Home Animale Chestii Tari Clipul Saptamanii Filme Funny M-am Saturat Tipic Romania Despre Blog
Vizualizeaza Dinamic

marți, 14 aprilie 2009

Din nou Sibiu vs. Cluj in Play-Off


Okay, stiu ca cei mai multi dintre voi stiati deja despre meciurile din Play-Off, despre rivalitatea dintre Sibiu si Cluj cand vine vorba de baschet si despre cat de mult inseamna pentru suporterul sibian de baschet o victorie impotriva clujenilor, dar totusi, am decis sa iau de la 0 cu explicatiile referitoare la play-off.

Asadar Play-Off-ul (P.O.) este o faza superioara a Campionatului National, in care echipele clasate pe primele 8 pozitii vor disputa meciuri head-to-head in vederea calificarii in semifinala si finala campionatului. Algoritmul de clasificare pune fata in fata echipa de pe locul 1 cu cea de pe locul 8, 2 cu 7, 3 cu 6, 4 cu 5. CSU Sibiu a terminat pe 4, Clujul pe 5...nasol de ambele formatii :). 
Sistemul de joc va decide ce echipa va merge "mai departe" si ce echipa isi va lua "vacanta" dupa regula "cel mai bun din 3" (adica 3 meciuri jucate intre acele echipe, cea care are mai multe victorii, trece mai departe) cu exceptia finalei, unde se va juca dupa regula "cel mai bun din 5" - daca nu ma insel :D.

Cam atat cu introducerea, un preview complet al confruntarii dintre Sibiu si Cluj, acest adevarat "el classico" al baschetului romanesc, un adevarat derby al orgoliilor, comparabil cu dinamo - steaua la fotbal (desi mult mai spectaculos decat acela) gasiti pe aici

Meciurile se vor desfasura in 17 si 22 aprilie in Sibiu, respectiv in 25 aprilie in Cluj (daca v-a mai fi nevoie - sa speram ca nu :)) )
FOTO: Oana Fofiu

2 comentarii: