Home Animale Chestii Tari Clipul Saptamanii Filme Funny M-am Saturat Tipic Romania Despre Blog
Vizualizeaza Dinamic

sâmbătă, 22 octombrie 2011

Cum ne-am descurcat la "inspectie"

Mai stiti cand spuneam ca am supus blogul unei analize din partea administratorilor forumului blogoree.ro?

In sfarsit analiza a sosit (defapt a sosit cu mult timp in urma, cred ca acum o saptamana) dar cum weekendul trecut nu am avut net gratie "minunatului" nostru ISP rds si cand am rezolvat problemele cu netul m-am luat cu altele, materialul referitor la rezultatul analizei nu si-a gasit loc decat astazi. Asdar, am sa copiez mai jos analiza facuta de unul dintre administratorii forumului pentru bloagã. Explicatiile mele pentru fiecare punct (sau subpunct) al analizei le voi da in paranteze si le voi scrie cu caractere italice. Deasemenea puteti vedea intregul thread aici (ca sa nu ziceti ca mint si ca mi-am bagat singur "plusuri" sau am eliminat din "minusuri" :D).

___________________________________________________
Design

Plusuri
- Combinatie reusita de culori + ilustratie originala - font alb pe fundal negru - linistitor pentru ochi (nu ma asteptam ca asta sa fie un plus mai ales ca am primit cateva plangeri referitoare la culoarea textului si vizibilitatea / lizibilitatea acestuia).
- Originalitate - usor de tinut minte din cauza elementelor unice (background + nume) (epic smug face :->).

Minusuri
- Poza din header ocupa peste 50% din homescreen (nu mai am demult pe calculator poza respectiva, dar posibil sa incerc o improvizatie sa ii reduc dimensiunea...vom vedea).
- Combinatia de culori din sectiunea categoriilor nu este destul de vizibila.
- Titlul + Tagline-ul nu sunt destul de vizibile din cauza culorilor (eu personal am strans din ochi ca sa pot citi acel citat de Einstein) (destul de greu sa gasesc o culoare care sa se potriveasca si care sa se vada bine data fiind variatia culorilor din acea zona a pozei de header)
- Culoarea din titluri ar trebui sa fie acceasi cu cea din categorii, taguri si sidebar. Acel rosu nu este justificat.

Structura

Plusuri
- Plug-in-ul cu articole asemanatoare cu ilustrare este interesant
- Reclame putine si statice - nu este un layout intruziv

Minusuri
- paragrafe un pic prea lungi - trebuie plecat de la premiza ca cititorul prospecteaza si nu are timp sa citeasca texte prea detaliate (n-am ce comenta, sunt un vorbaret si recunosc...si nu-mi place sa scriu "pe scurt" ca la jurnalul de stiri).

- font prea mic - pe o rezolutie de 1920 textul ocupa 1/4 din ecran (daca ne referim la ce cred eu, portiunea din ecran ocupat de text nu este data de dimensiunea fontului ci de dimensiunea data in pixeli a "main wrapper-ului". Daca modific dimensiunea respectiva textul va aparea peste lup si ar arata ca naiba deci not going to happen).
- in prima parcela a sidebar-ului ar trebui sa fie widget-uri care sa ajute blogul (exact ca cel de abonare) adica: articole recente, cele mai citite articole, cele mai comentate articole. Poza care-l omagiaza pe artistul de la Slipknot poate fi afisata la fel de bine si ceva mai jos in pagina.
- lipsa paragrafului cu informatii despre autor in pagina despre mine - nume, prenume, ocupatie, etc. (niciodata n-am avut de gand sa dau prea multe informatii despre mine pe net...cine ma cunoaste, ma cunoaste personal nu "dã pã veb").

- niciun buton social - daca nu iti promovezi blogul nu are niciun rost. daca vrei doar sa tii un jurnal personal online atunci nu ai nevoie de ajutorul si analiza noastra. fa-ti o pagina de facebook, un cont pe twitter, fa in asa fel incat lumea sa afle de blogul tau. (datorita template-ului am avut probleme cu butoanele sociale puse la dispozitie de catre platforma blogger, dar am facut un mic research pe google si am rezolvat aceasta problema).

- fotografii modeste cu watermark improvizat (ete fâs, va trebui sa-mi cumpar acuma aparat de fotografiat profesionist ca sa am poze decente pe blog :P)
- inconstanta in publicarea articolelor - variaza perioadele constante cu gauri mai mari de 7 zile intre articole (lenea e cucuoana mare...:D n-am de ce sa ma ascund in spatele degetului, am avut multe perioade in care pur si simplu nu am avut chef de bloggerit si poate nici suficient timp).

