Home Animale Chestii Tari Clipul Saptamanii Filme Funny M-am Saturat Tipic Romania Despre Blog
Vizualizeaza Dinamic

duminică, 13 noiembrie 2011

Ce faci cand te urasti?

By Cristina

Ce sentiment te strabate in momentul in care vezi ca ai cladit un castel iar acesta se darama?
Ploaia,mediul inconjurator ii distruge ruinele si strica ceva ce pentru tine a insemnat mai mult. De ce tu vezi un lucru ca fiind cel mai bun de pe pamant iar altii il vad ca pe un lucru de doi bani si il distrug?
In momentul in care as pleca din tara as parasi tot ce inseamna casa,acasa. Daca m-as intoarce as crede cu siguranta ca in acel "acasa" s-au schimbat atatea. Dar cum e cand ma intorc si vad ca nimic nu s-a schimbat? Ca totul e la fel si parca pentru o secunda nici nu pare ca am plecat. In locul meu tu nu ai ajunge sa te urasti? Si aici,sa te urasti pe tine din cauza ca nu ai putut fi altfel,sau sa nu fi fost deloc. Sa te urasti pe tine din cauza ca in jurul tau nu vezi nici o schimbare. Ura care nu ar trebui sa ti-o porti tie ajungi totusi sa o tii asupra ta. Pentru ca ura aia pentru altii nu face nimic,totusi nu te ajuta incat sa rasari mai sus si asa ajungi sa ai un strop de ura pentru tine,sau pentru cum ai fost si ce ai facut.
Asa umpic,dor sentimentele care ne incarca si defapt pe ele le uram. Dar vedem ca nu se intampla nimic,ca nu dauneaza nicicum decat propriei fiinte. Parca simtim cum ne intepam cu acele antipatiei.
E vina noastra si totusi nu a noastra.
Eu as simti ca e vina mea doar pentru un mic segment care pana la urma nu are de ce sa aduca sentimentul de vinovatie,restul e vina celorlalti.

10 comentarii:

  1. "Ce sentiment te strabate in momentul in care vezi ca ai cladit un castel iar acesta se darama?"

    As considera asta o ocazie de a incepe de la 0 cu o constructie mai solida :)

    " De ce tu vezi un lucru ca fiind cel mai bun de pe pamant iar altii il vad ca pe un lucru de doi bani si il distrug?"

    Pentru ca esti subiectv(ã).

    Nu m-as uri niciodata pentru nimic absolut...in cel mai rau caz m-as "supara" pe mine, dar nici pe departe sa ma urasc :D (narcisismu asta).

    Sper ca ti-am raspuns cat de cat la intrebari, desi ma gandesc ca au fost cam retorice. Vb!

    RăspundețiȘtergere
  2. "Asa umpic,dor sentimentele care ne incarca si defapt pe ele le uram." De fapt asta urasc,nu pe mine dar tot mie imi dauneaza si de aici decurge sentimentul ala,viermele ala care roade.
    Prima intrebare cu care am inceput articolul nu e exact ceea ce vrea sa zica,sau alte subantelesuri doar ca altfel nu am putut exprima...

    RăspundețiȘtergere
  3. Ok, sa vedem...slabiciunile tale tin de controlul propriei persoane.Ce urasti?

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu iti poti controla sentimentele, asta e una dintre slabiciunile tale, ce tine numai de tine.Nu ai alta persoana pe care sa arunci vina si recunosti asta in sfarsitul articolului.Vina celorlalti e ca sunt oameni si tu nu poti controla nici asta, deci ajungi sa iti urasti propria persoana incercand sa gasesti motive pentru care ai putea sa ii urasti pe altii.Nu poti sa dai vina pe altii pentru ca sunt ceea ce natura umana impune.Am incercat sa ma abtin, bad news for you- I like red wine, a lot.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ti-as comenta multe dar nu mai despic firul in 4,stii care e vina mea de fapt? ca ma pedepsesc pe mine pentru prostia altuia si cred ca I am wrong cand defapt celalalt e.

    RăspundețiȘtergere
  6. E vina ta si daca recunosti ar insemna sa iti faci rau singura.Incerci sa te tii departe de asta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Uram prea multe in viata asta si uitam partile bune....Da, am fost si eu plecata din tara cativa ani, Da, m-am intors, Da, nu-mi place...Da, as mai pleca ...Pana la urma sunt atatia care deplanga starea tarii si a oamenilor dar toti raman la stadiul ala: antipatie-ura si gata...nici o actiune...pai hai sa ne uram unii pe altii sa vedem ce rezolvam ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. sau am putea fi "the better person" si sa credem in influenta exemplului pozitiv asupra celorlati. In acelasi timp incercand sa nu fim naivi, sau daca am fost o data sa invatam din greseli :D.

    RăspundețiȘtergere