Home Animale Chestii Tari Clipul Saptamanii Filme Funny M-am Saturat Tipic Romania Despre Blog
Vizualizeaza Dinamic

miercuri, 28 septembrie 2011

Printre experti

Am citit pe blogul lui Tudor in urma cu cateva zile, despre (re?)lansarea unui site creat de catre bloggeri, special pentru bloggeri. Iar eu, cum am facut demult din bloggerit, un hobby, m-am bagat repede-repede in seama si m-am inregistrat pe forumul siteului.

In speranta ca nu v-am pierdut printre link-urile enumerate mai sus, continuam:

In primul rand, va recomand tuturor celor care aveti blog sau care sunt tentati sa va facati un blog, sa aruncati o privire peste thread-urile din forum, pentru ca sunt absolut sigur ca veti gasi sfaturi utile, sugestii si idei, care va vor "prinde bine" in gestionarea, administrarea si intretinerea unui blog.

In al 2-lea rand, una din cele mai interesante sectiuni ale forum-ului este thread-ul dedicat analizei blogului. Practic, bloggerul creaza un post in care isi mentioneaza adresa blogului si comunica administratorilor (bloggeri profesionisti) dorinta de a-i fi analizat blogul (d.p.d.v. al designului) de catre unul din acestia. Ei bine, acum cateva ore mi-am facut si eu un post de genul, iar raspunsul administratorilor a fost destul de promt.
Asdar, zilele ce urmeaza vom avea un fel de inspectie prin "padure", urmand ca observatiile, concluziile, plusurile si minusurile blogului sa fie enumerate pe forum. Promit solemn ca le voi copia si aici ca sa stiti cu totii cam cum sta treaba si cum este catalogat blogul acesta. Abia astept sa vad analiza, indiferent daca vor predomina aspectele pozitive sau negative, sunt pregatit spiritual pentru orice :))...iar criticile pot fi constructive, mai ales daca vin din partea unor oameni mai buni in domeniu decat tine.

UPDATE: Dupa indelungi asteptari, am primit si rezultatele analizei. Daca nu ati dat click pe linkul de mai sus, aveti din nou ocazia de a citi aici analiza si concluziile (curiosilor).

Pana atunci, ma apuc sa "strang frunzele" cazute pe jos in "padure" si deasemenea sa "curat copacii" de crengi uscate...orice ar insemna asta.
Defapt, singura chestie care am sa o modific este postarea introductiva a blogului. Mai precis am sa fac o pagina separata pentru aceasta, pe care o veti putea citi oricand, accesand linkul "Despre Blog" din pseudo-meniul de sus. Apropos, nu modific postarea introductiva pentru ca "sa dea bine" la "inspectie" ci pentru ca aveam asta in plan de mai multa vreme, dar n-am avut suficienta vointa pentru a duce la bun sfarsit initativa.

PS: Daca aveti vreo sugestie sau idee despre ce ar mai trebui inclus in postarea introductiva, sau ce ar trebui eliminat, puteti lasa comentariile aferente aici sau direct pe pagina.

Soo, wish me luck! :)

11 comentarii:

  1. Vlad, if you wanna go pro, sau vrei bani din blogging, cred ca e decizia corecta.Altfel, sparge tiparele, tine blogul cum vrei tu, e al tau.Mi se pare in schimb amuzanta o chestie, acolo se analizeaza structura, design... dar nimeni nu se baga pe continut.Poate pentru ca sunt multe tipuri de bloguri, cu stiri, review-uri, etc. Dar eu cred ca modul in care textul atrage cititorul e totul.Acum vreo 2 ani, cred, am citit cateva articole scrise de unul dintre bloggerii, cica, seriosi ai tarii noastre si am ramas cu impresia ca tipul nu are nici un talent.Yeah sure, da stirile fast, descrie ce naiba a mai facut , dar atat de blege era textele incat nu m-am putut hotara de ce dracu era tipul atat de tare printre bloggeri.Oh well, mister neelucidat, la fel ca si capacitatea femeii de a cheltui bani rapid.Mai rapid decat barbatii that is.Nu spun ca eu scriu foarte bine, nici macar bine, dar tipul era jalnic.So you see? Getting your dicked sucked by others does not make your bloggin' be any good.Makes you feel good though.

    RăspundețiȘtergere
  2. Aaa, nu am de gand sa ma apuc sa fac bani din blog, cel putin nu inca.
    Dar, as vrea sa vad cum pare blogul prin ochii unui profesionist...chiar doresc sa primesc niste sfaturi sa vad ce si cum trebuie modificat, adaugat, etc (desi, citind alte analize imi cam dau seama care vor fi plusurile si minusurile).
    Nu cred ca se leaga de continut oamenii respectivi, pentru ca articolele scrise tin efectiv de persoana respectiva...probabil nu vor sa se apuce sa critice textul, compozitia, corectitudinea gramaticala, etc. pentru ca ar fi extrem de nepoliticos sa faca asta. Banuiesc ca se leaga doar de design deoarece continutul blogului depinde 100% de catre autorul / autorii acestuia si nu poate fi schimbat asa de usor cum e sa schimbi cateva elemente din design.

    Oricum sunt de acord cu tine (ca de obicei) cand zici ca modul in care scri atrage cititorul...adica nu dau 2 lei pe un un layout cu slideshowuri, videouri si meniuri animate daca textul ma plictiseste sau vad ca 90% dintre articole sunt copiate din alte surse. Dar, asta depinde strict de autor, deci good question: cum au ajuns unii blogeri "profesionisti"(?) in conditiile in care articolele lor au "somnifere" inserate printre randuri :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Hey,ai luat o decizie intresanta,si eu sunt curioasa de rezultate.

    RăspundețiȘtergere
  4. ay cap'n, full steam ahead!! Aye see treturous waters ahead.. but yer mateys be backin ye' back up. Ye scurvy dog!

    RăspundețiȘtergere
  5. Te'ai inscris si tu la o analiza a blogului? :D

    RăspundețiȘtergere
  6. nu,nu... astept sa vad ce-ti spun tie.
    probabil sa schimbi fundalul negru si sa fie text negru pe alb va fi primul lucru :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Mda, eu ma astept sa zica sa pun butoane pentru retele sociale, gen "Like this on facebook" sau "abonati-va prin RSS"...
    Textul poate il fac mai deschis la culoare, dar fundalul: NOT GOING TO HAPPEN...ever :D

    RăspundețiȘtergere