Home Animale Chestii Tari Clipul Saptamanii Filme Funny M-am Saturat Tipic Romania Despre Blog
Vizualizeaza Dinamic

vineri, 22 aprilie 2011

Adevarata sarbatoare de azi

Sugerez sa luam o pauza de la isteria cauzata de la inconfundabilele pasti, sarbatoarea de inviere, slujbe cre(sh)tine, vopsitul si ciocnitul oualelor, etc. si sa ne indreptam atentia asupra altei sarbatori care se celebreaza astazi...sugerez sa avem o privire mai de ansamblu asupra a ceea ce se intampla aici, Acasa la noi: si cand zic acasa nu ma refer la locuinta, oras, tara, ma refer la planeta noastra, ma refer la Pamant...pentru ca indiferent de ce religie sunteti, indiferent in cine si in ce credeti, sunteti datori Pamantului macar cu un gram de recunostiinta, de ziua Lui.
Ziua Pamantului se sarbatoreste incepand din 1970, pe data de 22 aprilie a fiecarui an, gratie senatorului american Gaylord Nelson fondatorul principal al acestei sarbatori (ca sa vezi, au facut si americanii ceva bun la viata lor). Chiar daca in acest an, Ziua Pamantului este eclipsata total de pastele crestin, sugerez sa scoateti capul din cutie si sa aruncati o privire in jur, poate veti realiza cine pe cine a creeat, si cui ii suntem datori cu adevarat pentru existenta.



Daca voi credeti ca este mai bine sa va inchinati personajelor imaginare si sa le jurati credinta, va felicit pentru ca ati muscat momeala, daca cumva cumva, realizati, sau ati realizat deja ca ii datoram Terrei mult mai multe decat ne dam seama, ei bine felicitari pentru ca ati scos capul din cutie.
N-am de gand sa ma apuc sa fac plecaciuni in fata Pamantului, n-am de gand sa infiintez un cult pagan, dedicat venerarii Pamantului, n-am de gand sa devin un eco-warrior, vreau doar sa spun ca planeta pe care o locuim, pe care o distrugem sistematic sau haotic, merita mai multa atentie si mai mult respect din partea noastra. Pentru ca, in definitiv si la urma urmei, este mai probabil ca Terra sa fie distrusa de catre noi insine, decat de un fenomen natural (planetar sau cosmic)...pentru ca, de cand omenirea se afla intr-o dezvoltare continua, Pamantul a avut de suferit si pentru ca, probabil majoritatea au uitat, Pamantul ne sustine pe noi, din toate punctele de vedere, nu invers.
Asadar, daca vreti sa fugiti azi la biserica sa jeliti personaje fictive, n-aveti decat, daca aveti de gand sa va rugati pentru sanatate si alte abureli, n-aveti de cat, daca traiti in continuare cu capul in cutie...felicitari voua...din pacate pentru voi cand ve-ti ajunge in impas, cand ve-ti avea probleme o sa va intrebati cu ce ati gresit, in timp ce noi vom stii ca nu exista nicio forta supranaturala care se na protejeze si ca adevaratul Creator este Natura, iar Pamantul, o parte din aceasta...una pe care o distrugem.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu