini (part II)

Am intarziat inacceptabil de mult cu aceasta a II-a parte din "Tributul pentru Assassin's Creed" dar din fericire nu-mi pune nimeni cutitul la gat (asta ca sa fim in ton cu subiectul tratat) asa ca sunt in viata, sunt bine si sunt in forma...beware!

In partea a II-a vom vorbi despre gameplay, vom trage niste concluzii si vom da note. Daca vreti sa stiti povestea din franciza Assassin's Creed, aveti aici link-ul catre partea I.
Desemenea vom prescurta denumirea Assassin's Creed in AC din aceleasi motive ca si inainte :).

3. Gameplay
Pentru ca un joc sa ajunga "legendar", nu este suficienta o poveste captivanta si bine conturata (pe care AC o are cu desavarsire). Pentru ca un joc sa fie "legendar" trebuie ca rularea acestuia sa nu scoata fire albe jucatorului, trebuie ca "mecanica" jocului sa functioneze impecabil, inteligenta artificiala a personajelor trebuie deasemenea pusa bine la punct si mai presus decat toate, trebuie sa fie distractiv si cat mai variat. Altfel cui i-ar place un joc plictisitor in care trebuie sa faci acelasi lucru de fiecare data cand il pornesti? (exceptand impatimitii WoW-ului, evident).
Per ansamblu, seria AC reuseste sa indeplineasca toate conditiile de mai sus.
Am sa motivez "in curand" de ce am spus per ansamblu, dar momentan sa incepem cu aspectele pozitive.

a. Plusuri: 

Principalul atuu al seriei este faptul ca fiecare titlu aparut a fost mai bun decat precedentul iar producatorii nu au batut pasul pe loc cu nici unul dintre acestea, au progresat constant si au imbunatatit ce aveau, au "construit" fara incetare pe o fundatie solida si au iesit bine de tot.

Am spus deja ca povestea este originala, complexa si captivanta. Am argumentat. Ce alte plusuri mai are AC? 

- Grafica este detaliata si bine pusa la punct insa fara a incarca in exces sistemul. De altfel cerintele de sistem nu sunt mari pentru un PC "actualizat" in momentul aparitiei jocurilor. Totusi AC 2 si Brotherhood mi s-au parut mai bine optimizate, ruland mai fluent decat primul titlu desi au grafica vizibil imbunatatita.
- Sunetul este ok dar nu "rupe gura targului". In schimb, in AC 2 si Brotherhood (din nou) personajele vorbesc engleza cu accent italian si uneori se mai strecoara si cuvinte de origine latina prin engleza vorbita (probabil pentru a intretine atmosfera italiei renascentiste).
- Coloana sonora este remarcabila, mai ales cea prezenta in primul joc al seriei: foarte reusita si potrivita contextului. Deasemenea, soundtrack-ul se afla in deplina concordanta cu evenimentele care se petrec in joc:  in momentul unei urmariri sau a unui duel, coloana sonora se schimba intr-o piesa mai alerta, cand spionezi sau te furisezi, coloana sonora mareste suspansul cu o piesa corespunzatoare.

- Libertate de miscare
Un element definitoriu al gameplay-ului din AC este posibilitatea asasinilor (si nu numai) de a parcurge distanta de la punctul A la punctul B in stilul parkour. Mi s-a parut o metoda originala de abordare a jocului, dar dupa cum vom vedea a atras cu sine si cateva minusuri. In orice caz, in 2007 cand a aparut primul joc al seriei, aceasta posibilitate de a te cãtzãra pe orice cladire si de a aborda totul "de la inaltime" a fost revolutionara si a oferit multe posibilitati utilizatorului de a naviga in lumea jocului. 
In plus, este incredibil de distractiv sa poti sa escaladezi cladiri, turnuri, biserici, etc. fie ca ti se par strazile prea aglomerate, fie ca vrei sa eviti gardienii fie pur si simplu ca vrei sa te distrezi. Este o libertate de miscare care nu a fost intalnita in jocuri pana acum. De multe ori insa, escaladarea turnurilor reprezenta o mica provocare deoarece trebuia sa caut elemente constructive ale acestuia de care asasinul sa se poata prinde (pentru ca nu are nimeni puteri de spider-man aici).

- Varietate de misiuni secundare
Desi primul joc al seriei a fost repetitiv, din nou AC 2 si AC Brotherhood se evidentiaza prin elemente noi adaugate care au imbogatit experienta jucatorului. Asadar, in cele doua titluri mentionate avem la dispozitie zeci de misiuni si quest-uri secundare, fiecare dintre acestea adaugand cate o mica bucata in povestea jocului fara a da impresia ca sunt puse de umplutura. 
Printre aceste misiuni secundare se numara quest-ul pentru obtinerea armurii lui Altair si quest-ul numit generic "The Truth" care presupune descifrarea unor mesaje criptate care se gasesc pe diferite cladiri si care vor duce la dezvaluirea unui scurt clip video a caror detalii nu le voi spune (merita vazut, puteti sa-l gasiti si pe youtube).

- Bani pentru investitii
Tot in ultimele doua titluri aparute a fost introdus si conceptul de fonduri / resurse materiale de care dispune Ezio. Evident banii sunt folositi pentru achizitionarea de arme si armuri noi, munitie, medicamente, otravuri si tot ce altceva isi putea dori un asasin la vremea respectiva.


b. Minusuri:

- Soldati inapti sau asasini mult prea bine pregatiti?
Sistemul de combat este spectaculos si bine pus la punct, insa cand un asasin se distreaza cu 7-8 soldati si iese aproape nevatamat dintr-un asemenea duel, inseamna ca fortele nu sunt bine proportionate. Ce sa mai zic ca Ezio avea la dispozitie si medicamente care restaurau instant "viata", chiar si in mijlocul unui duel...too easy!

- Spartani? N-ati vazut soldatii din AC, spartanii sunt mici copii
Desi cãtãratul pe cladiri a devenit un trademark al seriei, am ramas cu gura cascata cand am vazut ca si soldatii sunt mari amatori de parkour si te urmeaza curajosi pe cladiri. Mai ciudat a fost cand am vazut un templier "in heavy armour" ca nu a avut probleme in escaladarea unei cladiri doar de dragul de a infige o sabie in gatul asasinului. As fi preferat alte metode de a face soldatii mai amenintatori, nu e deloc realist sa vezi soldatzelul cu 30+ kg de armura pe el cum urca dupa tine fara pic de efort.

- "Cine-a pus cãpița-ndrum?" (ãla a fost om nebun)
Un alt trademark al seriei este saltul "leap of faith" executat de catre asasini dupa ce au escaladat un turn (mai mult sau mai putin inalt) pentru a cerceta imprejurimile. Din nou, nu mi se pare realist faptul ca la baza fiecarui turn de genul exista o cãpitzã de fân in care asasinul nostru poate ateriza in siguranta. Intr-adevar saltul in sine este spectaculos dar as fi preferat si alte alternative de coborat din varful turnurilor, cat noroc sa ai sa gasesti o gramada de fân langa fiecare turn?

- Eternal sunshine
Mi-ar fi placut mult ca seria AC sa aiba parte si de fenomene naturale sau meteorologice. Cer prea mult, in primul joc al francizei nu aveam nici macar ciclul zi - noapte. Din fericire in urmatoarele doua titluri producatorii au decis sa introduca si acest element de gameplay, dar tot n-am auzit vreun tunet n-am vazut picur de ploaie si parca nici vantul nu batea (chiar nu mai retin).

- Social stealth, numai daca vrei (mai bine sa nu vrei)
Producatorii s-au laudat mult cu conceptul de social-stealth implementat in joc. Social stealth presupune folosirea grupurilor de oameni pentru a "masca" trecerea asasinului prin zona. Adica nu te ascunzi prin umbre, nu te furisezi, te amesteci printre concitadini si mergi deodata cu ei, te comporti ca ei, astfel gardienii nu te vor observa. Discutabil, pentru ca de multe ori eram "ascuns" doar intre 3 cetateni iar soldatii se pare ca nu au observat "tipul" dubios cu gluga in cap si inarmat pana in dinti, "doar un simplu civil" isi spuneau ei. Deasemenea n-ai nici un castig daca joci astfel jocul (cu exceptia unor misiuni unde e musai sa fi stealth), de cele mai multe ori este mult mai distractiv sa faci opusul conceptului de social-stealth, mai ales ca sunt sanse infime ca soldatii sa-ti puna probleme serioase.

4. Concluzii
(pe scurt, i hope!)

Nu ma asteptam sa gasesc atatea aspecte oarecum negative legate de AC, dar sa recunoastem, sunt chestiuni minore care nu afecteaza mai deloc gameplay-ul. Oricum in afara de cele mentionate mai sus, cu greu se pot gasi alte "bile negre" pentru jocurile AC.
Banuiesc ca elementele negative enumerate mai sus isi au locul si rolul bine determinat in "economia" globala a jocului. Nu cred ca scopul producatorilor a fost producerea unui joc greu de invatat, stapanit si terminat, ci a unuia distractiv si accesibil.
Singura chestie care ramane fara scuza este absenta fenomenelor meteorologice, really!

Indiferent de minusuri:
Seria mi-a placut enorm iar jocul este unul de colectie si v-a ramane un punct de referinta multi ani de acum incolo pentru genul action - adventure, si nu numai.
AC este atat de reusit incat te va face sa treci cu vederea toate chestiunile (mai mult sau mai putin) negative si tot vei ramane la parerea ca este un joc "legendar". Franciza merita jucata, indiferent daca esti incepator in "ale jocurilor" sau practici asta de ani de zile.
Odata ce ati simtit gustul naratiunii, sunteti victime sigure iar in Brotherhood s-a introdus modul multiplayer asa ca nu avem de ce sa ne plangem.

Note: (parere personala, valori intre 7 si 10):
Poveste: 15 :D , Gameplay: 9, Estetica: 9.5, Multiplayer (doar Brotherhood): 10.

PS / Reminder: In 15 noiembrie va fi lansat urmatorul "episod": Assassin's Creed: Revelations (pregatiti-va copii pentru bataie - this is a teaser!).

joi, 13 octombrie 2011

Metode de tortura in Epoca medievala

By Cristina


-Aceste metode se se pot gasi si pe google dar am vrut sa le scot la vedere,schimband cuvintele la nivel de vocabular dar pastrand esenta.-

Fecioara de fier- Victima este inchisa intr-o cusca de fier in forma de femeie. Usile de la cusca sunt similare unui dulap iar interiorul custii are ace care strapung corpul victimei cand usa este inchisa. Aceasta metoda era folosita pentru a-l face pe condamnat sa sufere iar acele erau pozitionate in zona picioarelor,ochiilor si pipt.(pentru o moarte lenta).


Arderea pe rug- Aceasta este clar o metoda de executie la moarte.Cu totii stim ca era aplicata celor acuzati de vrajitorie in Evul Mediu. Se ajungea la practicarea acestei metode din cauza faptului ca desi magia si vrajitoria erau interzise ele erau foarte raspandite.


Blood Eagle- Metoda de tortura mentionata cel mai des in literatura nordica(Saga). Efectuarea metodei consta in despicarea coastelor de pe sirea spinarii,ruperea si pozitionarea lor externa in forma aripilor de vultur,iar plamanii erau scosi afara. Pe raniile provocate era pusa sare,sporea suferinta celui in cauza.In nici o alta parte din Europa medievala nu se gaseste atata delectare in haos precum in paganismul nordicilor si agresivitatea luptatorilor vikingi. Traditia Blood Eagle este o metoda a vikingilor de a-si sacrifica dusmanul,trupul insangerat al victimei era inchinat lui Odin.


Fierberea in ulei- Tortura provenita din Japonia antica. Condamnatul era introdus intr-un cazan plin cu ulei incins sau apa fierbinte. Mai exista si varianta in care uleiul este foarte rece,pus la foc mic. In cateva ore uleiul se incinge treptat si provoaca dureri interminabile respectivului.


Jupuirea- Victima este legata si intinsa pe o masa,complet dezbracata.In jurul ei oamenii jupuiau pielea ca si cum ar dori sa dezbrace victima de piele,cu ajutorul unui mic briceag. Procesul de jupuire se incepe de la picioare inspre fata,dar victima nu are sanse de suprevietuire pana tot trupul este finisat.


Trasul in teapa- Metoda de tortura foarte cunoscuta,practicata de Vlad Tepes. Talharii,turcii erau trasi in teapa iar aceasta metoda avea ca scop moartea lenta,teapa nu era introdusa in inima deci corpul putea inca sa traiasca in dureri cumplite chiar si doua zile, fiind in teapa.


Alte metode de tortura: Deshidratarea, folosirea zgomotului asurzitor,tortura de a asista la torturile altora,arderea corpului cu obiecte incinse.


Metodele de tortura in epoca medievala sunt numeroase dar nu am mai insirat pe fiecare din cauza faptului ca sunt destul de cunoscute(ex.scaunul electric,trasul pe roata).
Photo : Google. 'Strigatul' de Edvard Munch. (tipatul care devine un semn al disperarii universale-aluzie temei abordate-Tortura.)

marți, 11 octombrie 2011

Cum ne-am facut de kkt...din nou


- You ever asked yourself why this part of the world gets fucked up all the time?
- I just work here, Dave!

In primul si in primul rand imi cer scuze ca nu ma tin de cuvant: am promis ca revin azi cu partea a II-a a "tributului" pentru seria de jocuri Assassin's Creed insa din pacate articolul respectiv va trebui amanat pana maine, pentru ca....NU pot sa tac si NU pot sa ignor subiectul tratat azi.

Nu cred ca sunt multi care n-au auzit la tv sau nu au citit pe net, dar ca sa fim cu totii pe aceeiasi pagina va informez / va reamintesc ca in cursul weekndului precedent, intr-un club din Giurgiu a avut loc un incident intre un baschetbalist american (Chauncey Hardy) legitimat la clubul local CSS Giurgiu si Ionut Tanasoaia,  membru al unui clanului interlop "Butoane".
Din cate informatii am cules din presa si de la tv, am inteles ca americanul se afla cu mai multi coechipieri in club, sarbatorind victoria echipei lor impotriva dinamovistilor. La un moment dat baschetbalistul a intrat in vorba cu o "gagica" din local (nu se stie daca se cunosteau sau nu). Acest lucru a enervat la culme mai multi masculi "alfa" plini de frustrari sexuale, iar unul dintre ei, l-a lovit pe american in figura. In urma loviturii Hardy a cazut si a suferit o lovitura puternica la cap. Desi acesta este raportul oficial nu sunt putini cei care cred ca autoritatile locale incearca / au incercat musamalizarea cazului din motive deloc greu de intuit.
Din nefericire, baschetbalistul in varsta de 23 de ani a murit la un spital din bucuresti duminica seara, datorita leziunilor craniene si bineinteles si incompetentei medicilor din Giurgiu, care printre altele, l-au suspectat pe Hardy ca ar fi in coma alcoolica si, cum numai la noi se poate, nu au avut la dispozitie un tomograf pentru investigatii amanuntite.

Ce pot sa mai zic? Ce puii mei mai e de zis? Defapt, nu pot sa tac si as zice multe dar n-are rost. Nu pot sa tac pentru ca eu unul m-am saturat ca tara asta sa fie facuta de kkt in lume. Nu ma laud eu ca sunt marele patriot dar din cauza unor boi, nu putini la numar ce-i drept, orice roman are "sansa" de a fi stigmatizat cand ajunge in strainatate si cand i se cunoaste nationalitatea. Deja avem renumele de "cersetorii europei", mai trebuie sa fim numiti si "criminalii" sau "infractorii" si o sa ne putem baga picioarele in aderarea la UE.

E grav ca un tanar sportiv a murit in asemenea circumstante e si mai grav ca autoritatile locale au incercat (sau mai incearca) sa musamalizeze cazul, doar nu era sa-i dea in gat pe membrii clanului mafiot. Dar ce este cel mai grav este ca romania s-a facut iar de rahat in lume.
Am vazut aseara emisiunea lui Mihai Gâdea de pe antena 3, am vazut cum directorul spitalului si primarul orasului o dadeau pe ocolite cu explicatiile si se fâstâceau mai ceva ca niste mironosite la biserica. Singura care a avut curajul sa spuna lucrurilor pe nume a fost sotia primarului, care ocupa functia de manager al clubului de baschet unde evolua Hardy. Asa am aflat si noi muritorii de rand cateva detalii excluse din raportul oficial, detalii "nesemnificative" printre care:
- alcoolemia baschetbalistului a fost de 0 la ‰ (fapt sustinut si de coechipierii acestuia care au declarat ca trimitea banii castigati acasa la familie, nu ii cheltuia);
- americanul nu a fost agresat doar de un membru al clanului mafiot ci de mai multi (perfect logic pentru ca acei viermi intestinali actioneaza tot timpul in turma);
- unul din bodyguarzii clublui au spus medicilor de pe ambulanta ca sportivul a consumat bauturi alcoolice in exces (ma intreb oare de ce ar fi facut asemenea afirmatii daca alcolemia a iesit zero).

Pana una alta cazul de la Giurgiu mi-a stranit interesul pentru ca evidentiaza o problema acuta a romaniei anului 2011: in multe orase ale tarii (in principiu cele din sud - no offence to anyone) legea e facuta si dictata de fel de fel de mafioti / gangsteri / interlopi. Spuneti-le cum vreti, credeti ce vreti, eu raman la parerea ca autoritatile sunt responsabile cu eradicarea acestor jeguri ambulante insa si acestea la randul lor nu pot face prea multe deoarece "cei mai de sus" nu sunt cu nimic mai buni fata de rahatii cu ochi de genul lui Tanasoaia.

De bine de rau, cocalarul acela infect care l-a lovit pe baschetbalist se afla in arest pentru 29 de zile...as vrea o condamnare pe minim 25 de ani dar cunoscand situatia justitiei din rromania, probabil ca va scapa cu pedeapsa minima sau eliberare pe cautiune. Tot de la tv am aflat ca au venit si ceva agenti FBI care vor sa investigheze la randul lor circumstantele. Sper sa nu fie zvonuri...si sper sa se lase cu cateva capete taiate si arestari masive...dar proabil nu se va intampla asa ceva.

PS: N-am vrut sa compar cazul acesta cu cel petrecut in urma cu cativa ani, in care si-a pierdut viata artistul Teo Peter, din doua motive principale: acela a fost un accident iar inculpatul nu a fost un borfas si un cocalar jegos, nespalat si bronzat ci un soldat al armatei. Nu vreau sa-l scot nevinovat pe americanul respectiv, dar e o diferenta de statut care conteaza foarte mult in aceste situatii.

luni, 10 octombrie 2011

Tributul meu pentru Asasini (part I)

Aceste articole sunt scrise pentru a oferi un tribut uneia dintre cele mai reusite serii de jocuri din ultimii ani, o serie de jocuri care m-a lasat "cu gura cascata" si care m-a tinut lipit de monitor nenumarate ore. Aceste articole sunt un tribut pentru franciza Asassin's Creed. 

Daca ar fi sa ma intrebe cineva "Ce joc bun imi recomanzi?" gandul mi-ar zbura direct la seria "Assassin's Creed", produsa de catre UbiSoft: nu doar datorita pretului accesibil ci si datorita calitatii acestor jocuri.
Pot sa afirm fara a risca exagerari, ca seria "Assassin's Creed" (prescurtat AC de acum incolo, din motive de comoditate si economie de spatiu) este cea mai reusita franciza din ultima perioada, franciza care a castigat milioane de fani in cei 4 ani de cand a fost lansata. Am sa incerc in aceste doua articole legate (partea a II-a maine) sa va prezint atat povestea jocului cat si elementele de gameplay (mai pe romaneste: cum este jocul). Recomand sa va luati o bere, cafea, suc, ceai si sa va inarmati cu rabdare pentru ca aveti, ca de obicei, destul de mult de citit


1. Cine sunt asasinii?

In universul jocului, asasinii formeaza o societate secreta, underground, condsa de un "Master Asassin",  cu radacini adanc infipte in istoria antica. Organizatia / societatea / clanul asasinilor este intr-un razboi direct, insa purtat in secret si pe ascuns, cu Templierii, a caror grupare, pe langa aspectul istoric de cavaleri cruciati, au si ceva interese "minore": dominarea lumii, controlul omenirii si mai ales, obtinerea / gasirea unei "arme" care le-ar permite acest lucru.
Desi sunt declarati inamici ai autoritatilor, asasinii sunt ajutati de multe ori de catre populatia civila, scopul suprem al acestora fiind acela de a apara libertatea si liberul-arbitru al omului de rand. De fapt misiunea  suprema a asasinilor este foarte bine sintetizata intr-o fraza extrasa din crezul lor: "We work in the shadow to preserve the light!". Scurt si patrunzator!


2. Povestea din Assassin's Creed:

Pentru ca seria "Asassin's Creed" este deocamdata formata din 3 titluri: Assassin's Creed, AC II si AC: Brotherhood" povestea a ajuns la dimensiuni considerabile, chiar si rezumatul acesteia fiind destul de "stufos". O sa ma straduiesc sa scriu cat mai pe scurt, dar nu promit nimic. Multumesc de pe acum pentru rabdarea si timpul acordat :).

Actiunea din seria AC se desfasoara in prezent...ma rog, dintr-un anumit punct de vedere. AC este printre putinele jocuri (defapt eu nu cunosc altul) care prezinta o povestire "in rama". Rama, nu râmã. Stiti voi, persoana care traieste niste evenimente, relateaza la randul ei alte evenimente, in timp ce isi traieste propriul fir narativ (sper ca m-am exprimat corect).
Cum adica "cum adica?" ?. Ca in "Hanul Ancutei" ma, de Mihail Sadoveanu...you see? Not? Off bine, fie, o sa explic altfel.

Franciza are ca protagonist un cetatean oarecare (or so it seems), un ex-barman: Desmond Miles. Intreaga aventura epopeeicã a lui Desmond incepe cand acesta se trezeste intr-un laborator de cercetare obscur ce apartine unei megacorporatii, numita Abstergo. Evident ca Desmond nu stie cum a ajuns acolo si evident, nu il cunoaste pe doctorul in halat alb care sta la capatul patului asteptandu-l sa se trezeasca.
Doctorul este distant si nu raspunde intrebarilor adresate de catre Desmond, ci ii cere imperativ, sa "intre" in Animus: un aparat din domeniul SF care permite utilizatorului (in acest caz, Desmond Miles) sa isi exploreze memoria genetica.

Science point: conform teoriei memoriei genetice fiecare dintre noi are stocat in ADN toate memoriile si cunostiintele stramosilor a caror ADN il purtam. 

Pentru ca nu prea are de ales, protagonistul se conformeaza si astfel aventura sa prin "labirintul" prorpiului ADN incepe - totodata si aventura jucatorului in universul Assassin's Creed.

Primul "stramos" pe care Desmond il va intrupa virtual, in Animus este un asasin care a trait in perioada celei de a III-a Cruciade (1189–1192), in zona Levant-ului, pe numele sau Altaïr ibn-La'Ahad (="TheBird - Son of No One"). Cu un trecut invaluit in mister, Altair va opera in trei orase emblematice ale zonei: Damasc, Acra si Ierusalim, urmand indicatiile "Marelui Maestru", altfel spus, seful si liderul asasinilor.
Desi primul titlu al seriei se termina "in coada de peste", in AC 2 se vor clarifica multe lucruri si multe din intrebarile pe care jucatorul si le-a pus isi vor gasi raspunsul. Dar nu toate.

AC 2 continua povestea exact din locul unde s-a incehiat primul joc al seriei. In acest al 2-lea titlu, Desmond este ajutat de catre asistenta doctorului (Lucy Stillman) sa evadeze din laboratorul de cercetare. Ulterior acesta va afla ca "razboiul rece" dintre templieri si asasini continua si in prezent (prezentul jocului) si ca el, la fel ca si Lucy sunt urmasi ai asasinilor. Analog, sefii megacorporatiei Abstergo sunt urmasi ai templierilor (sau templieri contemporani daca vreti) care bineinteles au acelasi obiectiv ca si stramosii lor. Cei doi, impreuna cu alti cativa asasini, colaboratori ai domnisoarei Stillman isi vor stabili baza de operatiuni intr-un depozit abandonat dintr-un oarecare oras (al Italiei?).
Asasinii din "prezent" au la randul lor un "aparat" Animus, iar Desmond trece din nou la treaba: de aceasta data, Ezio Auditore da Firenze este stramosul a carui trecut, protagonistul il va cunoaste in cele mai mici detalii prin intermediul memoriei genetice.
Asadar, actiunea in AC: 2 se desfasoara in Italia renascentista, incepand cu anul 1459 (anul nasterii lui Ezio), si va ramane acolo inclusiv in AC: Brotherhood. Ezio va "hoinari" prin Florenta, Forli, Venetia si alte locatii rurale, va deveni prieten bun cu Leonardo DaVinci, va colabora cu Niccolo Machiavelli si va avea ca principale victime mebrii apropiati sau chiar membrii ai dinastiei Borgia, care evident faceau parte din societatea secreta a templierilor. Templierii inca nu a reusit sa puna mana si sa stapaneasca "arma" care le va permite controlul umanitatii, asta datorita eforturilor lui Altair, din primul titlu al seriei.
AC 2 are parte de un final socant, in ultima scena a jocului Ezio coborand in subsolul Vaticanului, o experienta care il va schimba pentru totdeauna.
La fel ca si in cazul succesiunii precedente, AC: Brotherhood continua actiunea exact din locul unde a ramas in titlul precedent, si anume subsolul Vaticanului. Astfel, in Brotherhood, Ezio isi va desfasura activitatile in Roma, oras pe care va incerca sa-l "curete" de coruptia si influenta dinastiei Borgia. Bineinteles ca asasinul (devenit intre timp Mare Maestru) va avea sorti de izbândã in aceasta incercare si evident ca "arma" care o cautau templierii ajunge in mainile asasinilor care intentioneaza sa o tina ascunsa pentru totdeauna.

...dar povestea lui Ezio si a lui Desmond nu se termina aici. In aceasta toamna este programat spre lansare Assassin's Creed: Revelations. Producatorii au anuntat ca acesta va fi ultimul titlu in care Desmond il va "intrupa"  pe Ezio, dar il vom revedea si pe Altair in actiune.
Oricum putin probabil ca franciza sa se incheie cu acest, al 4-lea titlu. AC: Revelations va fi unul din "motivele sa va bateti copii in acesta toamna" (this is a teaser).

Asadar, maine cei interesati, pot afla detalii despre cum sunt jocurile Assassin's Creed, cu lux de amanunte.

vineri, 7 octombrie 2011

Orange romania - niste mincinosi

Abonamentul meu la operatorul de telefonie mobila Orange sta se expire candva, zilele acestea. Cum mi se pare mult mai avantajos sa am un numar "pe cartela" acum ceva timp am decis sa nu mai prelungesc abonamentul. Evident, domnii de la orange stiu asta, si in urma cu vreo 4-5 zile primesc un telefon din partea orange romania...bineinteles, o tanti foarte amabila:

- Buna ziua stau de vorba cu domnul "cutarescu"? (adica cu mine).
- Da.
- Am vesti bune pentru dumneavoastra astazi!

Imi venea sa zic "i-auzi, serios? am castigat la lotto? ati descoperit vreun asteroid care va lovi pamantul in urmatoarele luni si care va duce la disparitia speciei umane?".

Tanti continua: "puteti sa vorbiti?"

Cum eram la coada la un magazin i-am spus ca deocamdata nu dar in 5-10 minute pot sa sun eu inapoi sau sa revina ea (oricum stiam ca vine cu linguseli si superoferte, supereduceri din partea orange, pe care oricum le refuzam, dar eram curios sa vad cu ce ma vrajeste).
Tanti raspunde: "bine atunci o sa va sun dupa ora doua" (asta insemnand cam dupa vreo jumatate de ora de la ora apelului).

Ei bine, de atunci tot "astept" telefonul de la tanti amabila de la orange care urma sa-mi transmita urari de sanatate, fericire, noroc in viata, in dragoste si in afaceri plus ofertele irefuzabile si extrem de profitabile pentru un client fidea ca mine. Dar se pare ca tanti si / sau orange romania s-a suparat pe mine si nu i-a convenit faptul ca nu am putut vorbi atunci. Din momentul apelului si pana acum a trecut "ora doua" de vreo patru ori si tanti tot nu a sunat :(. Adevarul e ca nici nu a mentionat data in care mã va suna  asa ca nu pot sa o invinovtesc cu nimic. Tanti sa stiti ca eu si acum astept "cu sufletul la gura" ofertele de la orange romania, defapt nici nu pot sa dorm noaptea stiind ca nu m-ati sunat...nu de alta dar vreau sa am ce sa refuz.

Ideea care am vrut defapt sa o expun este urmatoarea: cat de neinteresat si miserupist poti sa fi de clientii tai incat sa bagi vrajeli la telefon si sa-i "cauti", sa ii ofertezi, doar cand se apropie sansa lor de a-ti inchide fleanca, abonamentul si implicit, o oarecare sursa de venit. Nu zic ca se imbogatea orangeu din abonamentul meu, dar in plm daca ma cautati sa-mi faceti oferte macar tineti-va de cuvant cand spuneti ca reveniti...si nu mai sariti cu "saru-mana" doar cand vine vorba de inchis / expirat abonamente, ca "bate la ochi" prea tare. Oricum este clar pentru oricine ca ati venit cu pupincurismele doar pentru ca abonamentul se apropie de final.
Macar spuneti ca ori stau "de vorba" cu voi atunci cand ma sunati ori salut oferte, linguseli, pussy-pusi si restul. Sau ce, era oferta valabila doar in data respectiva la ora respectiva? Fuck off!

M-as muta acum pe vodafone numa de-al dracu sa pierdeti un client "pre-pay" in favoarea rivalilor, dar ar dura prea mult pana distribui numarul la toata lumea. Profitorilor! :)

PS: Camperu de Seba zice ca ma pot muta pe vodafone si sa pastrez numarul...tentant, dar totusi prefer o cartela (fie ea orange, vodafone sau cosmote).

miercuri, 28 septembrie 2011

Printre experti

Am citit pe blogul lui Tudor in urma cu cateva zile, despre (re?)lansarea unui site creat de catre bloggeri, special pentru bloggeri. Iar eu, cum am facut demult din bloggerit, un hobby, m-am bagat repede-repede in seama si m-am inregistrat pe forumul siteului.

In speranta ca nu v-am pierdut printre link-urile enumerate mai sus, continuam:

In primul rand, va recomand tuturor celor care aveti blog sau care sunt tentati sa va facati un blog, sa aruncati o privire peste thread-urile din forum, pentru ca sunt absolut sigur ca veti gasi sfaturi utile, sugestii si idei, care va vor "prinde bine" in gestionarea, administrarea si intretinerea unui blog.

In al 2-lea rand, una din cele mai interesante sectiuni ale forum-ului este thread-ul dedicat analizei blogului. Practic, bloggerul creaza un post in care isi mentioneaza adresa blogului si comunica administratorilor (bloggeri profesionisti) dorinta de a-i fi analizat blogul (d.p.d.v. al designului) de catre unul din acestia. Ei bine, acum cateva ore mi-am facut si eu un post de genul, iar raspunsul administratorilor a fost destul de promt.
Asdar, zilele ce urmeaza vom avea un fel de inspectie prin "padure", urmand ca observatiile, concluziile, plusurile si minusurile blogului sa fie enumerate pe forum. Promit solemn ca le voi copia si aici ca sa stiti cu totii cam cum sta treaba si cum este catalogat blogul acesta. Abia astept sa vad analiza, indiferent daca vor predomina aspectele pozitive sau negative, sunt pregatit spiritual pentru orice :))...iar criticile pot fi constructive, mai ales daca vin din partea unor oameni mai buni in domeniu decat tine.

UPDATE: Dupa indelungi asteptari, am primit si rezultatele analizei. Daca nu ati dat click pe linkul de mai sus, aveti din nou ocazia de a citi aici analiza si concluziile (curiosilor).

Pana atunci, ma apuc sa "strang frunzele" cazute pe jos in "padure" si deasemenea sa "curat copacii" de crengi uscate...orice ar insemna asta.
Defapt, singura chestie care am sa o modific este postarea introductiva a blogului. Mai precis am sa fac o pagina separata pentru aceasta, pe care o veti putea citi oricand, accesand linkul "Despre Blog" din pseudo-meniul de sus. Apropos, nu modific postarea introductiva pentru ca "sa dea bine" la "inspectie" ci pentru ca aveam asta in plan de mai multa vreme, dar n-am avut suficienta vointa pentru a duce la bun sfarsit initativa.

PS: Daca aveti vreo sugestie sau idee despre ce ar mai trebui inclus in postarea introductiva, sau ce ar trebui eliminat, puteti lasa comentariile aferente aici sau direct pe pagina.

Soo, wish me luck! :)

sâmbătă, 24 septembrie 2011

Ce nu-mi place la "Let's do it Romania"

Inainte sa fiu acuzat iar ca ma revolt si ca nu-mi convine nimic, mentionez inca din start ca apreciez cat se poate de mult actiunea de curatare a tarii, sustinuta de organizatia "Let's do it, Romania!". Dar asta nu inseamna ca totul mi se pare super ok asadar doresc sa evidentiez cateva aspecte care mie personal, "imi bat la ochi" in sensul ca ma deranjeaza suficient de mult incat sa scriu despre asta.

Banuiesc ca e clar de ce apreciez campania "Let's do it, Romania!": e de apreciat ca se implica lumea, ca se inscriu sute de mii de voluntari, e de apreciat ca au o cauza nobila si ca incearca si ei, cat de cat sa curete gunoaiele aruncate de catre cretini, in natura. E clar ca, daca vrei sa ai o tara civilizata, trebuie sa o tii curata, iar oamenii astia, banuiesc ca asta incearca sa faca.

Dar totusi, ceva nu-mi place la toata chestia asta, ceva ma face sa zic "hell no" cand gandul de a ma inscrie ca voluntar imi trece prin minte. Ce este acel "ceva" care ma deraneajza?

1. Fundatia / organizatia / whatever "Let's do it, Romania!" face parte din grupul "Let's do it, World!", o organizatie mondiala de ecologisti, presupun. Prima chestie care imi displace este sloganul ales in limba engleza. Stiu ca romanul si patriotismul se afla in antiteza, dar totusi, cum vi se pare faptul ca participi la actiunea de curatare a tarii tale sub un slogan rostit in engleza? Mi se pare aiurea! "Hai s-o facem, Romania! suna ca naiba, dar macar e rostit in limba noastra...si oricum nu cred ca e asa de greu sa gasesti alt slogan care sa sune bine pe limba ta materna. Felicitari tuturor tarilor care si-au denumit organizatia locala in limba lor natala (le puteti vedea pe linkul de mai sus), inclusiv moldovenilor de peste Prut, care si-au numit echipa "Hai Moldova!"...noi nu, ca noi trebuie sa pupam in fund englezismele si americãnismele.

2. Daca mica "problema" expusa anterior este destul de usor de rezolvat, ei bine, aici in grosul. La punctul 2 am sa vorbesc de ceea ce ma face sa ma intreb care este pana la urma utilitatea actiunii. Si neincrederea mea in eventualul succes al unei astfel de campanii vine, in principiu, datorita unui simplu rationament matematic: degeaba ai 500.000 oameni (un numar mult prea generos, dar hai sa zicem) care sunt dispusi sa faca curat "in natura" in ziua x, intre orele y si z, daca in restul zilelor ai de 10 ori mai multi oameni care habar n-au sa-si ingrijeasca tara, natura, mediul, niste cretini care ii doare direct in fund de cum arata tara lor. 
Voluntarii inscrisi, categoric vor curata cateva areale, zone care indiscutabil vor arata mai bine dupa aceasta actiune. Nu pot sa zic decat bravo lor, insa ma intreb daca efortul lor de astazi are vreun efect asupra mediului inconjurator. La cate gunoaie si deseuri sunt aruncate de miri pe unde, cele cateva mii (din nou, numar generos) de zone care se vor curata azi, ma indoiesc daca reprezinta 25% din totalul "focarelor" de gunoaie din tara. Sa nu mai punem la socoteala faptul ca este extrem de probabil ca o multime de zone sa fi "scapat" necatalogate, plus mormanele de deseuri, gunoaie si reziduuri lasate in urma de firmele de constructii, firme petroliere, etc. Nu-mi spuneti mie ca merg voluntarii sa indeparteze betoane sparte, fiare ruginite, contorsionate si aruncate cine stie pe unde sau albii are raurilor montane, aflate la zeci de km de orice urma de asezare.
Daca ar fi dupa mine, dar evident nu este, tot acest efort de cartografiere, mobilizare si curatare l-as orienta mai degraba spre educarea populatiei, spre indepartarea rãului de la radacina, nu din varful crengilor. Iar prin educarea populatiei nu ma refer la impartirea de pliante cu mesajul "nu arunca gunoi in natura pentru ca poluezi", ci la programe si actiuni bine stabilite, pentru toate categoriile de vârste. Cum am spus, degeaba "te lupti" cu nesimtitii care isi bat joc de mediu, cand raportul "soldatilor" este de 1:10 in defavoarea ta.
Poate e mai dificil de pus in aplicare ideea cu "programe de educatie nationala" dar cu siguranta, rezultatul va avea un impact mult mai "de efect", pe termen lung.

3. Analogie intre nesimtiti si un copil mic (prin nesimtiti ma refer la toti ratatii care arunca gunoaie in natura si distrug mediul inconjurator).
Dupa cum am spus, abordarea acestei actiuni mi se pare putin deficitara. Ma gandeam sa fac o analogie cu -virgula- camera unui copil si parintii acestuia. 
Daca copilul isi tine camera dezordonata, murdara, cu toate lucrurile imprastiate peste tot iar tu ca parinte vi zi de zi sa-i faci ordine si sa-i pui toate lucrurile la locul lor, copilul acela va creste cu ideea ca asta e normal si ca nu trebuie ca el sa-si tina camera curata, ci trebuie ca tu, parintele, sa vii sa-i cureti incaperea...daca e sa exageram, putem spune ca odata ajuns la adolescenta, copilul va baga vina parintelui ca nu i-a facut ordine. 
Actiunea "Let's do it, Romania!" are parte de suficienta notorietate si ma intreb cat va mai dura pana multimea de nesimtiti-cocalari-cretini-retardati vor considera ca nu trebuie sa-si tina curat locul de picnic, vor considera ca nu trebuie sa pastreze natura curata pentru ca "vin aia de la leț du it rumânia si fac ei curat, bã!". 

4. N-as vrea sa par un infumurat, dar sa-mi pierd o zi curatand dupa niste nesimtiti, zone forestiere, coclauri si dealuri, doar de dragul de a ma mandrii ca sunt ecologist, chiar n-as face-o. Stiu ca voluntariatul presupune vointa si daruire si nu e prea logic sa astepti recompense materiale pentru o actiune de voluntariat,  dar totusi, macar ceva simbolic sa primiti si voi, ca voluntari: daca nu obiecte materiale, cel putin un super-gratar cu mancare si bautura "din partea casei" (organizatorilor), cum sugera un prieten pe mess. Poate suna penal dar voi consumati din timpul vostru liber si va alegeti probabil cu o diploma "trasa la indigo", faceti curat dupa niste ratati iar organizatorii culeg toate laudele si laurii victoriei. 
Da, wow, mare eveniment ca vreun boss de la "Let's do it, Romania!" declara la televizor "Nu ne multumiti noua, multumiti-le acestor minunati voluntari care s-au inscris"...sure, sa va multumeasca voua, dar totusi, individual, cu ce v-ati ales dupa asta? Exceptand sentimentul de satisfactie si evident o zi in care ati muncit pe gratis pentru buzunarul organi....aaa, adica "for the greater good!". 

marți, 20 septembrie 2011

Ideile unui student restant :))

Sesiunea asta de restante a inceput parca asa subit incat nici n-am avut timp sa zic "bagami-as toate organele genitale in ea facultate si in sistemul de rahat care il avem"...dar acum, cum toata porcaria asta este aproape de final, pot sa-mi trag si eu sufletul si sa zic ce am de zis, deci: bagami-as toate organele genitale in ea facultate si in sistemul de rahat care il avem!!!

Chiar ma miram cum de nu am inceput sa urlu pe aici in gura mare cat de mult urasc sistemul de invatamant din romania...dar am facut asta de atatea ori incat nu-i mai vad rostul. Stiti in principiu cum sta treaba, iar daca nu stiti, eticheta "school shits" o sa va explice totul.
In principiu, nu am nimic nou ce sa zic, acelasi rahat, doar inghitit cu alta lingurita...sau poate chiar polonic...pentru ca am realizat ca degeaba fac revolutie de unul singur, daca  lucrurile nu se schimba "de sus"...si nu se vor schimba. Si oricum, ma revoltam "pe pielea mea", in sensul ca, intr-adevar incercam sa nu inghit toate porcariile care mi le arunca facultatea, dar daca nu inghiteam, tot eu eram cel care trebuia sa plateasca anul de studiu...deci nu prea avem de ales.
Asadar, stimate cadre didactice, fiti sigure ca nu o sa va iert niciodata faptul ca m-ati indopat cu rahat in toti acesti minunati 3 ani (si nu rahat din acela dulce care se pune in cozonac). Va anunt ca sunt pregatit sa mai inghit inca un an, dar va asigur ca nu va doriti ca dupa aceea sa mai aveti vreo tangenta cu mine...mark my words!!!

Revenind la ideea de a face revolutie singur, chiar mi-ar placea sa existe o organizatie studenteasca care sa incerce sa stabileasca o legatura intre minister si studenti, o organizatie care sa se ocupe cu transmiterea parerilor, ideilor si opiniilor studentilor catre mai marii ministerului educatiei.
Cred ca incep sa vorbesc despre  utopii acum.
Bineinteles, astfel de organizatie nu va putea exista niciodata intr-o tara de batuta de soarta cum e romania. In primul rand pentru ca nimeni din minister nu ar baga in seama si nici nu ar tine cont de feedback-ul primit, desi ar trebui.
In al 2-lea rand, luand in considerare cat de indiferenta este majoritatea studentzimii vis-a-vis de timpul, banii si nervii consumati in anii de facultate, cand totul ar putea fi mult mai bine structurat si planificat, m-ar mira daca o astfel de organizatie ar avea parte de vreun sprijin sau suport, chiar si din partea persoanelor pentru care a fost infiintata.

In schimb, ne bucuram de bursele Erasmus (sau cum se numeau), prin care putem studia un semestru sau un an "dincolo" sa vedem ce gust are si rahatul de la altii...si dupa aceea normal ca ne intoarcem in troaca noastra de porci si observam ca rahatul de la ei nu prea e rahat, ci mai degraba domenii actualizate de studiu si programa structurata "scurt si la obiect".
Da, e o experienta sa studiezi o perioada in afara, dar daca studentii ar manifesta atat interes si pentru incercarea de a schimba ceva la noi in ograda, poate ca o organizatie de genul celei mentionate mai sus ar fi macar cu o fractiune mai departe de stadiul de "utopie" si mai aproape de stadiul de "posibil".

Keep dreaming idiot, si mars la rahat acuma ca mai ai o restanta! zise sistemul :).

duminică, 11 septembrie 2011

Zece ani de musamalizari politice

De o saptamana incoace, nu mai pot intra pe yahoo mail fara sa vad cate 2-3 articole dedicate atentatelor din 11 septembrie si ceremoniei care va avea loc astazi, la 10 ani de la acele evenimente.

Imi amintesc cum ma uitam cu mult interes atunci la acele intamplari, si copil cum eram, am crezut pe cuvant politicienii americani care au spus ca atentatele sunt "mana" baietilor rai care se ascund prin munti in Afghanistan, Irak si restul tarilor din acel minunat colt al lumii.
In fine, 11 septembrie a devenit o zi oarecare pentru mine de atunci si cred ca pentru majoritatea lumii. Dar acum cand a trecut o decada de atunci, acum ca se anunta o festivitate de comemorare, acum ca am blog (smug face) si acum ca sunt cu 10 ani mai batran decat atunci, am zis sa indraznesc sa-mi dau cu parerea despre evenimentul 11 septembrie, sperand totodata ca nu o sa ma aresteze subit vreo agentie de spionaj americana pentru ca am scris despre asta.