Comunitate

 - blogul tau are o vechime de peste doi ani, mai mult decat suficient pentru a-ti crea o comunitate foarte mare (folosind mijloacele potrivite) - in schimb, numarul de abonati si comentatori este mic si fidel, comunitate pe facebook sau twitter nu exista (nu stiu daca voi rezolva aceasta problema candva, stiti cu totii cat de mult "ador" retzelele sociale...poate candva cand ma plictisex rau de tot trag o pagina de facebuc ptr blog, dar slabe sanse).
- daca vrei sa-ti transformi blogul in mai mult decat un loc unde sa tii legatura cu prietenii tai, atunci noi iti recomandam sa investesti atat timp cat si resurse materiale in: un domeniu .ro si odata cu el un brand personal, cu logo unic (si watermark unic) (nu cred ca-i musai sa fiu pe .ro si oricum nu am de gand sa fac din bloaga o afacere).
- conturile in social media sunt o rampa de lansare, foloseste-le. (cum am zis mai sus, poate, dar slabe sanse, incerc sa evit scenarii de genul "dati like pe facebuc sau ma castrez si arunc cu oul dupa voi!).
___________________________________________________

Cam asta a fost feedback-ul primit de catre un blogger profesionist (i guess), administrator al forumului mentionat anterior, plus raspunsurile mele date numai aici (doar nu era sa incep sa gasesc scuza la fiecare punct pe forum nu?). Evident sunt plusuri si minusuri, nu ma asteptam sa fie totul perfect si probabil m-as fi revoltat daca nu aveam nici un punct forte.
Acuma daca mai aveti chef va invit sa va dati cu parerea, atat referitor la analiza de mai sus cat si la blog, daca tot suntem la partea "sondajelor de opinie" (cu alte cuvinte va invit sa faceti si voi o analiza a blogului, evident daca aveti chef si timp si evident nu trebuie sa urmati sablonul de mai sus).

16 comentarii:

  1. Ce articol lung..nu-i faci un rezumat? :))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca asta i lung...inseamna ca nu le-ai vazut pe restul.
    Nu am ce rezumat sa-i fac, pentru ca cea mai mare parte a lui ii copiata de pe forum eu n-am scris mai mult de 2 paragrafe la el :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu personal nu vreau sa apara butoane Facebook sau Tweeter pe bolg...si nici dinalea cu "ceva".ro,in caz ca vrei afacere in urma blogului anunta-ma ca sa iau masurile multumitoare.Imi place ca ai cate o replica in paranteza pt. plusuri/minusuri.

    RăspundețiȘtergere
  4. Butoanele prin care poti sa "trimiti mai departe" mi se par ok mai demult de aveam dar dupa cum spuneam din cauza temei nu apareau, pana de curand. Mi se par ok alea in cazul in care scriem ceva epopeeic si vrea cineva sa ne faca faimosi pe facesux, dar supravietuim si fara ele. Butoane cu "urmareste-ne pe twitter/ facesux / gugal plus" nu pun si nici nu ma apuc sa fac afacere cu blogu, don't worry :)).
    Btw ce masuri luai? sper ca nu-ti dadeai demisia nu? :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Iti lua beregata in timp ce dormeai, nothing serious.I say go for it and let her find out later:D

    RăspundețiȘtergere
  6. :)) Go for it what? faza cu butonelele sociale? :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Yes :D...and the "starting a business with the blog " thing.This is going to be so fun:D

    RăspundețiȘtergere
  8. Ahem, could you not interfere?We are planning something here:))

    RăspundețiȘtergere
  9. Ar fi o miscare radicala...cel mai tare ar fi sa schimb backgroundu si poza in ceva asa fara sare si piper cum e pe MCR :))...si sa bag anunturi goagal printre postari...mwhahahahha

    RăspundețiȘtergere
  10. Ar fi o miscare radicala...cel mai tare ar fi sa schimb backgroundu si poza in ceva asa fara sare si piper cum e pe MCR :))...si sa bag anunturi goagal printre postari...mwhahahahha

    RăspundețiȘtergere
  11. A ... nici chiar, strici blogul.Baga flyere prin oras, promoveaza cei care scriu pe blog.Let us see how this attention will affect Crisstina:D.Taking bets, will she quit, will she blow her brains out because she can't rise above expectations.I got 50 on the "nightmares and pills" one.

    RăspundețiȘtergere
  12. O da ma si vand impartind fluturasi pe centru, "vizitati bloaga"...ma gandeam odata sa-mi fac un tricou cu lupu ala si sa scriu undeva adresa de blog, sa-l port...da era mai degraba o idee comica nu una serioasa

    RăspundețiȘtergere
  13. Ar fi fun, mie mi-ar trebui un tricou cu o pentagrama si "hating people since XXXX, read and run":))

    RăspundețiȘtergere
  14. Pare o idee buna :)) Poate incerc la vara sa fac un tricou imprimat, sunt curios care ar fi reactia cunoscutiilor cand ma vad :D

    RăspundețiȘtergere
  15. Lasa ca vedeti voi.
    In leg. cu tricoul,e o idee noua,nici pe departe nu ma gandeam la asa ceva.

    RăspundețiȘtergere