Probabil ca multi stiti, adeptii teoriei conspiratiei (nu constipatiei for fuck sake) sustin sus si tare, cu niste argumente care mie mi se par destul de solide, faptul ca tot ce s-a intamplat in 11 septembrie a fost pus la cale chiar de catre conducerea SUA, sau altfel spus, totul a fost o inscenare. Evident, fiecare crede ce vrea si de obicei suntem tentati sa credem mai repede chestiile care ni se par favorabile / plauzibile / simplu de inteles.
Ei bine, cu timpul, am trecut si eu de partea adeptilor teoriei conspirationiste, nu pentru ca e la moda, ci pentru ca isi sustin punctul de vedere mult mai bine decat "oficialii" care nu prea exceleaza in a lamuri populatia.
Oricum repet, nu m-a interesat foarte mult fenomenul 9/11 dar daca e sa ma intrebati pe mine, tot ce a insemnat 11 septembrie 2001: deturnarea a 4 avioane (sau cate erau) fara ca nimeni sa reactioneze, fara ca nimeni sa-si dea seama decat atunci cand a fost prea tarziu, incapacitatea autoritatilor de:


- a reactiona;
- a lamuri populatia asupra a ceea ce s-a intamplat;
- a oferi o dovada clara, o veriga de legatura intre atentate si organizatii teroriste;


bate la ochi destul de tare, cel putin persoanelor care prefera sa vada o perspectiva mai larga a lucrurilor, persoanelor care vor sa ia in considerare si alte posibilitati nu doar ce vinde mass-media sub forma de rahat impachetat.
Asa ca, sunt aproape ferm convins ca atentatele de acum 10 ani au fost orchestrate de catre "mecanismele politice" ale SUA, avand ca scop principal (probabil) obtinerea de fonduri si de aprobari pentru a invada Afghanistanul si alte tari din Orientul Mijlociu...normal, pentru a elibera locuitorii acelor tari de conducatori batuti in cap, pentru a le apara drepturile si pentru a instaura democratia...righhhhhhhhhhhhht!
Deci un nene cu barba si multi bani, ultranationalist si fanatic religios, din tara X isi angajeaza niste oameni care vor "parca" avioanele in doi zgarie-nori emblematici de-ai tai, iar tu incepi sa-ti faci griji pentru locuitorii din tara X si pentru conditiile in care traiesc acestia, in speranta ca asa poate ajungi la nenea barbos sa-i tragi niste gloante in cap...perfect logic, nu?


Argumentele conspirationistilor sunt destul de multe si, asa cum am spus, mi s-au parut soldie si plauzibile...ca sa nu fiu un prefacut, nu am sa dau copy-paste de pe google la toate motivele care ne-ar face sa credem ca 9/11 a fost un eveniment "regizat", ci am sa enumar doar cateva  intrebari care au ramas fara raspuns, chiar si acum, dupa zece ani:

- cum au reusit avioanele sa dãrâme turnurile gemene? da, aveau tone de combustibil la bord si au intrat cu viteza in turnuri...da, avioanele au si explodat la un moment dat; insa cele doua cladiri erau pur si simplu gigantice, daca imi amintesc bine aveau peste 300 de metrii inaltime, daca va uitati pe filmari avioanele par mici in comparatie cu dimensiunea turnurilor. In raportul oficial, colapsul turnurilor este pus pe seama incendiilor aparute in urma impactului: singura problema este ca otelul se topeste la 1500 grade Celsius, iar combustibilul de avion nu poate sa genereze astfel de temperaturi, cel putin in cantitatile prezente in rezervoarele avioanelor;


- de ce s-a prabusit cladirea 7? Complexul WTC era format din 7 cladiri, printre care si turnurile gemene. Cladirea 7, inalta de 50 de etaje, s-a prabusit la cateva ore dupa turnuri, in raportul oficial, acest lucru nici macar nu este mentionat...a da, si cladirea 7 nu a fost afectata de catre impactul avioanelor, cu exceptia unor incendii minore;


- unde este avionul care a intrat in Pentagon? Imaginile de la Pentagon imediat dupa "atentat" arata doar cladirea partial distrusa si cateva incendii, avionul care se presupune ca a intrat in Pentagon fiind imposibil de observat...greu de crezut ca a fost vaporizat datorita impactului, sau, topit datorita incendiilor, totusi era vorba de o aeronava Boeing 757;


- unde este avionul prabusit in Pennsylvania?  Conform anchetei oficiale, zborul "United 93" s-a prabusit in apropierea localitatii Shanksville, din statul Pennsylvania. Filmarile facute insa de la distanta, de la fata locului nu au aratat decat un val de pamant si cateva coloane de fum, oficialii declarand ca avionul a "sapat" in pamant in momentul prabusirii iar ramasitele sale se afla in craterul format dupa impact...aproape credibil, daca avionul ar fi avut proprietatile unui asteroid;


- de ce nu au fost disponibile avioane militare pentru a escorta / investiga avioanele suspecte de deturnare? In acea zi, Fortele Aeriene SUA (USAF) aveau programate mai multe exercitii coordonate de catre NORAD (North American Aerospace Defense Command)...coincidenta sau nu, printre aceste exercitii se numara si unul pentru interceptarea avioanelor deturnate; astfel coordonatorii exercitilor pur si simplu "s-au pierdut in cunostiinte" si nu au mai putut sa distinga scenariile pentru exercitiu de evenimentele care se intamplau in realitate;


- cum au stiut "piratii aerului" sa piloteze avioane cu reactie? Potrivit raportului oficial, cei care au pilotat avioanele au fost inscrisi la o scoala de aviatie chiar pe teritoriul SUA, insa exista diferente majore intre a pilota un avion de agrement Cessna si un Boeing 707 / 757;


- stiati ca multi dintre presupusii "pirati ai aerului" inca traiesc? O parte dintre cetatenii de origine musulmana care se presupune ca au participat la atentate s-au prezentat autoritatilor si presei pentru a declara ca ei nu au de a face nimic cu atentatele; datele personale ale presupusilor teroristi furnizate in raportul oficial erau identice cu cele are cetatenilor care s-au prezentat autoritatilor, deci nu a fost vorba doar de o coincidenta de nume...oare "Comisia 9/11" a intocmit un raport fals in care au aruncat aproape aleator numele unor cetateni de origine araba care au avut ghionul de a se stabili pe teritoriul SUA?

Ideile, detaliile si informatiile prezentate mai sus nu imi apartin. Acestea au fost preluate din diferite surse de pe internet sau documentare si reformulate / adaptate. Nu detin niciun drept de autor asupra lor.

:-P :-P :-P


O mai spun odata, fiecare este liber sa creada ce doreste el, insa din cate am vazut si am auzit, autoritatile o cam dau pe ocolite cu explicatiile iar teoriile conspiratiei, desi sunt criticate de majoritate, au o fundatie solida si merita tinut cont si de ele, chiar daca uneori par clisee...pana una alta atata timp cat autoritatile nu vin cu explicatii clare sau contraargumente, aceste teorii isi merita sustinerea si existenta.

Indiferent care este adevarul, oameni nevinovati au murit in acea zi.

 


Cititi aici "Zece motive care ne indreptatesc sa punem sub semnul intrebarii incidentul 9-11" (via Hotnews.ro);
Cum a decurs ziua de 11 septembrie 2001, montaj video, aici. (via news.yahoo.com).
Cele mai dramatice 25 de poze din 11 septembrie 2001, aici. (via news.yahoo.com).


Sursa foto: news.yahoo.com


PS: Remember Pearl Harbor!